[Дискусия]Добавки за гориво и моторно / трансмисионно масло.

Публикувай отговор
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Re: Най-добрата добавка за моторно масло - Дискусия.

Мнение от slowtraveler » 22 Яну 2015 18:15

scorpion написа:
slowtraveler написа:То наскоро нашенски попове продаваха и бутилирана светена вода.... :whistle:
Всъщност грешиш Слоу .... Миналата неделя посетихме Рилския манастир и жената купи две бутилчици светена вода по 0.5 л. :angel9: ..
Нали и аз това казвам :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 22 Яну 2015 19:12

Me4oKyX написа:Много забавно губене на време сте си намерили .... laugh.gif Аз кво да кажа, като съм тествал "измислените" добавки само на 30 автомобила, като всичките са се оправили ???!
Колега, темата е озаглавена Най-добрата добавка за моторно масло,
иначе ти си говори за добавки за гориво и трансмисии, но не очаквай някой да ги чете. biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
ffsolutions

Мнение от ffsolutions » 22 Яну 2015 20:06

Баща ми наскоро сложи добавка в двигателя, че мотора му лапа масълце. Няма да споменавам коя марка бе, но имаше добър резултат.
Аз самият не съм слагал добавки в маслото, но карам постоянно с добавка в резервоара, и смея да твърдя, че върши чудесна работа и мотора работи изключително тихо (не един или двама приятели са се чудили как може дизел да работи толкова тихо).

Истината е много проста - всяко стадо си има своята мърша. На пазара за добавки, от какъвто вид и за каквато и цел да се произвеждат, ще има както добри, така и лоши варианти. Важното е човек да си провери внимателно нещата преди да закупи и използва каквото и да е (и това важи не само за добавките).
За мен математиката е проста - щом една компания продава над 70 години на пазара, явно има качествена продукция. Колкото и "балъци" да има по света, няма достатъчно, за да я изкарат толкова дълго. :thumbsup:

П.С. Да сме живи и здрави и да не ни се налага да използваме каквито и да е добавки, да си караме колите и да си правим кефа! От там насетне, всеки си прави сметката и избора. :thumbsup:
2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел

memorex

Мнение от memorex » 22 Яну 2015 21:00

Една кола или я поддържаш по правилата или търсиш алтернативни методи.Всеки сам решава колко му коства поддръжката и какви рискове поема.Да убеждаваш другите е грешка независимо дали си прав или не .Казах. tooth.gif

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 22 Яну 2015 21:35

С добавките е малко като с алкохолизма - може да умреш след 5 годни, но може и след 50.
Може да си прецакаш двигателя за 10 000 км, а може и за 100 000. biggrin.gif
Има много хора, които не взимат витамини на хапчета, но това не пречи на реномирани фармацевтични компании да правят милиони от продажба на витамини всяка година.

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 22 Яну 2015 22:15

Как се оправя лапането на масълце с добавка? Крайно интересно ми е.
Изображение Изображение

Аватар
ffsolutions

Мнение от ffsolutions » 22 Яну 2015 22:58

Airfan написа:Как се оправя лапането на масълце с добавка? Крайно интересно ми е.
А, той проблемът не изчезна изцяло, просто се подобри положението. Бая пушилки е изкарала колата след това. За съжаление не мога да ти дам повече подробности, защото това нещо беше преди повече от година. А от тогава дали е запазила положение нямам представа, знам че си я карат още без някакви проблеми.
2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 22 Яну 2015 23:14

JAPANESE - все едно, ама явно теб не ти харесва. Един продукт, щом върши работа, просто си върши работата - толкоз просто е happy.gif Дали някой вярва или не - факта си остава верен, решението също. Да, и разход на масло сме оправяли, не за продажба, а за каране и не е случайно но една кола само. Какво толкоз ви мъчи тая тема - ИМА добавки, които правят това, което пише на тях. Има и много, които са витаминчета за 5 минутно чудо и след тях - ПОТОП.... но едното не изключва другото wink.gif А щом и хидравлики с добавка се оправят, кво говорим за двигател.... горивни помпи на дизел, дюзите.... те там са само от по 150 до 1600 бара наляганията, не е като да няма тормоз там....

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 22 Яну 2015 23:36

Какво общо имат хидравликите с двигателя? Какво общо имат помпите и инжекторите с двигателелното масло? И те ли се смазват със същото масло при същите обороти и температури?
Последно промяна от Japanese_fever на 23 Яну 2015 01:20, променено общо 1 път.

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 23 Яну 2015 00:46

Имайки горе-долу познания по устройството на двигателя все още се чудя как с добавка ще се намали разхода на масло. Наистина се чудя и за това ми е много много трудно да го повярвам, но очевидно е възможно, щом двамата твърдите, че се случва.
Изображение Изображение

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 23 Яну 2015 01:30

Много лесно се спира горенето на масло ..... Като сипеш добавката и като се пресече, всичкото се утаява в картера и не остава за горене .... прОста рАота брАчед... и колата е Огин ти к'аам
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 24 Яну 2015 16:19

Маслото да се пресече от добавка ???! Че кво ще маже двигателя ??? И как ще изкара 8-10000км до следващата смяна ?!??

Japanese - логиката е проста - едното работи в доста по-тежки режими от другото.... При какво налягане работи двигател, при какво дюзи, хидравлика ?! Маслото на хидравликата не случайно е по-скъпо...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 24 Яну 2015 17:22

Me4oKyX написа:....При какво налягане работи двигател, при какво дюзи, хидравлика ?! Маслото на хидравликата не случайно е по-скъпо...
Е това не е довод - все пак хидравликата на дюзите работи като се 'смазва' от доста по-евтино 'масло' - нафтата :thumbsup:
Маслото за хладилни компресори също е доста скъпо, въпреки, че ако погледнеш - условията на работа не са чак толкова специални...
А най-скъпото масло, което съм виждал струваше около 10х.$/л., ама си бе за други устройства guns.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 24 Яну 2015 20:34

Колеги , 70 % от закупените автомобили втора употреба са били над 500 хиляди при закупуването им в България . Може и добавката да спасява положението при тези дараци , ама не вярвам да го оправя . Всъщност добавката за двигателно масло си е изход . Но не е решение . Изключително много уважавам мненията и познанията на Бассман и Мечо , но това което казват за добавките си е е спешна помощ , не е лечение . Жорката си е прав - сменя се на километри или моточасове без да го чакаш и нямаш грижи . Ама си трябват парички и технически познания , а това си е проблем , не само в Родината.
ПП Тук свикнах с мисълта че 500 хиляди не е някакъв огромен пробег - и в Германия и в Австрия карат по минимум 50 хиляди годишно.За другаде не знам. Направи ми впечатление че когато закарах на тукашния селски сервиз БМВ 530 дизел на близо 600 хиляди за смяна на консумативи техника почна да оглежда всичко "от - до" . И започна една смяна на части - около 4 часа със реглажа на предницата . Няма "не искам" no.gif . А аз отидох да купя две зимни гуми и да ми смени маслото на мотора. фактурата дойде след седмица - 870 евра . Щях да получа инфаркт,добре че не плащам аз biggrin.gif . Та за това им вървят колите безпроблемно толкова километри на немците и затова не знаят що е то "добавка" - щото знаят как да изкарват парички . Пък ние.... . Сиромах човек - жив дявол . И задължително трябва да го "опънем" дявола докато хвърчи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 24 Яну 2015 21:35

Me4oKyX написа:При какво налягане работи двигател, при какво дюзи, хидравлика ?! Маслото на хидравликата не случайно е по-скъпо...
A какво триене има при дюзите (дюзите имат ли лагери), какво триене има при двигателя и при каква температура?
За теста за масло HTHS да си чувал?

Никой до сега не ми отговори:
ДОБАВКАТА ПРОМЕНЯ ЛИ ВИСКОЗИТЕТА НА МАСЛОТО?
Ако не знаете как може да наливате добавка тогава?

Публикувай отговор