Мнение за Honda Civic!?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: Мнение за Honda Civic!?

Мнение от Japanese_fever » 10 Ное 2012 10:35

Japanese_fever написа:
loser написа:Здравейте, относно покупката на въпросната 8ма генерация на сивик по-добре НЕ!!! Тази кола е крачка назад във всяко едно отношение. Окачване отпред макферсън, отзад мост и още един куп други простотии които я връщат 30 и повече години назад.
Поздрави
Хонда замени double wish bone с MacPherson отпред и независимото задно с цял мост още преди 10 години.
Просто явно им спестява разходи, не че е по-добро.
Подведох се по колегата мислейки, че е сигурен какво говори, но не би...
Сивик 8-ма генерация не е с цял мост отзад, поне до колкото аз виждам.
Просто няма Сивик с цял мост отзад, винаги си е било независимо. Само дето след 2001 им сложиха МакФерсон отпред,
а преди беше Double Wish Bone.

Изображение

Отделно МакФерсон отпред се ползва напоследък много широко, въпреки че е остаряла концепция.
Дори новата Тойота GT86 е с МакФерсон отпред. И съм сигурен, че всички Коросли, Авенсиси, Кемрита също са с МАкФерсон отпред.
Така че за горния коментар мога да кажа само колко уверено и неточно звучи. smile.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Gandalf

Мнение от Gandalf » 10 Ное 2012 20:51

Мисля, че само седана на 8-ма генерация на Сивик е с независимо окачване, докато хеч-а, който е за европейският пазар
е с греда отзад. Между другото последния Голф 7-ма серия ще използва двата вида окачване - до 130 к.с. - греда, а нагоре
независимо. Не знам - преди съм имал Сузуки Суифт и то беше с независимо окачване, сега Королата не.
Тук хубаво се заговори за разхода на зелените таксита - споделете повече.
Corolla 1,4 D-4D

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 10 Ное 2012 22:22

Gandalf написа:Тук хубаво се заговори за разхода на зелените таксита - споделете повече.
Какво да ти споделим? Не казвам нито дума за разхода на приусите по принцип, но шофьорите на Green Taxi имат лимит от 5.0л/100 (не ме интересуват спомени на някой дето хвърлил око на дисплея за разхода (може да е бил скоро след нулиране). Горницата над 5 - плащат шофьорите (май досега не се е случвало). Но и не ги щадят много затова и разход от под 4.5 май нямат (за разлика от spritmonitor). Имам предвид на един резервоар, не по принцип.
Изображение

Аватар
martod

Мнение от martod » 11 Ное 2012 08:51

Japanese_fever написа:
Просто няма Сивик с цял мост отзад, винаги си е било независимо. Само дето след 2001 им сложиха МакФерсон отпред,

Отделно МакФерсон отпред се ползва напоследък много широко, въпреки че е остаряла концепция.
Ти като гледам си си подведен по принцип .. biggrin.gif
Кое и е остарялото на концепцията, като е въведена 19 г. след дабъл уишбун ? .. smile.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 11 Ное 2012 09:04

martod написа:
Japanese_fever написа:

Ти като гледам си си подведен по принцип .. biggrin.gif
Кое и е остарялото на концепцията, като е въведена 19 г. след дабъл уишбун ? .. smile.gif
Като поставяш така въпроса и аз бих го попитал същото. biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Gandalf

Мнение от Gandalf » 11 Ное 2012 09:07

Rudy написа:
Gandalf написа:Тук хубаво се заговори за разхода на зелените таксита - споделете повече.
Какво да ти споделим? Не казвам нито дума за разхода на приусите по принцип, но шофьорите на Green Taxi имат лимит от 5.0л/100 (не ме интересуват спомени на някой дето хвърлил око на дисплея за разхода (може да е бил скоро след нулиране). Горницата над 5 - плащат шофьорите (май досега не се е случвало). Но и не ги щадят много затова и разход от под 4.5 май нямат (за разлика от spritmonitor). Имам предвид на един резервоар, не по принцип.
Точно това - разхода. Ако е 5/100, за мен е доста, за цената на придобиване. Сега правя макс. 7/100 зимата, а лятото даже и 6/100 - на 1,4 D-4D.
Corolla 1,4 D-4D

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 11 Ное 2012 09:20

Gandalf написа:
Rudy написа:
Точно това - разхода. Ако е 5/100, за мен е доста, за цената на придобиване. Сега правя макс. 7/100 зимата, а лятото даже и 6/100 - на 1,4 D-4D.
Това е така, но колата ти, първо, е по-малка от Приус, второ, е по-слаба, трето, е по-ниско оборудвана.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 11 Ное 2012 20:32

martod написа: Ти като гледам си си подведен по принцип .. biggrin.gif
Може, не съм запознат са годините, но според теб по-добро ли е като и излязло 19 г. по-късно?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Scott

Мнение от Scott » 11 Ное 2012 21:10

LEXUS написа:
Gandalf написа:Точно това - разхода. Ако е 5/100, за мен е доста, за цената на придобиване. Сега правя макс. 7/100 зимата, а лятото даже и 6/100 - на 1,4 D-4D.
Това е така, но колата ти, първо, е по-малка от Приус, второ, е по-слаба, трето, е по-ниско оборудвана.
Аз пък днес направих над 1200км на една 320d комби при средна скорост 118км/ч и среден разход 5.2. И колата е по-голяма, по-мощна и по-добре оборудвана от Приус. При 140км/ч разхода й е под 7. biggrin.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 11 Ное 2012 21:33

Scott написа:
LEXUS написа:
Gandalf написа:Точно това - разхода. Ако е 5/100, за мен е доста, за цената на придобиване. Сега правя макс. 7/100 зимата, а лятото даже и 6/100 - на 1,4 D-4D.
Аз пък днес направих над 1200км на една 320d комби при средна скорост 118км/ч и среден разход 5.2. И колата е по-голяма, по-мощна и по-добре оборудвана от Приус. При 140км/ч разхода й е под 7. biggrin.gif
Що пък твоите данни никога не кореспондират с реалността. Отварям spritmonitor и мога да те опровергая със стотици коли.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 11 Ное 2012 21:42

Scott написа:
LEXUS написа:
А между другото колко ти харчи градско тоя бус. biggrin.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 12 Ное 2012 09:34

Japanese_fever написа:
Може, не съм запознат са годините, но според теб по-добро ли е като и излязло 19 г. по-късно?
Много по добро и много по евтино за поддръжка . Единствения недостатък е малко по твърдата возия, но пък при франсетата това не важи biggrin.gif а и те са повечето с Макферсън отпред .. smile.gif
Май всичко опира до правилно подбрани пружини ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 12 Ное 2012 10:40

Е, макферсъна има неоспорими икономически преимущества.
Но забравяш основния недостатък на макферсъна - по-лошо пътно поведение поради различната геометрия и кинематика на окачването.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 12 Ное 2012 10:59

Интересна тема...И се разисква САМО по нея!Ама ние това си го можем!От Honda Civic, през BMW и Mercedes, дежурния Prius, а сега за разкош и видове окачвания и тяхната пригодност...Иначе за мен Хондата си е страхотна кола, и за града е по-уместна от всякакви премиум-марки.Е не е турбодизел и автоматик, ама...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 12 Ное 2012 11:05

Е па човека се отказа да си купува сивик, сега какво, да я затворим ли тая тема просто така? biggrin.gif

Публикувай отговор