Аз не мисля така. Особено след като колега с Приус ти пусна клипче с опровержение на думите ти и разход 5/100км. дори на магистрала в действащите ограничения.SFINKS написа:Амперата както и Приуса имат предимство пред остналите автомобили в градски условия , извън града , магистрали и тн. истинатата е дизел или бензин на газ или метан .
Магистрално, извънградско и градско шофиране на Приус-видео
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Re: Магистрално, извънградско и градско шофиране на Приус-ви
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Разход не се показва с едноминутен клип, показващ движение на автомобила в рамките на един или два километра. Слагаш гориво в резервоара / до капка /, минаваш в смесен режим 900-1000 километра, зареждаш отново и смяташ разхода на гориво за изминатата дистанция. На VW при движение на шеста предавка и по инерция показва моментен разход 0.00 литра. Например, слизане от Банско до Е79 е маршрут, при който през по-голяма част от времето ще показва нулева консумация, когато автомобила се движи по инерция и на скорост. Само, че резултата ще е малко по-различен. Иначе, напълно възможно е дизел на VW да даде 3 литра разход на сто километра, но това означава никаква газ, участъци с движение по инерция и липса на шофиране в града. И по-скоро подобен резултат е възможен единствено за 1.6 TDI CR. Малко ме съмнява 2.0 TDI да е способен на подобно постижение, защото си похарчва.
- LEXUS
Абсолютно си прав, но и при смесен режим Приус е най-икономичен. Мога да ти дам линк с много доказателства? Между другото когато любимия ти 1.6 ЦР с феноменалните 105 коня!!! сравнен със 136 коня при Приус, даде 3/100км. градско, ще се радвам да се радваш, но няма такъв случай. laugh.gif
Последно промяна от LEXUS на 08 Сеп 2012 02:41, променено общо 1 път.
- LEXUS
Така е при всяка кола,не само при ФолксвагенE60_Power написа: На VW при движение на шеста предавка и по инерция показва моментен разход 0.00 литра. Например, слизане от Банско до Е79 е маршрут, при който през по-голяма част от времето ще показва нулева консумация, когато автомобила се движи по инерция и на скорост.

Говоря специално за VW, защото примера е за Golf.LEXUS написа:Така е при всяка кола,не само при ФолксвагенE60_Power написа: На VW при движение на шеста предавка и по инерция показва моментен разход 0.00 литра. Например, слизане от Банско до Е79 е маршрут, при който през по-голяма част от времето ще показва нулева консумация, когато автомобила се движи по инерция и на скорост.
Никой не твърди, че 1.6 TDI CR / поставен в едно Ауди А3, например / ще даде 3 литра на сто градско. Понеже нямам нито кола с 1.6 TDI CR, нито Приус се доверявам на данните на производителя. В сайта на TM auto смесения разход на Приус е посочен в размер на 3.9 на сто километра. Ауди А3 - производителя сочи 4.1 литра при смесен режим. При идентични цени на бензин и дизел тези разлики са пренебрежимо малки, за да си струва някой да отдели време и да дискутира по въпроса. Малки са разликите и в режим на градско каране - малко над литър в полза на Приус.LEXUS написа:Абсолютно си прав, но и при смесен режим Приус е най-икономичен. Мога да ти дам линк с много доказателства? Между другото когато любимия ти 1.6 ЦР с феноменалните 105 коня!!! сравнен със 136 коня при Приус, даде 3/100км. градско, ще се радвам да се радваш, но няма такъв случай. laugh.gif
-
- Получена благодарност: 1 път
В последния брой на сп. Ауто Билд - "Сравнителен тест: Toyota Prius+ срещу Nissan Qashqai и VW Touran" Приус + не беше оценен добре като динамични характеристики, разход на гориво, вредни емисии и вътрешен дизай и удобство спрямо конкурентите си. Аз лично очаквах да е на 1-во място но ... очевдино добавянето на "+" към Приус не е променило нищо по-значително в технологията.
Аз лично очаквам Тойота да хвърлят повече усилия към електрическите автомобили с повече пробег с едно зареждане и най-вече по-кратко такова !
Аз лично очаквам Тойота да хвърлят повече усилия към електрическите автомобили с повече пробег с едно зареждане и най-вече по-кратко такова !
LEXUS написа:Аз не мисля така. Особено след като колега с Приус ти пусна клипче с опровержение на думите ти и разход 5/100км. дори на магистрала в действащите ограничения.SFINKS написа:Амперата както и Приуса имат предимство пред остналите автомобили в градски условия , извън града , магистрали и тн. истинатата е дизел или бензин на газ или метан .
За клипчето и МОМEНТНИЯТ разхода в ЧЕРТИЧКИ ли ми говориш

Това е толкова идиотско че даже не е смешно вече ...
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- LEXUS
Кое е смешното? Че не харчи колкото ти се иска? Отвори спритмонитор и прегледай дали не е реален тоя разход. А стига с тоя спам.SFINKS написа:LEXUS написа:Аз не мисля така. Особено след като колега с Приус ти пусна клипче с опровержение на думите ти и разход 5/100км. дори на магистрала в действащите ограничения.SFINKS написа:Амперата както и Приуса имат предимство пред остналите автомобили в градски условия , извън града , магистрали и тн. истинатата е дизел или бензин на газ или метан .
За клипчето и МОМEНТНИЯТ разхода в ЧЕРТИЧКИ ли ми говориш![]()
Това е толкова идиотско че даже не е смешно вече ...
- LEXUS
Кой даде по-добър разход на гориво от Приус +?scorpion написа:В последния брой на сп. Ауто Билд - "Сравнителен тест: Toyota Prius+ срещу Nissan Qashqai и VW Touran" Приус + не беше оценен добре като динамични характеристики, разход на гориво, вредни емисии и вътрешен дизай и удобство спрямо конкурентите си. Аз лично очаквах да е на 1-во място но ... очевдино добавянето на "+" към Приус не е променило нищо по-значително в технологията.
[/quote]
Аз не мисля така. Особено след като колега с Приус ти пусна клипче с опровержение на думите ти и разход 5/100км. дори на магистрала в действащите ограничения.[/quote]
Това е толкова идиотско че даже не е смешно вече ...[/quote] Кое е смешното? Че не харчи колкото ти се иска? Отвори спритмонитор и прегледай дали не е реален тоя разход. А стига с тоя спам.[/quote]
На мен лично нищо не ми се иска , нито съм фен на Приус нито смятам да си купуввам такъв
В спиритмонитор има ли разхода на Приус при шофиране с 150 км/ч ??
Отвори си малко очите и махни тия капаци ..
Аз не мисля така. Особено след като колега с Приус ти пусна клипче с опровержение на думите ти и разход 5/100км. дори на магистрала в действащите ограничения.[/quote]

Това е толкова идиотско че даже не е смешно вече ...[/quote] Кое е смешното? Че не харчи колкото ти се иска? Отвори спритмонитор и прегледай дали не е реален тоя разход. А стига с тоя спам.[/quote]
На мен лично нищо не ми се иска , нито съм фен на Приус нито смятам да си купуввам такъв
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- LEXUS
Разходът при шофиране 150 км./ч. ти е показан нагледно! Ти какво искаш човекът да кара със 150 км./ч.700 километра и да ти даде отчет ли? Вижда се на равно 150 км./ч. колко харчи , не е надолнище. Защо спориш с очевадното? В спритмонитор има стотици Приуси с магистрален разход! И като среден разход в реалния живот дават най-нисък разход в класа,та даже и клас отдолу!SFINKS написа:
Последно промяна от LEXUS на 10 Сеп 2012 14:14, променено общо 1 път.
- LEXUS
Не знам колегата Скорпион какво е чел,но именно в теста на Ауто-Билд Приус+ дава най-добрия разход и най-ниските средни емисии сравнен с Нисан Кашкай и Туран!
Приус дава повече от половин литър по-добър разход при сходния като мощност дизелов Нисан и още повече от Туран. Емисиите са му недостижими от вановете с конвенционални двигатели - И ТО В РЕАЛНИЯ ТЕСТ. Германците по стара традиция си класират на 1-во място Фолксвагена,и то с такива абсурдни аргументи като по-динамичен като водене /Говорим за ван все пак!/, но те на това отдават важно значение. Също така Приус нямал фината шлифовка на Туран!! Абсурдни измислици,които всеки може да си ги измисли,когато иска да класира собствения си продукт на 1-во място,абсолютна субективност в тежестта на критериите. Единственият им верен и точен аргуменнт е по-малкото пространство в Приус + от това в Туран.Това е така.
Иначе обективните показатели показват Приус най-безшумен, най-нисък разход , най-ниски емисии. Дори са отличили работата на двигателя на Приус като най-добра.
Общо взето един чудесен мини-ван и както са казали самите те- с най-добрите текущи разходи.
Приус дава повече от половин литър по-добър разход при сходния като мощност дизелов Нисан и още повече от Туран. Емисиите са му недостижими от вановете с конвенционални двигатели - И ТО В РЕАЛНИЯ ТЕСТ. Германците по стара традиция си класират на 1-во място Фолксвагена,и то с такива абсурдни аргументи като по-динамичен като водене /Говорим за ван все пак!/, но те на това отдават важно значение. Също така Приус нямал фината шлифовка на Туран!! Абсурдни измислици,които всеки може да си ги измисли,когато иска да класира собствения си продукт на 1-во място,абсолютна субективност в тежестта на критериите. Единственият им верен и точен аргуменнт е по-малкото пространство в Приус + от това в Туран.Това е така.
Иначе обективните показатели показват Приус най-безшумен, най-нисък разход , най-ниски емисии. Дори са отличили работата на двигателя на Приус като най-добра.
Общо взето един чудесен мини-ван и както са казали самите те- с най-добрите текущи разходи.
-
- Получена благодарност: 1 път
Мисля, че Турана бе поставен на първо място в крайната класация. Дано да не бъркам и не съм подвел някого !LEXUS написа:Кой даде по-добър разход на гориво от Приус +?scorpion написа:В последния брой на сп. Ауто Билд - "Сравнителен тест: Toyota Prius+ срещу Nissan Qashqai и VW Touran" Приус + не беше оценен добре като динамични характеристики, разход на гориво, вредни емисии и вътрешен дизай и удобство спрямо конкурентите си. Аз лично очаквах да е на 1-во място но ... очевдино добавянето на "+" към Приус не е променило нищо по-значително в технологията.
- LEXUS
Колега, нещо си объркал теста. Списанието е пред мен и Туранът е 1.4 TSI среден разход 8,1 .100км. и емисии 193 гр./км. , Приус + разход 5,4/100 км. и емисии 127 гр./км. - всичко това в реалния тест на германците.scorpion написа:Touran с дизелов ДВГ но не помня какъв. Всъщност основните критики към Приус бяха свързани с очаквананията за нещо повече с този добавен "+", както и по отношение на почти непроменениете динамични характеристики, разпиления кокпит, дебелите предни конзоли, които пречат при завиване.LEXUS написа:Кой даде по-добър разход на гориво от Приус +?scorpion написа:В последния брой на сп. Ауто Билд - "Сравнителен тест: Toyota Prius+ срещу Nissan Qashqai и VW Touran" Приус + не беше оценен добре като динамични характеристики, разход на гориво, вредни емисии и вътрешен дизай и удобство спрямо конкурентите си. Аз лично очаквах да е на 1-во място но ... очевдино добавянето на "+" към Приус не е променило нищо по-значително в технологията.
По спомен Приуса даде малко по-висок разход на гориво и няколко грама повече емисии CO2 от Турана. Тестовете по-скоро целяха едно общо впечатление от трите автомобила според мен.
Авто билд нормално залитат повече по немските производители (както и КИА напоследък !) и вероятно има голяма субективност.
Рядко представят модели на Тойота, и ако го правят е доста повърхностно. Последния случай е със спортната Тойота но според мен бяха прави в оценката си.