Колко лв. на 100км ви харчи Тойотата
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Човек винаги и за всичко трябва да си прави сметката,защото който не уважава стотинката му се губи левчето.Ясно е,че най-изгодно при голям годишен пробег е да се пътува на метан.Говоря за лек автомобил.За товарни превози в момента нафтата е незаменима.За хора като мен,дето на година я завъртят 5 000 км.,я не с личната си лека кола бензина е най-изгоден.Сега за кръчмите по време и след края на пътуването колегите да направят нова тема 

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Добре де , а ти кьорав ли си да видиш в коя тема пишеш ?SFINKS написа: добре де , нали ти казах че топлата вода вече е открита , кой го интересува колко стотинки спестяваш на ден като караш на метан ?
Тия историйки и сметчици с 2 знака след десетичната запетая , си ги споделяй с някой бакшиш , на тях евентулано би им било интересно
И при товарните дизели са възможни големи оптимизации и такива се ползват от години по света и у насnowyaris написа:Човек винаги и за всичко трябва да си прави сметката,защото който не уважава стотинката му се губи левчето.Ясно е,че най-изгодно при голям годишен пробег е да се пътува на метан.Говоря за лек автомобил.За товарни превози в момента нафтата е незаменима.За хора като мен,дето на година я завъртят 5 000 км.,я не с личната си лека кола бензина е най-изгоден.Сега за кръчмите по време и след края на пътуването колегите да направят нова тема

Последно промяна от Bass_Man на 19 Юли 2011 11:33, променено общо 1 път.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Последно от началото на месеца (01.07-19.07):
Врътнати 3063км с 256л бензин (среден разход 8.35л/100)...
Монитора го дава 21,68лв/100км, тъй-като част от горивото струваше 3.45лв/л...
Спестихме за няколко вечери в сравнение с предния път (и не за 28лв общо за трима човека), защото предния път бяхме с друг лек автомобил, дето разхода му не слезе под 12л/100км.. laugh.gif
С остатъка от спестеното почерпихме други хора от екипа и си направихме минифорум среща
Сметката излезе точна, и всички са доволни
Врътнати 3063км с 256л бензин (среден разход 8.35л/100)...
Монитора го дава 21,68лв/100км, тъй-като част от горивото струваше 3.45лв/л...
Спестихме за няколко вечери в сравнение с предния път (и не за 28лв общо за трима човека), защото предния път бяхме с друг лек автомобил, дето разхода му не слезе под 12л/100км.. laugh.gif
С остатъка от спестеното почерпихме други хора от екипа и си направихме минифорум среща

Сметката излезе точна, и всички са доволни

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- ToyotaPassion
2 човека, пълен багажник, климатроник без да се спира, почти 1/2 от километрите по високи, тесни планински пътища, където само като включех на 4-а скорост и ме поглеждаха от дясната ми страна гневно и заплашително.Другата почти 1/2 на магистрала, но отново изключително планинска.Не е карано изобщо да се пести гориво, но е карано по ограниченията.
Аурисчето ми даде 4.9 разход. х 2.40 = грубо 12.00 лв/100 км.Какво повече да искам
А като смятате до морето пари на газ/метан, включвайте и закупуване или наемане на багажник на покрива, че не вярвам да тръгвате с по едни джапанки и потник само.
Аурисчето ми даде 4.9 разход. х 2.40 = грубо 12.00 лв/100 км.Какво повече да искам

А като смятате до морето пари на газ/метан, включвайте и закупуване или наемане на багажник на покрива, че не вярвам да тръгвате с по едни джапанки и потник само.
- KiLLeR
Браво бе аз същото упражнение го правих ама ми дойде по-към 7 и нещо разхода laugh.gif Явно ти успяваш да се удържиш аз като видя баир и завои и ми иде да ръчкам, да ръчкам biggrin.gifmitkoa написа:...1/2 от километрите по високи, тесни планински пътища, където само като включех на 4-а скорост и ме поглеждаха от дясната ми страна гневно и заплашително...
Аурисчето ми даде 4.9 разход. х 2.40 = грубо 12.00 лв/100 км.Какво повече да искам![]()

Иначе 3 ма човека, колата фрашкана с багаж до където се сетиш, 110 км отиване и връщане само планински път 21лв./100 (8.1л.)

Днес Пловдив-София-Пловдив-Асеновград-Пловдив + малко градско(452км) 25л. точно. Или към 13,7лв. на 100 по днешни цени. Другия път с добавка, гледам, че се заформя интрига

Митока, в карината имам 30литрова бутилка за газ!mitkoa написа:2 човека, пълен багажник, климатроник без да се спира, почти 1/2 от километрите по високи, тесни планински пътища, където само като включех на 4-а скорост и ме поглеждаха от дясната ми страна гневно и заплашително.Другата почти 1/2 на магистрала, но отново изключително планинска.Не е карано изобщо да се пести гориво, но е карано по ограниченията.
Специално утре мога да си снимам багажника да сметнеш сам голко моя багажинк е по-голям от твоя +бутилката за газ и после ми говори за багажници

Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Принципно за да направиш 4,9 по баири значи си си карал доста спокойно независимо дали си го целял или не .mitkoa написа: Аурисчето ми даде 4.9 разход. х 2.40 = грубо 12.00 лв/100 км.Какво повече да искам
А до това кой какво ще си купува и наема остави на хората да изберат . Иначе лично аз съм точно с едно пликче багаж за морето . Но реално за разликата на повечето коли до морето мога и каравана да си взема . Но все пак аз не отивам на море да спя там и да се преобличам . Но всеки си има приоритети .