От къде пък го взеха този Шеврон в БГ ?
Иначе цялото ти четене се основавало на "книжката" нещо , като библията на Тойота за теб .
От таблиците явно не си разбрал нищо . Само информативно да ти кажа , че не дават обща информация , а съвсем конкретна техническа информация кога, къде, какво и с какво трябва да се смени . И за разлика от твоята смешна книжка , която въобще не знаеш от къде и кога е дошла съдържа най-новата информация !!! И се ползва от всички хора в Европа ! И понеже е за всички хора от Европа никъде не пише 5W-30 поради съвсем ясни причини .
И за не знам кой път ти обяснявам защо в твоята книжка пише свещенното 5w-30 и то е защото това е най-евтиния буклук с който се покрива съответната Евро спецификация за модела , която няма нищо общо с пазене на двигателя/автомобила или иначе казано няма нищо общо със защита на твоята инвестиция . Обаче ти понеже си дал много пари и си технически неграмотен и също така нямаш възможност или желание да научиш нещо съвсем просто трябва да си купиш това , което пише на някаква шарена хартийка . В което няма нищо лошо и това масло трябва да се продава .
Само не прави разни генерални заключения кое е добро и за кой двигател защото се видя , че ти няма как да знаеш подобно нещо

. Защото аз за разлика от теб съм чел доста сервизна и техническа литература и в 99,9999~% от случайте никога не се дава универсален вискозитет за планетата земя .