Добавка за дизел

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 11 Апр 2010 23:33

coolone написа:Пичове аз сложих добавка на Wurth и мога да кажа че по-доволен никога не съм бил. Преди слагах на Лики Моли и Редекс - също доста добри. Но тази на Вюрт ме смая, ефекта ( след резервоар и половина) е много по-тиха работа на двг, много по голяма еластичност (повишава цетановото число) и намален разход с около 0.7 - 0.8 л/100 при един и същ стил на каране. Цената беше 25 лв /300мл/ и в сравнение с другите от 10 лв тази е с 150% по дебела, но според мен е оправдано, тъй като се слага не на всеки резервоар, а на всеки 10-15 000км. Е поне така казват швабите, те нали си имат хубава нафта... :whistle: А ние тука с тая пародия на нафта - жална им майка на моторите. :censored:
Реално Вюрт купуват готовата от Лики Моли, но пък казват, че специално за Вюрт правили добавката още по-добра... може да е истина, но цената си е направо главоломна.... Искам да ти кажа, че добавката на Вюрт, купена тук от официалния представител на Вюрт я взимам на 15-16лв, като разбира се имам отстъпка.... Ако искаш, мога да питам и за количества, да бутнат още малко цената, защото 10лв на резервоар не са малка разлика. Лошото е само, че няма как да е с фактура, защото са на дадена фирма тези зверски отстъпки. Сигурно и още има накъде да бутат, но ако има заинтересовани, ще взимаме с кашони ако трябва :thumbsup:

Аватар
KbH40

Мнение от KbH40 » 12 Апр 2010 01:06

В магазини ХИТ има всякакви магарии на лики-моли, но колко са техни, само можем да гадаем!

Иначе аз сложих като купих колата една от шел STP за почистване, но съм врътнал само 120км и немога да кажа колко е добре..

Аватар
dumbi
Обратна връзка:

liqui molly

Мнение от dumbi » 15 Апр 2010 15:39

Аз слагам си Liqui Molly дизелова добавка за почистване на разпръсквачите. доволен съм много, струва 11 лв. в безниностанции ЕКО.
Toyota Corolla, Sol 2002
2.0 Turbo Int. D-4D, 110 hp
1CD-FTV

Аватар
doktor_paunov

Мнение от doktor_paunov » 16 Апр 2010 23:51

Никога повече добавки!!!Тая корола ще я карам с чист дизел,защото е чисто нова,а пък съм ял х...я на разни добавки.
Например преди карах един сеат толедо.Един "майстор" ми предложи да сложа напълно синтетично масло,като преди това сложа в старото масло една добавка за изчистване.
Резултата беше че след 2 дни при едно по-яко издухване на клапаните,гарнитурите изпуснаха и почти всичката пълна синтетика хвана пътя.Язък.Сложихме полусинтетика,обаче двигателя продължи да изпуска масло отвсякъде откъдето се сетите-гарнитури,семеринги...
Същия майстор ми каза да сложа една добавка във антифриза,понеже водното съединение с датчиците за температура винаги се пукаше и сълзеше,въпреки неколкократната смяна.Резултата от добавката-първо се запуши казанчето на парното,и парното спря да топли.А после казанчето се проби и аз едва не се пребих защото купето се изпълни цялото с пара,и карах слепешката докато успея да спра.
Еб...л съм ви добавките.
Отсега нататък смяна на масла и консумативи само със фирмени в сервиза на Тойота на всеки 15000км,и НИКАКВИ "добавки.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 17 Апр 2010 01:39

Докторе ти се мяташ от едната крайност на другата или иначе казано от трън та на глог ! Или по докторски казано от традиционна медицина на модерна медицина biggrin.gif . Всяко нещо си има предимствата и е по-добре да разглеждаш нещата комплексно и да вземеш най-доброто от двата свята . А не да отричаш напълно единия без значение кой е . Защото зимата , като ( не ако ! ) ти замръзне нафтата толкова бързо ще сипеш добавка , че чак няма да повярваш tongue.gif .

И защо си карал с почистваща добавка 2 дни ?

MESCEV

Мнение от MESCEV » 20 Апр 2010 23:47

Здравейте,
много писания прочетох за добавките.На ти съм със тях защото съм обикалял малко по заводите и съм видял доста неща и лаболаторни тестове.99% почти на нащия пазар се продават боклуци.повечето добавки съдържат алкохол,което същевременно чисти,но и вреди на автомобила.Примерно,алкохола е агресивен и чисти на люспи нагари и замърсявания в горивната система като цяло.сетете се сами каде отиват тези нагари(в дюзитеили при промивка на мотор има много случаи на запушени маслени канали)всички си пишат на етикетите какво ли не,а дали отговаря?За добавката на вюрт за дизела ще кажа на колегата че е с грешка.1 во не ги правят лики моли,а снап(а те са големи болуци)по едно време ги правеха протек ,но 3то качество-все едно хелиус.единствените добавки които издържат професионални тестове са MPR и протек,всичко друго е заблуда.

Публикувай отговор