Аз не вярвам.Kadravia написа:...Маслото се сменя на 20 000 МИЛИ!
...Който невярва мога да му снимам страницата.

Баце, малко и аз да те светна, ако колата ти гори литър на 1000 може изобщо да не го смвняш а само да доливаш biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifKadravia написа:Малко да ви светна лампите за VVT-i и по конкретно за Авенсис 2001 1.8 VVT-i.Английска.
В Service manual който получих с колата ПИШЕ:
Ако гори до 1 литър масло на 1000 км. се счита за нормално!
Препоръчително е да се проверява на щеката при всяко зареждане с бензин.
Маслото се сменя на 20 000 МИЛИ!
Колата ми е на 144 000 мили.
Който невярва мога да му снимам страницата.
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
И аз съм разочарован уж било неква малка серия пуснати с немските сегменти ама де да видим.Много неприятен факт, имам френдове с разни 3-ки голфчета и разни вектри и само това знаят като вземем да говорим за коли, не че гореизброените са по-качествени от който и да е Японец от тези годиниugabuga написа:ba si kakvi sa tia dvigateli na 60k da smeniash sigmenti ba si?
Tva da ne e jigula? wow mnogo sam razocharovan
Абе да не е някоя серия, дето са забравили изобщо да сложат сегменти...... laugh.gif .....Те немските дизели на по 300к. трудно го докарват този разход.....nov написа:ugabuga написа: И аз съм разочарован уж било неква малка серия пуснати с немските сегменти ама де да видим.
Имах впредвид за разхода на маслото... А иначе 20х.мили дори и с английския пречистен въздух, подобряващ горенето, май са множко за едно масло (пък било то и long life...)...Scott написа:Може да пише така за разхода на масло, но не и за интервала на смяна. На 20000 мили се прави цялостно сервизно обслужване, или както е известно в UK Service B. Смяна на маслото се прави на всеки 10000 мили (Service А)slowtraveler написа:Къдравия е прав, че в книжката пише така...
Почти такъв разход на масло имат двутактовите двигатели.Scott написа:... За 20000 мили при тази разходна норма са 32л масло?!
Продавам тойота, купувам варгаslowtraveler написа:Почти такъв разход на масло имат двутактовите двигатели.Scott написа:... За 20000 мили при тази разходна норма са 32л масло?!
Например ако гори 6л/100км (на времето с вартбурга на баща ми правих такъв разход на дълъг път), то за 1000км би трябвало да налееш 1.15-1.2л двутактово масло и то без да имаш друго мазане....
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Според мен проблема не е конструктивен, а повече е проблем на контрола на качеството (какво стана с оная тема 'мит ли е качеството' - да вземем да ги обединим ли )...jim_beam написа:аз не съм карал бензинова тойота,но такива мазда и хонда.при тях,макар и по на над 100к разхода на масло беше винаги 0.със рава също разхода е далеч от 0,което ми подсказва,че следващата няма да е от същата марка.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта