djofi_m написа:.....
тъпото иаказване е на база три години каране на колата на която е кръстена темата. никъде не ви видях вас двамата, визирам ВОДОЛАЗА и БАВНИЯ, какви коли карате, но от изказванията ви стигам до извода, че още не сте слезли от руските дизели (май говоря за камиони, а?) а относно разхода на гориво на ЗАПАД (София-Берковица), очевидно не е като в Габрово.....
Колега, в събота съм в Берковица - може да поговорим наяве на по кафенце за да не се пълни темата със спам
Относно това, че не си видял колите, които карам - можеше поне да погледнеш под всеки мой пост - там е написано.
А относно опита със старите ми и последните ми коли - можеш да се осведомиш в тази тема:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... start=1302
Разбирам, че много си обичаш дизела, но недей да се изказваш толкова остро...
Относно разликата в разхода при различна скорост:
Както всеки двигател и дизела гори когато искаш от него да свърши повече работа.
А работата при автомобила е основно за преодоляване на съпротивлението. Въздушното съпротивление и това на триене е в геометрична прогресия на скоростта. Затова и за да вдигнеш 200км/ч ти стигат стотина коня, но за да стигнеш 220км/ч вече ти трябват над 150к.с., а за 250км/ч нужната мощност обикновено е над 300к.с....
А конете си искат и храната.
Затова при по-висока скорост рязко скача и разхода...
Лично аз силно се съмнявам, че ще направиш разход с дизела под 8.5-9.0 л/100 при средна скорост 160км/ч...
Ако някой колега е правил реално замерване - моля да сподели (само без тея 'колата на леля гори съвсем малко')..