Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Навигацията е основното което ползвам с андроид аутото както и спотифай.. Супер удобно е, вместо да се чудиш къд да закачаш телефона..
Някои ползват waze ама честно казано мене много не ме кефи та си ползвам гугъл мапса
Привет,
1 ден и 350км с корола ТС хибрид.
Приятна за пенсионерски каране кола. Звукът на тролей ми беше странен в началото но взех да и свиквам. Това е първият ми хибрид и някой неща още не са ми ясни но ще попрочета.
Маршрута ми вчера Тиксим Пловдив-София(~40км градско) Дебнево-Орешак ми даде 4.3л среден разход при темпомат на 120 по магистралата. С ярис д4д разхода ми е 3.5/100 по същия маршрут но за бензинова кола е отлично.
Успях да разуча в движение повечето функции на колата.
Дотук само едно нещо не ми допада. При включен темпомат и заредена батерия ползва моторна спирачка за да намали скоростта когато автомобила пред мен намалява което е съпроводено с неприятен вой на двигателя заради високите обороти в тази иначе доста тиха кола. Имаме служебни пасати в работа и там активния темпомат намалява само със спирачка. Има ли начин да избегна моторната спирачка при темпомат?
Преди да избера корола хибрид бях на косъм да купя октавия метан от разпродажбата на старата октавия в Шкода но изобщо не съжалявам. Другата кола на която се чудех е употребяван Приус+ но като тествах двете тойоти королата ми хареса много повече като динамика, управлени и шумове в купето.
Има ли нещо което трябва да избягвам при шофирането на хибрид или системата е достатъчно интелигентна да не ми позволи да я "счупя"
Поздрави
1 ден и 350км с корола ТС хибрид.
Приятна за пенсионерски каране кола. Звукът на тролей ми беше странен в началото но взех да и свиквам. Това е първият ми хибрид и някой неща още не са ми ясни но ще попрочета.
Маршрута ми вчера Тиксим Пловдив-София(~40км градско) Дебнево-Орешак ми даде 4.3л среден разход при темпомат на 120 по магистралата. С ярис д4д разхода ми е 3.5/100 по същия маршрут но за бензинова кола е отлично.
Успях да разуча в движение повечето функции на колата.
Дотук само едно нещо не ми допада. При включен темпомат и заредена батерия ползва моторна спирачка за да намали скоростта когато автомобила пред мен намалява което е съпроводено с неприятен вой на двигателя заради високите обороти в тази иначе доста тиха кола. Имаме служебни пасати в работа и там активния темпомат намалява само със спирачка. Има ли начин да избегна моторната спирачка при темпомат?
Преди да избера корола хибрид бях на косъм да купя октавия метан от разпродажбата на старата октавия в Шкода но изобщо не съжалявам. Другата кола на която се чудех е употребяван Приус+ но като тествах двете тойоти королата ми хареса много повече като динамика, управлени и шумове в купето.
Има ли нещо което трябва да избягвам при шофирането на хибрид или системата е достатъчно интелигентна да не ми позволи да я "счупя"
Поздрави
-
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Честито първо, със здраве да си я караш! Разхода е вариращ от много фактори, не го ползвай много като репер за сравнение
...Темпомата като цяло ползва доста по-активно двигателя, дори на равно държи по-високи обороти отколкото с крак на педала. Това не трябва да те притеснява, поведението е доста по-различно спрямо стандартен автомобил - спирачките се ползват доста рядко. С времето и километрите ще свикнеш на особеностите. Няма вариант да я счупиш и аз се чудех същото скоро, тъй като и аз се качиш от бензин на хибрид.
Може би единственото, което съм отсял като основна препоръка, е в жегите да ползваш климатика за да държи батерията на хладен въздух. Прочети темите тук, покарай после пак потърси. Достатъчно неща има коментирани за да отговорят на доста въпроси.

Може би единственото, което съм отсял като основна препоръка, е в жегите да ползваш климатика за да държи батерията на хладен въздух. Прочети темите тук, покарай после пак потърси. Достатъчно неща има коментирани за да отговорят на доста въпроси.
Corolla 2005 1.6 VVTi 3zz-fe | hatch, SOL
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid
- nicktodorov
- Автомобил: велосипед
- Получена благодарност: 1 път
В английски и испански форуми изтекоха файловете за ъпдейта с Карплей/Андроид Ауто.
Някой хора са успели да ги инсталират, но има и такива с брикнати мултимедии.
Но дори и успелите после трябва на ново да си вкарват колите в МyT, защото се променяло нещо и сървърите го броят за нов автомобил...
А в ТМ Ауто знаели вече за ъпдейта, след 15.09 можели да поръчат "флашките" (явно, това, което е изтекло в тези форуми), но не виждали да пристигнат преди октомври и да започнат ъпдейтите.
Някой хора са успели да ги инсталират, но има и такива с брикнати мултимедии.
Но дори и успелите после трябва на ново да си вкарват колите в МyT, защото се променяло нещо и сървърите го броят за нов автомобил...
А в ТМ Ауто знаели вече за ъпдейта, след 15.09 можели да поръчат "флашките" (явно, това, което е изтекло в тези форуми), но не виждали да пристигнат преди октомври и да започнат ъпдейтите.
-
- Благодарил/а: 5 пъти
Както писах по-горе,от Тойота Пловдив и Тойота в Месенджър ми казаха.че ще е за Септември месец(понеже на 4-ти съм за обслужване)та ги попитах за тогава няма ли да стане.....и ми казаха,че нямали потвърдена дата от кога стартира!Та ако на някой колега му се занимава,да пише един ред в Месенджър на Тойота с въпрос,или в представителството в съответния град!!Поне да разберем дали отговорът е един за всички!!
- nicktodorov
-
- Автомобил: Corolla 2019
Бях на техническо обслужване в петък на 28.08 в Люлинската Тойота и на мен ми казаха, че ъпдейта се очаква да е края на Октомври или началото на Ноември. Според мен сами си измислят някакви срокове колкото да ни баламосват...
corolla 2019
-
Току що попаднах на доста интресен клип, а от около седмица разбрах, че ъпдейта е качен на сървърите на Тойота в Европа.
Това е клип как да се инсталира кар плей и анд. ауто
Това е клип как да се инсталира кар плей и анд. ауто
corolla 2019
-
Те в Тойота ще направят същото като в клипа,но само се правят на важни!Както се вижда за максимум 5 минути работа е!Ако някой се навие да го пробва,да пише
!

-
Аз съм навит, но няма да ми остане време през седмицата. Евентуално в неделя. Според мен няма какво да се скапе.
corolla 2019
- nicktodorov
Проблеми имат предимно тия с навигация като мен.
Затова не смея да пробвам...
Затова не смея да пробвам...
- stereo_man
- Автомобил: Corolla E210
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Във ФБ има една група “Corolla 2019+ (2020)”, в която хората са предимно от Турция. От около седмица ми прави впечатление, че качват доста снимки на ъпдейта и процеса на инсталация. В коментари мисля, че има и линкове към самия софтуер. Само не знам дали не е различен по нещо от европейския
Corolla E12;
Corolla E210
Corolla E210
-
Моята система я има в описанието на клипа,значи става,мога да го направя....но да не се заядат нещо в Тойота после....да кажат не сме го правили ние....оправяйте се!??
-
И а това започнах да се чидя. Те реално няма как да разберът, ако не започнат целенасочено да ръчкат там. От описанието на клипа по-долу на мен не ми става ясно дали трябва да се качи целият архив на флашката или само файловете от него.
corolla 2019