Сезона разпродажба на Тойота в ТМ Ауто
...
благодаря георги,тази информация е полезна, че тези въпроси си ги задавахме с години..
от нея в мен се породиха въпрос на който едва ли някой друг може да отговори.
1.свързано ли е забавянето на 2ри сервизен център с това че сме малък пазар и инвестицийте и проритетите на инкейп са били в румъния???
2.от новата преструкторизация на инчкейп в источна европа и отделянето ни с албания и македония-значи ли че сега приоритетите ще са за развитие на техните сервизни бази и ще увеличавате продажбите-без да може да насмогвате със сервизното обезпечаване??
3.от това че сме най малък пазар с най малък оборот ли се получава надценка при консумативи и резервни части, сравнено с по оборотните пазари?
мерси.
от нея в мен се породиха въпрос на който едва ли някой друг може да отговори.
1.свързано ли е забавянето на 2ри сервизен център с това че сме малък пазар и инвестицийте и проритетите на инкейп са били в румъния???
2.от новата преструкторизация на инчкейп в источна европа и отделянето ни с албания и македония-значи ли че сега приоритетите ще са за развитие на техните сервизни бази и ще увеличавате продажбите-без да може да насмогвате със сервизното обезпечаване??
3.от това че сме най малък пазар с най малък оборот ли се получава надценка при консумативи и резервни части, сравнено с по оборотните пазари?
мерси.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
@george:
Благодаря за разяснението адаш
Информацията за развитието от последната година е обнадеждаваща - дано е така както казваш и започвате да се дистанцирате от гърците, защото досега не съм виждал добър бизнес с гърци.
Радвам се, че най-накрая открито се появи някой нормално мислещ от представителството на Тойота (последния появил се май бе доста обидчив и нервен).
Предполагам информацията 'от кухнята' ще е полезна за всички.
А ако имате възможност да връщате на високо ниво впечатленията/забележките изписани тук, ще е добре за развитието на Вашата компания, за вдигане на реномето и ставането на БГ в една 'по-европейска' държава
Благодаря за разяснението адаш

Информацията за развитието от последната година е обнадеждаваща - дано е така както казваш и започвате да се дистанцирате от гърците, защото досега не съм виждал добър бизнес с гърци.
Радвам се, че най-накрая открито се появи някой нормално мислещ от представителството на Тойота (последния появил се май бе доста обидчив и нервен).
Предполагам информацията 'от кухнята' ще е полезна за всички.
А ако имате възможност да връщате на високо ниво впечатленията/забележките изписани тук, ще е добре за развитието на Вашата компания, за вдигане на реномето и ставането на БГ в една 'по-европейска' държава

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Re: Сезона разпродажба на Тойота в ТМ Ауто
Здравейте!
Чух реклама по радиото за сезонна разпродажба сега февруари, но не намирам никъде в нета потвърждение. Някой да знае нещо по въпроса?
Чух реклама по радиото за сезонна разпродажба сега февруари, но не намирам никъде в нета потвърждение. Някой да знае нещо по въпроса?

- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Като това:

но датите са 9-10 Февруари 2013 - ТМА София Запад.
ПП: още не съм видял официална информация освен рекламите по радиото.

но датите са 9-10 Февруари 2013 - ТМА София Запад.
ПП: още не съм видял официална информация освен рекламите по радиото.

Точно за това иде реч. Интересувам се, защото съм решил да сменям автомобила. Някой, който е ходил на предишните такива, нека сподели, дали наистина си заслужава?
ТМ Изток ми е под носа, но съответно за Запад трябва да ида на другия край на Вселената.
ТМ Изток ми е под носа, но съответно за Запад трябва да ида на другия край на Вселената.

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Всичко е относително. Отиваш и гледаш. Ако намериш кола, на която само ти виждаш надпис "ТВОЯ СЪМ!", значи си заслужава.
Според мен цените са неоправдано високи. Все пак там има 2 типа автомобили: оставени на консигнация и обратно изкупени от дилъра. При първите може и да стане пазарлък, ако влезеш във връзка със собственика.
И много важен съвет: ако е собственост на дилъра се опитай да изкрънкаш максимално отстраняване на проблемите, които успееш да видиш. Другите ще ги разбереш в следващите дни, седмици и месеци, но ще са за твоя сметка. Не се заблуждавай с прилагателното "Проверен употребяван", вярна е само втората част. laugh.gif Проверен, но не ремонтиран.
Хайде късмет и все пак и си отваряй очите на четири!!!

Според мен цените са неоправдано високи. Все пак там има 2 типа автомобили: оставени на консигнация и обратно изкупени от дилъра. При първите може и да стане пазарлък, ако влезеш във връзка със собственика.
И много важен съвет: ако е собственост на дилъра се опитай да изкрънкаш максимално отстраняване на проблемите, които успееш да видиш. Другите ще ги разбереш в следващите дни, седмици и месеци, но ще са за твоя сметка. Не се заблуждавай с прилагателното "Проверен употребяван", вярна е само втората част. laugh.gif Проверен, но не ремонтиран.

Хайде късмет и все пак и си отваряй очите на четири!!!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
А може и автомобила да има все още гаранция и тогава отстраняването на проблеми ще мине гаранционно... но наистина всичко е въпрос на късмет!
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Един приятел се занимава професионално с диагностика , ремонт по електрониката , покрай това се сещате и сами - връщане на километражи. На тия тойотки ги връща толкова лесно и бързо , представям си в оторизирания сервиз какво ги правят. След като ми демонстрира уменията си , не си и помислям за кола втора употреба.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- zi_zi_top
Има най-различни случаи и се намират и много читави употребявани автомобили.iovkito написа:... не си и помислям за кола втора употреба.
Друг е разговора дали си заслужава да си купиш чисто нов автомобил, защото само косвените разходи за него всяка година са колкото за много сериозен ремонт на по-стар автомобил. Да не говорим за ядовете от козметични повреди и времето прекарано в бояджийски и тенекеджийски сервизи.
Всеки намира сам за себе си решението на този проблем!

П.С. За мен не е проблем да си купя нов автомобил и веднъж съм го правил, но няма да повторя.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
-
Познавам едно момче в тм изток, което смея да твърдя не би ви пробутал автомобил без наистина да е минал основен преглед и да е наясно с него. Не бъдете такива песимисти. Има и свестни хора, които обичат професията си и държат на името и думата си.
Иначе всеки обслужван от оторизиран сервиз на тойота автомобил има сервизна история, обслужванео по километри, гаранционен ремонт, вложени консумативи и части и т.н. от деня на закупуването....
Всеки си преценява бюджета и дали ще се довери на търговеца в ТМ или тези на двеста метра от него, т.е Горубляне
Иначе всеки обслужван от оторизиран сервиз на тойота автомобил има сервизна история, обслужванео по километри, гаранционен ремонт, вложени консумативи и части и т.н. от деня на закупуването....
Всеки си преценява бюджета и дали ще се довери на търговеца в ТМ или тези на двеста метра от него, т.е Горубляне

Ми то, ако и в ТМА ги връщат, какво доверие да има на разните си там автокъщи.iovkito написа:Един приятел се занимава професионално с диагностика , ремонт по електрониката , покрай това се сещате и сами - връщане на километражи. На тия тойотки ги връща толкова лесно и бързо , представям си в оторизирания сервиз какво ги правят. След като ми демонстрира уменията си , не си и помислям за кола втора употреба.
А за кола втора ръка, наистина си е до късмет, но да кажем за това, което търся - Corolla 1.6, съотношението е примерно:
http://www.usedcars.bg/catalog/toyota/c ... la_1.6_sdn vs http://www.toyota.bg/cars/new_cars/coro ... ?grade=mid
Тоест, двойно плащаш за нов автомобил.
Последно промяна от Android на 03 Фев 2013 19:44, променено общо 1 път.
- zi_zi_top
Каското и данъка също са двойни!Android написа:...Тоест, двойно плащаш за нов автомобил.

Да не говорим, че тази Корола 2007 г е ниво Тера и като нова е била около 26000 лв и тази цена е надценена. Не би трябвало да е повече от 13000-13500 лв.
зизи, тук си в грешка. Разгледай снимките - лети джанти, климатроник, ел.стъкла/ огледала, халогенки = Terra?!?zi_zi_top написа:Да не говорим, че тази Корола 2007 г е ниво Тера и като нова е била около 26000 лв и тази цена е надценена. Не би трябвало да е повече от 13000-13500 лв.

По-скоро е Luna+/ Sol...

- zi_zi_top
Вярно е така! Сигурно след като съм я гледал съм кликнал върху някоя друга такава и съм писал за другата. Сгрешил съм!!! 

Е, но все пак си прав, че дори и за това оборудване, е малко надута цената. Ориентирал съм се точно към такъв автомобил, както писах Corolla 1.6 2007-2008 регистрация и поне среден клас, не базов.
Макс до 15-16 хилки. Нагоре наистина е неоправдано. Поне за моя бюджет...
Макс до 15-16 хилки. Нагоре наистина е неоправдано. Поне за моя бюджет...