slowtraveler написа:Lexus - сам си противоречиш - веднъж казваш, че не е правилно да се сравнява 2.0л с 2.4л, а в следващия момент предлагаш такова сравнение.
Сам знаеш резултата, ако се сравняват сродните двигатели (2.4 на Камрито и 2.5 на Маздата), а разликата в цената на маздата 2.0 и 2.5 не бе толкова голяма (около 3х.лв).
Относно конкретните технически параметри: явно вариантите на Камрито и начина на тестовете са различни, защото на много места срещам различни данни: напр.2008 Toyota Camry M/T за Индия / 2.4L 167bhp 4 cyl. VVT-i / ускорение 12.3сек, маск.скорост 202км/ч (5 ск ръчна кутия)?!
Но смятам да прекратя спора - Камрито е на мой приятел и като дойде Маздата ще можем да направим пряко сравнение

С кое си противореча-с това,че Камри с 2.4 мотор ,което е 1 клас отгоре на Мазда 6 е по-бързо от нея с 2.0 мотор.Това показват данните.Като говориш за тромави коли,вземи се обоснови, ако искаш,защото от цялата ти тема излезе ,че Мазда 6 е по-тромава от Камри 2.4. Я погледни данните пак.Никъде не си противореча,защото за разлика от теб преди да напиша нещо мисля и съм проверил фактологията,а не си пиша колкото да не заспя.Нито проверявам колко ускорява Камри в Индия .Отвори сайта на Тойота в САЩ или Русия и виж за колко ускорява.Честно да ти кажа ти си неподготвен,но упорит,всички факти са против твоето юнашко твърдение и ти продължаваш да нахалстваш с невежеството си,пък и твой приятел борис се появи да спори с явните факти.В крайна сметка в интернет има много данни-и верни и неверни,важни са данните на производителя,а те са Камри механ.ск.кутия- 0-100км.ч. 9.6 сек. Камри автоматик 0-100км/ч. 10.2 сек. При сравнение с аналогична Мазда 2.0 тя е по-тромава.Чети и не се рови по индийски сайтчета:
http://www.toyota.ru/cars/new_cars/camry/specs.aspx
Питам пак ,кое е по-тромаво,защото се оказа,че Мазда 2.0 е по-тромавият автомобил.
Айде почна като децата сега--как ще сравняваш 2.5 на малкото купе на Мазда 6 с 2.4 на голямото купе на Камри.Ти от коя планета падаш с тия сравнения? И ти казах ,че Тойота могат и 250 коня от 2.4 да изкарат,но те знаят какво се търси и затова двигателят не е форсиран,а те знаят най-добре на нашата планета как се продават коли.Какво да сравнявам?/ ми дай да вземеме 3.5 V6 на Камри и да сравняваме щом като децата ще си говорим за нелогични сравнения.