ТМ Ауто търси контакт

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Blago_4A-GE
Обратна връзка:

Re: re

Мнение от Blago_4A-GE » 09 Юни 2008 10:32

desSs написа:
Blago_4A-GE написа:...спонсорство на срещите...
тва пък защо rolleyes.gif после ще си загубим обективността и ще ни е гузно да кажем лоша дума за вас, било като обслужване или нещо друго smile.gif
п.п. всъщност да ви благодаря за грешката и отопляемите огледалца на ярисите, дето не ни се полагат biggrin.gif
Има подгряване на огледалата за Ярис и това е в оборудване ЛУНА, креа и тера го нямат. Вкл се когато се натисне копчето за изпотяването на задното стъкло. Или дилъра не го е обяснил или ....незнам

Пзодрави.
Carpe Diem

BrAmKo-4A-GE_AE92

Изображение

Аватар
Blago_4A-GE
Обратна връзка:

Мнение от Blago_4A-GE » 09 Юни 2008 10:37

juri_galev написа:
punkara написа:predi 2-3 godini se sreshtah tam s edna devojka, mislya che Daniela se kazvashe, tochno po tazi tema, no tya mi iznese lekziya, kak na chlenove na cluba nemozhelo da davat namalenie, shot inache ne bilo chestno za tezi koito ne bili chlenove na kluba, (kato che li tuka ne puskame horata svobodno), i pr. Moite dovodi zatova, che ima grupa hora v tozi forum, koito redovno i chesto poruchvat kupishta chasti bilo to za vuztanovyavane na svoite klasicheski toyotai, ili za proekti, izobshto ne byaha chuti i razbrani.
Az zhiveya v Italia, i tuk v moeto mestno predstavitelstvo na Toyota, vinagi mi davat specialni zeni, tochno zashot 9 godni kupuvam ot tyah kakvi li ne chasti. Prosto zvunkam, kazvam nomera, i poruchvam, dori i kaparo ne mi iskat horata. No yavno tova e nevuzmoshno v BG, znam li?
wacko.gif

PS: zabravih, i tya mi kaza che skoro shteli da si puskat sobstven web site, sus sobstven club, dazhe namekna neshto za "legalnostta" na fakta che sme izpolzvali logoto na toyota v nashiyat forum!!! mad.gif
Ot togava, ne sum kupil i edin filtur za maslo dori ot tyah! dry.gif
Това е истината и реалноста в Бг.То по нейната логика всички авто-форуми който използват името на нечия марка е незаконно.Моето семейство за тези 9 години от както караме само Тойота единствена отстъка е че си купихме 4 тойота и ни направиха 4% отстъпка от цената.
Отстъпките за Тойтоа са сложно нещо, за да не ме разберете грешно ви давам следния пример.
По принцип за втора кола до 4-5 се дават 2% отстъпка, освен ако няма кампания (както в момента поне 5% или 4% дори и да не е клиент на тойота).
Ние дилърите имаме желание да даваме отстъпки, но неможем да достигнем опел или други които за добър ден дават 10%.
Carpe Diem

BrAmKo-4A-GE_AE92

Изображение

Аватар
Blago_4A-GE
Обратна връзка:

Мнение от Blago_4A-GE » 09 Юни 2008 10:43

rudolf написа:
Blago_4A-GE написа:
rudolf написа:
новината е супер,,благодарим сърдечно за съдействието

п.с. би ли ми дал информация по предишните ми въпроси?всъщност аз познавам тойота,но незнам нищо за тм-ауто...би била ползотворна за всички фенове,,за да разбули всякакво съмнения,които много хора таят.
ТМ Ауто ЕООД е официален дилър на Тойота за София, над нас е Тойота Балкани (те внасят ТОЙОТА в България). Общо взето и двете фирми са на един собственик : inchcape
благо имаш ли в такъв случей информация защо Тойота Балкани (те внасят ТОЙОТА в България)...я няма в страницата на тойота,,,и ако инаш инфо,и с какъв статут е Тойота Балкани и така,,,,кога ще има в бг вносител за който тойота да знае и да носи отговорност като лицензирано представителство,,а не местен дилър?? защо тм-ауто се рекламира като официален,изключителен и прочие??
Така, всичко започва от ТМ Ауто което внася в България ТОЙОТА, негов дилър е и БУЛМОТОРС.

После ТМ Ауто става дилър а внасянето на Тойота за БГ се оставя на ТОЙОТА БАЛКАНИ (те имат правата за каквато и да е реклама и каквото и да било за тойота).
Вярвайте ми бях в Япония и разговарях с мениджъри, които знаеха за България и за ТМ Ауто и Тойота Балкани. И двете фирми не са собственост на Тойота мотор, а са на Inchcape. Inachcape продава над 30 различни марки по целия свят.
Незнам защо никъде по сайтовете не излиза, че ние сме ,...така и така....еди какво си.
Ще го проверя.
Carpe Diem

BrAmKo-4A-GE_AE92

Изображение

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 09 Юни 2008 10:55

Blago_4A-GE написа:
desSs написа:
Blago_4A-GE написа:...спонсорство на срещите...
тва пък защо rolleyes.gif после ще си загубим обективността и ще ни е гузно да кажем лоша дума за вас, било като обслужване или нещо друго smile.gif
п.п. всъщност да ви благодаря за грешката и отопляемите огледалца на ярисите, дето не ни се полагат biggrin.gif
Има подгряване на огледалата за Ярис и това е в оборудване ЛУНА, креа и тера го нямат. Вкл се когато се натисне копчето за изпотяването на задното стъкло. Или дилъра не го е обяснил или ....незнам

Пзодрави.
бе тъй кат гледам е само за дизеловите http://www.toyota.bg/cars/new_cars/yaris/equipment.aspx ... отделно, че това го знам от твой колега от ТМ Ауто, а наскоро ми го каза и шефа на сервиза на Карком, щото като отидох и веднага се сети как им досаждах два месеца за тия огледала

jamie

Мнение от jamie » 09 Юни 2008 17:25

Така, всичко започва от ТМ Ауто което внася в България ТОЙОТА, негов дилър е и БУЛМОТОРС.

После ТМ Ауто става дилър а внасянето на Тойота за БГ се оставя на ТОЙОТА БАЛКАНИ (те имат правата за каквато и да е реклама и каквото и да било за тойота).
Вярвайте ми бях в Япония и разговарях с мениджъри, които знаеха за България и за ТМ Ауто и Тойота Балкани. И двете фирми не са собственост на Тойота мотор, а са на Inchcape. Inachcape продава над 30 различни марки по целия свят.
Незнам защо никъде по сайтовете не излиза, че ние сме ,...така и така....еди какво си.
Е добре но тогава какви изобщо се явяват ТМ Ауто в светлината на Тойота глобално ? Дилър към друга компания която не е свързана реално с Тойота ?

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 09 Юни 2008 19:50

jamie написа:

Е добре но тогава какви изобщо се явяват ТМ Ауто в светлината на Тойота глобално ? Дилър към друга компания която не е свързана реално с Тойота ?
Ами то е ясно!!!!! Ако бяха официални дилари, щяха да ни продънат ушите!

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 09 Юни 2008 20:21

ne znam kak e po ostanalia sviat, no za USA niama dealer det da e sobstvenost na Toyota. vsichkite si imat chastni sobstvenici, v obshti linii franchise. che Toyota da ti pozvoli da im prodavash produkta, estestveno triabva da otgovariash na opredeleni uslovia. ako ne otgovariash na usloviata, Toyota shte se drapne ot tiah. ne znam kakav statut imat TM Auto, nito pak kakva politika imat Toyota za Evropa, fakta e che TM Auto prodavat novi Toyoti(pone taka predpolagam, ne viarvam da gi prodavat kato koli vtora upotreba, t.e. dokumentite na kolite da sa registrirani parvo niakade drugade), a sashto i izvarshvat rabota pod garancia(za koiato Toyota plashta). tova shto gi niama na kartata, interesen vapros, no edva li ima neshto obshto s temata.

Аватар
Blago_4A-GE
Обратна връзка:

Мнение от Blago_4A-GE » 10 Юни 2008 16:15

desSs написа:
Blago_4A-GE написа:
desSs написа:тва пък защо rolleyes.gif после ще си загубим обективността и ще ни е гузно да кажем лоша дума за вас, било като обслужване или нещо друго smile.gif

Пзодрави.
бе тъй кат гледам е само за дизеловите http://www.toyota.bg/cars/new_cars/yaris/equipment.aspx ... отделно, че това го знам от твой колега от ТМ Ауто, а наскоро ми го каза и шефа на сервиза на Карком, щото като отидох и веднага се сети как им досаждах два месеца за тия огледала
да за дизеларката в луна изпълнение, странно, но факт.
разглабял съм дори да видя за окабеляване за подгряване, но няма в другите нива.
мистично е за мен защо е така
Carpe Diem

BrAmKo-4A-GE_AE92

Изображение

Аватар
Blago_4A-GE
Обратна връзка:

Мнение от Blago_4A-GE » 10 Юни 2008 16:19

ALTEZZA написа:ne znam kak e po ostanalia sviat, no za USA niama dealer det da e sobstvenost na Toyota. vsichkite si imat chastni sobstvenici, v obshti linii franchise. che Toyota da ti pozvoli da im prodavash produkta, estestveno triabva da otgovariash na opredeleni uslovia. ako ne otgovariash na usloviata, Toyota shte se drapne ot tiah. ne znam kakav statut imat TM Auto, nito pak kakva politika imat Toyota za Evropa, fakta e che TM Auto prodavat novi Toyoti(pone taka predpolagam, ne viarvam da gi prodavat kato koli vtora upotreba, t.e. dokumentite na kolite da sa registrirani parvo niakade drugade), a sashto i izvarshvat rabota pod garancia(za koiato Toyota plashta). tova shto gi niama na kartata, interesen vapros, no edva li ima neshto obshto s temata.
Новите коли са с гаранция и има лицензиран от Тойота сервиз за следпродажбената дейност (МАЛКО Е ПРЕТРУПАН ., НО.... ГО ИМА).
Колите не се регистрират другаде, а са си внос и директно се регистрират в КАТ, продаваме и употребявани автомобили. Миналата събота и неделя имаше разпродажба и около 55 се изнизаха от паркинга.
Carpe Diem

BrAmKo-4A-GE_AE92

Изображение

jamie

Мнение от jamie » 10 Юни 2008 17:25

Ок Благо, развитие ?
Оформи ли се някаква идея - приемаме че ТМ Ауто е достатъчно легитимна (10Х Алтезов). Според фирмата какъв е нейния интерес от клуба - рекламен, популяризиране, друго ?

ceko26

Мнение от ceko26 » 02 Юли 2008 14:01

С тази фирма работя от около 2 год. с голямо нежелание. Всичко става много бавно и на много висока цена. Елементарни неща като покупка на масло ти отнема поне 20 мин. ако няма чакащи. Всичко е лъскаво и хубаво до момента на плащането на колата.След като платиш се започва мъката.Нямат елементарни резервни части на склад дори и за най-масовите модели. Всичко искат да им се плати авансово за да го поръчат за доставка след 1 месец-реално. Не си вдигат телефоните, а слушаш реплики на автоматичен секретар "Ние ценим времето на клиентите си" , " За удобство на клиентите". Каде ми е удобството да отида лично?
Не виждам начин да има взаймна полза особено за потребителите на сайта.Освен рекламка на видно място. Аз лично не очаквам нищо добро от ТМ-АУТО.
ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ КОНКУРЕНТНА ФИРМА.
Авенсис 3S-FE

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 02 Юли 2008 18:43

Личните ми наблюдения върху няколко официални вносителя на различни марки са, че всички са един дол дренки - нямат части в наличност, а ти дават стандартно време 10-20 дни за доставка.
Въпреки, че от време на време ме изненадват - имаха в наличност предно отопляемо стъкло за Авенсиса biggrin.gif
Относно искането на депозит - Тойота - не ми се е случвало да ми искат. Когато сменях диференциала колата бе при тях, така, че нямаше как да ми искат, а миналата седмица получих пръскалка за фарове, която поръчах по телефона дори без да ходя в сервиза.
Който иска части бързо - да си организира доставката сам.
Преди няколко седмици си поръчах от чужбина вентилатора за радиатора - пристигна за 3 дни придружен с фактура и т.н.
Всички официални сервизи, с които съм се срещал не са съдействали на мое предложение да платя куриер за конкретната част - 'доставките били централни'...
Когато във Варна бяха започнали да ме мотаят с доставката на буталата за гаранциония ремонт се обадих в ТМ Ауто и там нямаше проблем.
Ако сега са почнали да правят проблем - ами идвайте във Варна (тъкмо е лято) biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 02 Юли 2008 21:36

slowtraveler написа:... предно отопляемо стъкло за Авенсиса...
м? unsure.gif как е отопляемо кат няма жици /тоест реотани/?

баси как ме бяхте наплашили с тия доставки, чак се изумих че стопа и бронята ми пристигнаха за десетина дни rolleyes.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 03 Юли 2008 18:11

Т22 във вариант SOL има реотани в долната част, където лягат чистачките :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 04 Юли 2008 08:51

slowtraveler написа:Т22 във вариант SOL има реотани в долната част, където лягат чистачките :thumbsup:
не знаех, благодаря smile.gif

Публикувай отговор