На кои бензиностанции зареждате?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

На кои бензиностанции зареждате?

ОМВ
57
40%
Шел
16
11%
Лукойл
31
22%
Петрол
8
6%
Еко
20
14%
Дунев
0
Няма гласували
Други
8
6%
Mobil
1
1%

Общо гласове: 141

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 02 Фев 2008 19:21

Me4oKyX написа:Че не е нормална пропорция не е, но съм виждал над 100мл, дали е вода или нещо друго незнам точно, не съм ми правил химичен анализ, но замръзна happy.gif В повечето случай имаше поне 20тина мл, което пак си е доста smile.gif
такова количество не може да мине през филтри и дюзи според мен и колата да не гасне,,ако не ми е гаснала--предполагам -не съм попадал.

на 10 литра- 200мл,,,няма как да ги искара кат ги засмука,,,еме 30тина литра ако си сипал и се отаят....не ми се вярва,,освен ако не е някоя авария,водна риза на резервоара или нещо технологично

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 02 Фев 2008 21:16

Me4oKyX написа:.............. Мен ми е интересно как и газта взеха да правят гадна.... ............
Като цяло се играе със съотношението пропан-бутан.Бутана е нискокалоричен и ефтин. Който кара на газ и има документи на газовата си уредба нека обърне внимание на препоръчваното гориво.Доста от вас ще забележат че пише само ПРОПАН.
Другото е налягането.Предполагам на всеки е ясно че съдържанието на пропан или пропан-бутан в еденица обем при различни налягания е различно.Обаче ние зареждаме литри,а не килограми и ето ти начин за измама.
Третото,за което ще ви разправя случай във Варненска гЪзостанция е брутално.
Та значи няма налягане в системата.Викат техник(случайно го познавам),ама докато отиде хората вече намерили решение:
1 бут. СО2 (налягането и е над 100атм.)-фъс-с-с-с в цистерната.
А кажете кво сте заредили после.И се почва-майка ти и кола,к'во пак ти стана,я да я види газаджията,я елконаджията и т.н. :censored: :censored: :censored:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
Superchief
Обратна връзка:

Мнение от Superchief » 02 Фев 2008 22:40

LEXUS написа: А това,че вече имаш над 50000км.,не дава основание да констатираш,че можеш да оцениш "този факт",както ти се изразяваш в последното си мнение,защото този факт може да го оцениш ,ако караш с 2-те нафти при равни условия,а не като зареждаш едната само ,когато температурите са по-ниски!Тук тези 50000км. нищо не "казват".
Ограничените ти представи LEXUS явно не ти позволяват да допуснеш факта че през зимата можеш да направиш 800 - 900 км. /на ден/ в Бг и да използваш и двата вида нафта. laugh.gif
Аз го правя по 2-3 пъти на месец.. работата ми го налага. Така, че елементарните си съвети публикувай в някой друг по-подходящ форум за тази цел - например bg-mama laugh.gif , защото тук всеки един от участниците знае добре факта, че през зимата разхода е по-висок в сравнение с този през лятото.

Между другото една от причините за по-високият разход, която струва ми се, че не беше спомената по-горе са: ЗИМНИТЕ ГУМИ

ЗИМНИТЕ ГУМИ увеличават разхода между 0.3 - 0.5 л./100 км. при различните двигатели!
Be a beauty..Be a beast.. TL be!

Nixter

Мнение от Nixter » 03 Фев 2008 12:43

pepa_k написа:Твоето табло не е ли същото?

rolleyes.gif Хихихи, та вие дори нямате един модел коли. Как ще имате еднакви табла? biggrin.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Nixter

Мнение от Nixter » 03 Фев 2008 12:50

PESHO OT MARS написа: Както и една глупост която прочетох тук с 98 МОГАТ ДА КАРАТ ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ независимо от годината на производството си (стига да са бензинови де) и ще преведа един пример, другата ми кола е Ауди 80 B2 1.8DS мотор сиреч 1800 кубика карбуратор и е произведена 1986 година, на капака на резорвоара допреди 3-4 седмици се мъдреше оригиналната лепенка на която са дадени нормалните налягания на гумите и със дебели букви пишеше колата да се кара С МИНИМУМ 98 бензин. :thumbsup:
Този ПРИМЕР с какво оборва тезата, че с "98 МОГАТ ДА КАРАТ ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ" ? По скоро я подкрепя! Нещо не хванах логика в изказването ти. unsure.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 03 Фев 2008 13:43

Me4oKyX написа:Че не е нормална пропорция не е, но съм виждал над 100мл, дали е вода или нещо друго незнам точно, не съм ми правил химичен анализ, но замръзна happy.gif В повечето случай имаше поне 20тина мл, което пак си е доста smile.gif
Вода може да има, но не в такива количества.
Сигурно ти е замръзнал парафина.
На времето имах един дизелов голф, на който му направих специално подгрев на горивопровода, защото парафина замръзваше и блокираше горивопровода.
'Зимната' нафта обикновенно е с по-малко парафини за да не се получава този ефект.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 03 Фев 2008 13:46

Superchief написа:Израза при равни други условия означава че включително че при едни и същи температури /на дълъг път например/ разходът е очевидно по-голям с Alpin-а...
Съвсем нормално е с Алпин дизел да гори повече - все пак той има специални добавки против замръзване, но точно заради тези добавки относителното му тегло е по-малко, т.е. наливаш 100 литра напр., но те се равняват на 95 литра нормален дизел по калоричност.

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 04 Фев 2008 09:53

Nixter написа:

rolleyes.gif Хихихи, та вие дори нямате един модел коли. Как ще имате еднакви табла? biggrin.gif
Хи, хи, например на Ауриса е същото като на Королата. Не говоря за цялото табло а за километража защо да не изглеждат еднакво? :thumbsup:
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 04 Фев 2008 19:32

pepa_k написа:
Nixter написа:

Хи, хи, например на Ауриса е същото като на Королата. Не говоря за цялото табло а за километража защо да не изглеждат еднакво? :thumbsup:
яриса и королата са различни класове :whistle:
а ауриса е корола хечбек. само името ми е аурис(маркетингова политика)

Аватар
Toyota_DX

Мнение от Toyota_DX » 04 Фев 2008 21:19

пред дилема съм , сега се чудя на коя бензиностанция да ходя досега ходих само на Шел и сипвах 95 обикновен но сега се чудя да сменя ли Шел с ОМВ :help: давайте съвети , "колата ми е стара AE82"
TOYOTA COROLLA EE80 1.3 12v

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 04 Фев 2008 21:22

аз си ходя на Шел от доста време и съм доволен.
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Мнение от ivobox » 04 Фев 2008 21:23

където и да попиташ за "Шел" ще те посаветват да я смениш.
Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 04 Фев 2008 21:25

що бе хора, кажете че и аз там зареждам от сума ти и време? unsure.gif ohmy.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Toyota_DX

Мнение от Toyota_DX » 04 Фев 2008 21:30

и аз там си ходя от доста време ама се е тая ако питаш мене дали Шел или ОМВ се са боклуци наште горива :thumbsup:
TOYOTA COROLLA EE80 1.3 12v

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 04 Фев 2008 21:41

newmiro написа:що бе хора, кажете че и аз там зареждам от сума ти и време? unsure.gif ohmy.gif
Шела до ВАМО и до мебелната палата са на един ,а на гарата и на Пикадили парк-на друг(поне така знам ) и дават разлика в качеството.Аз като цяло заревдам само газ от тях.Бензин и особено дизел(докато карах ) избягвам винаги.За съжаление пробвал съм почти навсякъде из Варна обаче все "един дол дренки".Единствено за дизела на шел мога да кажа твърдо НЕ.След като и познати работещи там лекичко ми понамигнаха и оплезиха по повод на качеството на дизела им.........
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Публикувай отговор