направо хала се е разлетяла....jingo написа:,то тва лети бре
Auris E15 VVTi и D4D - Спирачната система - дискове и накладки - скърцане и други проблеми
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Дайвер гледам че си правиш голям кеф като се подиграваш с на хората мненията вместо да дадеш някой ценен съвет. За ръжда не може да се говори още тъй като най-дъртия Аурис е на 1 година. На 1.6 бензинката основния проблем му е че става много шумен след 130-140км/h поради липсата на 6-та предавка.

Кое да прави?! Трудно ми е да ти кажа какво карам. Детско камионче устройва ли те?! Ма не го карам а го бутам...jingo написа:Я да ме светнеш какво караш колега,че нещо не те разбрах ? Или да ми посочиш некой автомобил за тия пари ,дето да го може това: на 6-та с 150км/ч с 3.500 об/мин ?diver написа:направо хала се е разлетяла....jingo написа:,то тва лети бре

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
Спирачките на Аурис
Здравейте. За първи път пиша във форума. Май само аз съм жена, но това непречи да си избера Тойота. За съжаление и мен не ме подмира проблема със спирачките. Скърцат след първите 50 км при по плавно спиране. Ходих в сервиза в Горубляне и ми обясниха, че това бил проблема на всички за Европейската общност, защото в сплаавта от която са направени накладките бил абранен някакаъв компонент и от това идвало скърцането. Нищо не направиха, а ми казаха по рязко да натискам спирачките. Наистита след около 10 км престанаха и сега и при плавно спиране нищо не се чува.
Безаварийно каране на всички.

Re: Спирачките на Аурис
не си, не си, няколко сме и се множим бавно, но славно biggrin.gifCarel написа:Май само аз съм жена,
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT
Написала съм по грешка 10 км, моля четете 100 км.
Дано да се множим, че повече умни глави дават повече разумни съвети.
Не е тук мястото, но да питам знае ли някой нещо за загряване на двигател (не точно двигател, защото не отчита загряване, а по-горещо в пространството под предния капак. И при спиране пука точно като изстиващ метален предмет - не зная нормално ли е. маслото е добре) Увлякох се пуснала съм темата "Загряване двигател на Аурис", ако може някой да ме посъветва преди да ида до сервиза, че да съм подготвена теоретично.
Благодаря Ви предварително.
Не е тук мястото, но да питам знае ли някой нещо за загряване на двигател (не точно двигател, защото не отчита загряване, а по-горещо в пространството под предния капак. И при спиране пука точно като изстиващ метален предмет - не зная нормално ли е. маслото е добре) Увлякох се пуснала съм темата "Загряване двигател на Аурис", ако може някой да ме посъветва преди да ида до сервиза, че да съм подготвена теоретично.
Любовта ми към заядливите е пословична .....явно на тоя му е вроденоdiver написа:Кое да прави?! Трудно ми е да ти кажа какво карам. Детско камионче устройва ли те?! Ма не го карам а го бутам...jingo написа:Я да ме светнеш какво караш колега,че нещо не те разбрах ? Или да ми посочиш некой автомобил за тия пари ,дето да го може това: на 6-та с 150км/ч с 3.500 об/мин ?diver написа:
направо хала се е разлетяла....

Re: Спирачките на Аурис
И мойте скърцаха, и на още 2 аурис-а (на майка ми и на сестра ми)!Carel написа:Здравейте. За първи път пиша във форума. Май само аз съм жена, но това непречи да си избера Тойота. За съжаление и мен не ме подмира проблема със спирачките. Скърцат след първите 50 км при по плавно спиране. Ходих в сервиза в Горубляне и ми обясниха, че това бил проблема на всички за Европейската общност, защото в сплаавта от която са направени накладките бил абранен някакаъв компонент и от това идвало скърцането. Нищо не направиха, а ми казаха по рязко да натискам спирачките. Наистита след около 10 км престанаха и сега и при плавно спиране нищо не се чува.
Записваш си час в сервиз на тойота и за около 30 мин решават проблемат, като цялата процедура се състои в това да направят някакви улеи на накладките. Поне така ми обясниха. И вече не скърцат на нито една от колите ни!
А по въпроса за рязкото натискане на спирачките: доколкото прочетох това въобще не е препоръчително за нова кола!
Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007
- Ael
- Обратна връзка:
Пукането идва от ауспуха като изстива. НЕ е от двигателя. Напълно нормално ,обаче ти препоръчвам да си спираш плавно и да идеш до сервиза да ти ги оправят щото мойте скърцаха до последно и не се оправиха от самосебеси.Carel написа:Написала съм по грешка 10 км, моля четете 100 км.

- Ael
- Обратна връзка:
Имам един такъв въпрос ,не ми се отваря нова тема. Някой ходил ли е вече да сменя масло на Аурис и по точно на 1400сс бензинката? Чудно ми е колко парички излиза заедно с филтрите и смяната че ми предстои скоро ,да се подготвя психически.
И още нещо странно което ми се случи преди 2 дена. Както набирах скорост и точно в определени обороти колата заглъхна и загуби мошност. Това се случи някъде около 2700 оборота на 2-ра, после като прехвърли 3000 пак си тръгна нормално. Направи ми го веднъж сутринта при загряла кола след зареждане на бензиностанция и после след обед още веднъж пак в същия диапазон на същата предавка. Има ли нещо нередно за което трябва да се притеснявам ?
И още нещо странно което ми се случи преди 2 дена. Както набирах скорост и точно в определени обороти колата заглъхна и загуби мошност. Това се случи някъде около 2700 оборота на 2-ра, после като прехвърли 3000 пак си тръгна нормално. Направи ми го веднъж сутринта при загряла кола след зареждане на бензиностанция и после след обед още веднъж пак в същия диапазон на същата предавка. Има ли нещо нередно за което трябва да се притеснявам ?

Аз имам познат в сервиза на Тиксим и скоро го срещнах в едно заведение та викам чакай да го питам колко излиза и какво масло слагат та ми каза 180лв. и слагат масло Toyota, каквото ще да е тоAel написа:Имам един такъв въпрос ,не ми се отваря нова тема. Някой ходил ли е вече да сменя масло на Аурис и по точно на 1400сс бензинката? Чудно ми е колко парички излиза заедно с филтрите и смяната че ми предстои скоро ,да се подготвя психически.

Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT