Това е част от търговските трикове - 'усъвършенстваш' автомобила постоянно. Не че не можеш да монтираш част от тези неща още в началото, ама после няма как да привлечеш вниманието с рекламата 'ето ние отново подобрихме машината, добавяйки ххххххх'...
Впечатления Тойота Корола 2021 седан 1.5 бензин ръчни скорости
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 346 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 30 Юни 2021 11:05
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 205 пъти
Мнение от BOz » 30 Юни 2021 11:16
И вземайки още малко кеш.

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Мнение от Krachunov » 30 Юни 2021 11:58
Триковете са това, че клиента е овчица и вЕрва както на царчето....ВЕРВАЙТЕ ми.... никой не подлага на съмнение, кой какво му казва и съответно дилърите им е ВСЕ там. Никой не е седнал да пише на представителството за Блаканите/Европа за даден автомобил, КАКВО АДЖЕБА включва... За един случай близък е писал на всички по веригата, за да разбера КАКВО точно предлагат и той какво ще купи... Друг мой близък за друга марка, тука му казали ТОВА Е.. и той: чЕки малко, вие ми давате каталога и ми казвате не мога да имам това и това?!?!?! И въпросния човек си вкара дадената кола пак нова от Европа, чака я, но дойде това което иска.. А не някакви хорица там живеещи по инерция за едната заплатка, да се мислят за голямата работа.
Ако някой е решил да си купи нова кола, той ще си купи.. без да му пука червената кола със сив салон ли е или кафяв... А след като си казал ХОП и си платил някакво капаро, чакаш колата 1-2-3-6 месеца, колко от тези хора ще върнат колата казвайки; НЕ АЗ исках Сив салон с бежов орнамент, а то е Сив салон, с кафяво?? И ще чака още бог знае колко ? Положението е в дилъра ножа в дилъра хляба.. И неговия професионализъм се свежда до там, дали би повторил 2ри път марката и дилъра, а не дали ще ти продаде кола.. Ако не си ти ще е следващия.. Все там.
Krachunov
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от trib » 30 Юни 2021 13:35
Първият път нямаше служител от продажби в салона и ми казаха да отида друг път. Вторият път пак същото. Третият път имаше служител, но той ми каза, че нямат дилърски номера за тест драйва и да се обадя след 1-2 седмици. Всеки може да се досети, че салоните са в края на града и отиване и връщане отнема около 40 минути и то в моето работно време. От тогава съм пуснал две заявки през сайта на Тойота за тест драйв. Никой не ми е върнал обаждане. Звънял съм сигурно 20 пъти на стационарния телефон - почти всеки ден, но никой не вдига телефона. Абсолютно безобразие. Свързах се по телефона с Тойота Пазарджик, но там няма Корола Хибрид за тест драйв и отпада като вариант.
Лошото е, че подобна практика те настройва срещу марката и започва да тежи при избора на автомобил.
trib
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 30 Юни 2021 13:56
ВИНАГИ в договора тези неща са описани.Krachunov написа: ↑30 Юни 2021 11:58 Ако някой е решил да си купи нова кола, той ще си купи.. без да му пука червената кола със сив салон ли е или кафяв... А след като си казал ХОП и си платил някакво капаро, чакаш колата 1-2-3-6 месеца, колко от тези хора ще върнат колата казвайки; НЕ АЗ исках Сив салон с бежов орнамент, а то е Сив салон, с кафяво??
Досега никога не съм имал описаният от теб проблем...
Да, за различните страни има различни комплектации - за това спор няма... Например като вземах Мазда6 преди време ми бе направило впечатление, че немската комплектация включваше и подгрев на седалките, докато при мен това го нямаше...
Но не съм имал (и не вярвам да има такъв случай) да си договорил точно нещата, пък да ти кажат - 'каквото - такова'... В такъв случай - връщат ти парите за капарото ако си оставял - и толкова..(да неустойки май не съм виждал)... А ако ти е харесал 'новият автомобил' - можеш да започнеш на чисто - след връщането на капарото да предоговориш нова цена в зависимост от новото предложение...
Ето така изглеждаше страничката с описанието на автомобила в Предварителният договор - с VIN номер, и пълни параметри...
- jp.jpg (271.3 KiB) Преглеждано 5553 пъти
То това е крайната цел де

slowtraveler
-
Мнение от Krachunov » 30 Юни 2021 14:23
Ами по скоро визирах колегата, който му казали идва с един салон, дошла с друг..това че е било това което иска е само в плюс.
Когато взимах колата, ми казаха че дигиталното 7 инчово приборно табло е в нивото СЛЕД екзекютив и бях преживял, че ще съм с аналогово грозно... въпреки това, колата дойде с 7инчовия цифров диспелй за моя радост. Но какво е е описано, какво идва не съм сигурен, че отговаря винаги. Когато поръчвах, във формата за поръчка пишеше модел, двигател цвят и ниво на оборудване... АМА КАКВО аджеба
се включва в това оборудване мисля, че никой не можеше да ми каже.
Krachunov
- Filbor
- Автомобил: Renault Zoe Intens 2021, R135
- Благодарил/а: 16 пъти
- Получена благодарност: 43 пъти
Мнение от Filbor » 30 Юни 2021 14:39

Ама то пише син металик, но на аватара ти изглежда черен

- Прикачени файлове
-
- Син Металик.JPG (16.54 KiB) Преглеждано 5533 пъти
-
- Черен.JPG (14.44 KiB) Преглеждано 5533 пъти
Filbor
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 205 пъти
Мнение от BOz » 30 Юни 2021 14:49
Мисля, че преди няколко месеца един от колегите пишещи тук сподели, че и при него е имало разминаване.slowtraveler написа: ↑30 Юни 2021 13:56 ВИНАГИ в договора тези неща са описани.
Досега никога не съм имал описаният от теб проблем...
Трябвало е да има екстра по каталог и "продажба", а реално такава не съществувала - мисля, че беше сигнализация за сляпата зона.
Тогава точно го питах дали не е могъл да се откаже от колата, защото няма екстра, която уж е "платил" и той сподели, че е имал такава опция, но все пак е взел колата с някакви "бонус" неща, заради грешката.

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Мнение от Volkata » 30 Юни 2021 15:09
Volkata
Мнение от aleandro » 30 Юни 2021 15:12
Такава е и информацията на сайта toyota.bg - Круиз контрола трябва да е включен, в противен случай работи само LDA. Ще погледна пак довечера, като се кача в колата, но съм почти сигурен, че изрично излизаше надпис, че круиза трябва да е включен, за да се активира LTA.
aleandro
-
Мнение от Krachunov » 30 Юни 2021 15:23
Един приятел така си купи опел грандлекс нещо си ... искаше бензин, никъде нямаха и тества дизел.. Викам му ти нищо не си тествал. Да ти бях дал тойотата същия резултат щеше да еVolkata написа: ↑30 Юни 2021 15:09 Като цяло това са евтини коли, сега се замислих ако тръгне човек да си купува кола за 200 - 300 к и иска тест драйв с какви очи ще му кажат ами нямаме, ама хубава е поръчайте си я, вярно че стойността на колата за 20 и за 200 за човека който си я купува е горе долу еднаква ама...... аз щях да купувам рено с бензинов мотор, който беше нова разработка ала бала и питам за тест, ами нямаме точно този мотор има по - малкия е добре де ама мен точно това ме интересуваше да видя колко е динамиката му....., но като се замисля и Королата я купих без да я пробвам и без дори да съм се возил в по - стара с този мотор, но бях без очаквания за динамика и с реална представа какво би било поведението на колата и желанието ми беше за нова и безпроблемна кола, та явно всякакви купувачи има ..
Krachunov
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 30 Юни 2021 15:33
Споко - син си беше, докато е чист

Тук май се вижда малко по-добре на фона на синята Астра..
- 20190720_105707.jpg (130.53 KiB) Преглеждано 5507 пъти
slowtraveler
- venciru
- Автомобил: Corolla 1.6 CVT 2020
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
Мнение от venciru » 30 Юни 2021 16:01
Аз снощи проверих и затова писах днес. И не става дума за активиране от менюто за настройки, а за това какво е включено в момента. При мен всичко в настройките е включено. Говорим, че "центрирането" може да се включи от волана и без да се включва круиз контрола ( от волана) си работи коректно. И не излизат никакви надписи. Повтарям - проверено снощи на магистралата. Подвърдено и от колегата astranom...........aleandro написа: ↑30 Юни 2021 15:12 Такава е и информацията на сайта toyota.bg - Круиз контрола трябва да е включен, в противен случай работи само LDA. Ще погледна пак довечера, като се кача в колата, но съм почти сигурен, че изрично излизаше надпис, че круиза трябва да е включен, за да се активира LTA.
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp
venciru
Мнение от aleandro » 01 Юли 2021 14:16
Аз снощи проверих и затова писах днес. И не става дума за активиране от менюто за настройки, а за това какво е включено в момента. При мен всичко в настройките е включено. Говорим, че "центрирането" може да се включи от волана и без да се включва круиз контрола ( от волана) си работи коректно. И не излизат никакви надписи. Повтарям - проверено снощи на магистралата. Подвърдено и от колегата astranom...........
[/quote]
А какво показва на таблото? При мен това са двата варианта - без круиз контрол и със. В първия случай, LDA сигнализира при напускане на лентата и леко коригира. При втория - LTA държи в центъра на лентата.
- Прикачени файлове
-
- 36AD6EF4-38FA-4FCE-916D-DD2FC20A4259.jpeg (578.45 KiB) Преглеждано 5442 пъти
-
- 3CE91A63-81AF-4223-98A9-96A59DCF9A9B.jpeg (799.64 KiB) Преглеждано 5442 пъти
aleandro
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru