Безвредна ли е червената нафта за D4D

Аватар
sha4ev

Re: Безвредна ли е червената нафта за D4D

Мнение от sha4ev » 09 Яну 2014 12:04

Познавам военни от ВВС,които караха дизелите си с керосин,говоря за коли 87- 90г.производство.Съотношението беше на 1 резервоар 1-2л.двутактово масло.Въобще не ги интересуваше,какво ще се случи с моторите,защото всичко беше без пари съответно.Мога да кажа,че бая време ги потъркаляха колите.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 09 Яну 2014 12:21

sha4ev написа:.Съотношението беше на 1 резервоар 1-2л.двутактово масло...
А може би обратното, а?

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 09 Яну 2014 13:17

Според мой източник от Лукойл, нафтата за БДЖ излиза бистра от тях.
За цетановото незнам колко може да се получи, но знам, че да го повишаваш не е много оферта. Според мен всичките галимации с добавяне на масло, добавки, бабини рецепти, магии и т.н. са само загуба на средства и нерви.
Изображение Изображение

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти

Мнение от JapCar » 09 Яну 2014 20:39

[quote="whitefang"
http://prospeed.bg/bg/product/5192/0
Tова е добавката

Колото по-високо цетановото число толкова по-добре.
-------------------------
На теб в UK тази добавка не ти е нужна
Тя е за БГ нафтите , щото са реално с цетоново около 47-48.[/quote]
Май излиза, че не ми трябва...както казах, не се и продават такива неща...И то май е повече за почистване и по-малко за повишаване на цет. число.
Тя целта беше да видя влияе ли на онова чукане в ниските обороти под товар, което споменавам почти из всички теми biggrin.gif , т.е. за експериментални цели, не за постоянна употреба.
Ако имаше дребна опаковка, все пак бих опитал, но 35 кинта за пробата едва ли ще дам...По бензиностанциите ли се продава или от сайта се купува?
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
Fasster

Мнение от Fasster » 12 Яну 2014 22:57

vadoiv написа:
Fasster написа:Здравейте колеги ..Давайте да видим кой какво мнение има за ефтината нафта оцветена в черено
Аз лично си позволявам от време на време да си купувам такъв дизел .....!!!!За сега не виждам особенна разлика във вървеж или поведение на мотора ....незнам дали в дългосрочен план няма да има проблеми.....Според изчетеното от мен Червената нафта е същата като другата с различен маркер който е напълно безвреден .....Чувъл съм изказвания от сорна на "Даже дава по-добра икономия от бялата
Здрасти колега.. wink.gif , ако си сигурен че е Жепейска..,сипвай смело.. :thumbsup: ,но задължително добавяй и синтетично двутактово масло(това за резачките) в съотношение 1л масло/200л нафта..,вече 2 години... карам с такъв коктейл.. punk.gif и нямам никакви проблеми..! Внимавай само да не ти набутат котелно гориво..,което също е оцветено в червено..,но и е значително по-слабо от нафтата и колата хем не върви.. mad.gif ,хем гори повече..(абе веднага ще го усетиш)! Всички други цветове..,аз лично съм ползвал жълта,която си е от бензиностанция..,но се съхранява в туби.. :whistle: , и зелена от тираджиите,която мисля че е турска..,също много-добра нафта..,пасват идеално за D4D на ТОЙОТА.. :thumbsup: !
Става въпрос точно за това колега...Ефтина Тираджиска нафта ....Има червена, зелена и безцветна (или жълта както я наричат, но за мен има поне два три нюанса безцветна нафта)......Та интересно ми беше защо само тази червената е на по ниска цена?...Дали въпрос на притеснения от проблени от към страна на закона...Или самата нафта наистина си е кофти....Щото зелената и безцветната я дават на една цена, а червената на друга...;)
Lord Give Me A Sign:
Toyota Carina E 1.6 115hp
Toyota Avensis T22 - D4D 110hp

Аватар
Fasster

Мнение от Fasster » 12 Яну 2014 23:40

Доволен съм от прочетеното колеги .....надявам се да има и други доволни ......БЛАГОДАРЯ ЗА КОЕТО !!!!!
Темата е интересна и виждам, че има развитие....Аз масло или добавки не мисля да слагам докато не се появят (недай си БОЖЕ) проблеми .....Е рано или късно ще има няма как wink.gif
А нека коментираме и цените на който намирате "по-ефина" нафта....Разбира се нека СПАЗВАМЕ ИНФОРМАЦИЯТА ОТ КЪДЕ ТОЧНО СЕ ВЗЕМА ВЪПРОСНАТА НАФТА ....Просто да се коментира цената ...и от какъв източник се намира нелегалната нафта (тирове,БДЖ-та и т.н.)
И ако има ПРОБЛЕМИ с някой вид от по горе изброените видове нафта да го споделите ;) :thumbsup:
Lord Give Me A Sign:

Аватар
sha4ev

Мнение от sha4ev » 13 Яну 2014 12:25

Fasster написа:Доволен съм от прочетеното колеги .....надявам се да има и други доволни ......БЛАГОДАРЯ ЗА КОЕТО !!!!!
Темата е интересна и виждам, че има развитие....Аз масло или добавки не мисля да слагам докато не се появят (недай си БОЖЕ) проблеми .....Е рано или късно ще има няма как wink.gif
А нека коментираме и цените на който намирате "по-ефина" нафта....Разбира се нека СПАЗВАМЕ ИНФОРМАЦИЯТА ОТ КЪДЕ ТОЧНО СЕ ВЗЕМА ВЪПРОСНАТА НАФТА ....Просто да се коментира цената ...и от какъв източник се намира нелегалната нафта (тирове,БДЖ-та и т.н.)
И ако има ПРОБЛЕМИ с някой вид от по горе изброените видове нафта да го споделите ;) :thumbsup:
От изкараното време,като бензинджия знам,че е хубаво постоянното експлоатиране на гориво с добавка.По принцип за това нещо трябва да се грижи съответната верига Бензиностанции.Поради тази причина-а именно,че това не се спазва от тях,аз препоръчвам,както съм писал в предишни мнения,ползването на добавка.Пак казвам,при постоянното използване на добавка,се потдържа горивната система и дюзите чисти.А когато,изчакаме да се появи проблем,и чак тогава да търсим добавка,нещата стават по сложни.При сипване на добавката,при вече възникнал проблем,цялатя мръсотия,която трябва да се изчисти,мисля всички знаем,къде ще отиде.Така,че всеки си преценява сам.
Това е лично мое мнение и не искам да го налагам на никой подчертавам на никой.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 347 пъти
Получена  благодарност: 376 пъти

Мнение от slowtraveler » 13 Яну 2014 13:00

sha4ev написа:...От изкараното време,като бензинджия знам,че е хубаво постоянното експлоатиране на гориво с добавка...
С какво работата като бензинджия помага за трупането на опит в експлоатацията на горивата?
Навярно при транспортните фирми (и особено куриерите, въртящи доста километра на ден) информацията е по-точна и реална за ползата от дадените добавки отколкото търговеца/бензинджията...
И не винаги бензиностанцията добавя присадките - в някои случаи това го прави доставчика (присъствал съм на добавяне на присадки във вносен бензин при вноса му в България).

А относно цени и място за намиране на крадена нафта - не смятате ли, че този форум не е мястото за обмяна на информация за престъпна дейност? :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 13 Яну 2014 13:26

slowtraveler написа:А относно цени и място за намиране на крадена нафта - не смятате ли, че този форум не е мястото за обмяна на информация за престъпна дейност? :whistle:
В тази връзка предлагам да споделите линкове към форумите на:
1. Прокоратурата tooth.gif
или при нужда
2. Организираната престъпност (наличието на форум, я прави организирана) guns.gif
Изображение

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 13 Яну 2014 13:44

Една жена ми каза, че в Лукойла слагат добавките, както са заръчани от всяка верига бензиностанции. Ама дали е така...
Изображение Изображение

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 13 Яну 2014 13:52

Fasster написа: Става въпрос точно за това колега...Ефтина Тираджиска нафта ....Има червена, зелена и безцветна
Стига с тези глупости , тираджийски , ткзс-арски и не знам си какви ти горива. Повечето камиони вече са от евро 4 нагоре и нафтата , която им се зарежда , е същата като тази в колите ви. Няма луд , който да налива в камионите си евтини боклуци , най-малкото един влекач струва 70-80 000 евро и се предполага , че ще работи безпроблемно поне 1 милион километра. Може на камазите да им наливат "тираджийска" нафта , но те без това са на изчезване , а и ги ползват основно за крадене на дърва по поясите.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
veso_hds
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от veso_hds » 13 Яну 2014 14:44

Rudy написа:
slowtraveler написа:А относно цени и място за намиране на крадена нафта - не смятате ли, че този форум не е мястото за обмяна на информация за престъпна дейност? :whistle:
или при нужда
2. Организираната престъпност (наличието на форум, я прави организирана) guns.gif
По-горе го бях написал,но сега ще го повторя:ЧЕРВЕНАТА НАФТА Е БЕЗАКЦИЗНА,което означава,че щом е попаднала във вашите автомобили значи е КРАДЕНА!
Напълно споделям мнението на слоу и руди,че това не е форум за обмяна на информация за престъпна дейност.Такива мнения категорично не трябва да бъдат толерирани!Нещо повече-предлагам такива хора да бъдат изключвани от форума(та те утре ще споделят как са крали гуми,катализатори,аудиосистеми и пр.)
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.

Аватар
Fasster

Мнение от Fasster » 14 Яну 2014 11:27

veso_hds написа:
Rudy написа:
I
или при нужда
По-горе го бях написал,но сега ще го повторя:ЧЕРВЕНАТА НАФТА Е БЕЗАКЦИЗНА,което означава,че щом е попаднала във вашите автомобили значи е КРАДЕНА!
Напълно споделям мнението на слоу и руди,че това не е форум за обмяна на информация за престъпна дейност.Такива мнения категорично не трябва да бъдат толерирани!Нещо повече-предлагам такива хора да бъдат изключвани от форума(та те утре ще споделят как са крали гуми,катализатори,аудиосистеми и пр.)
Само искам да кажа, ЧЕ НИКЪДЕ В КОМЕНТАРА СИ не съм споменавал за кражба на нафта'!!!!Така че кой какви изводи си прави не ме интересува....Който се притеснява да говори за цената на горивото с което си кара автомобила е др. въпрос....Айде само да не се правим на светци и да ръсим суперлативи за държавните органи.....Не казвам да не ги уважаваме, НО да не ги възхваляване повече от колкото ЗАСЛУЖАВАТ....Да не коментирам някой случаи на държавни лица, на който аз съм бил свидетел и др. no.gif
Аз лично смятам, че ГОЛЯМ % от колегите ползваме нафта не налята от колонка {и сега моля да не бъда опровергавам} Затова и съм повдигнал темата.... hmm.gif
Lord Give Me A Sign:

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 347 пъти
Получена  благодарност: 376 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Яну 2014 12:42

Fasster написа:.....
Само искам да кажа, ЧЕ НИКЪДЕ В КОМЕНТАРА СИ не съм споменавал за кражба на нафта'!!!!Така че кой какви изводи си прави не ме интересува....Който се притеснява да говори за цената на горивото с което си кара автомобила е др. въпрос....Айде само да не се правим на светци и да ръсим суперлативи за държавните органи.....Не казвам да не ги уважаваме, НО да не ги възхваляване повече от колкото ЗАСЛУЖАВАТ....Да не коментирам някой случаи на държавни лица, на който аз съм бил свидетел и др. no.gif
Аз лично смятам, че ГОЛЯМ % от колегите ползваме нафта не налята от колонка {и сега моля да не бъда опровергавам} Затова и съм повдигнал темата.... hmm.gif
Това, че не споменаваш, че нафтата е крадена не означава, че тя не е крадена, и че купувачите на такава нафта не са помагачи в престъпление..
И лично смятам, че ГОЛЯМ % от колегите в този форум НЕ ПОЛЗВАМЕ крадена нафта (със сигурност личните ми познати във форума и извън него не ползват такава)...
Темата се измести от техническата насоченост към цени и т.н. към КРАДЕНА нафта..
Затова - ключ.. mad.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Заключено