Ако някой има решение за моя автомобил, чакам предложения

Тъй като не се сещам в момента дали дългите бяха с постоянна маса ,можеш да видиш сам дали единия кабел на крушката за дълги е бял/черен (постоянна маса) . При това положение модула ще стане лесно .Georgepetrov137 написа:В Бургас попаднах на http://www.ledslighting-bg.com/46,drl-% ... D0%B8.html , но ми отговориха, че не знаят устройството дали ще работи на Тойота, т.к. имало разлика в плюса и минуса: "Не сме работили върху такъв автомобил и е трудно да се прогнозира дали нашето устройство ще работи,т.к при доста японски автомобили се управлява минусът а при нас това е плюса.Иначе самото ДРЛ се включва паралелно(като байпас)на ключа на дългите светлини и не нарушава по никакъв начин цялостната схема на автомобила и не би трябвало да има каквито и да е проблеми с гаранцията."
Ако някой има решение за моя автомобил, чакам предложения
Приемам ,че това реле ,което си нарисувал е с нещо за следене на напрежението .dimpex_01 написа:[url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u ... .JPG[/img][/url]
Според производителя напрежението е 14,5V, това е малко множко, тъй като при изправен алтернатор напрежението трябва да е 13,6-14,2V. Доколкото си спомням. Все пак ето и линк на прозводителя от Пловдив.
http://www.kuzmovelectronics.com/produc ... ove-2.html
На моя авенсис беше взето точно от кабела на габаритите - ако светнеш габаритите гасиш ДРЛ.jerryes написа:дали мога да го взема от един от двата фара примерно, демек оголвам леко кабела и се вързвам към него, става ли така?Сори за тъпия въпрос но не разбирам твърде много от жици.
Добре, следващ тъп въпрос като пусна късите или дългите, габаритите светят ли? Тоест ако го вържа към габарит, ДРЛ е изгасен при всяко едно положение на включени фарове така ли? Ако е така, това ме устройва идеално..Rudy написа:На моя авенсис беше взето точно от кабела на габаритите - ако светнеш габаритите гасиш ДРЛ.jerryes написа:дали мога да го взема от един от двата фара примерно, демек оголвам леко кабела и се вързвам към него, става ли така?Сори за тъпия въпрос но не разбирам твърде много от жици.
1. Да, 2. да, 3 - чудесноjerryes написа:Добре, следващ тъп въпрос като пусна късите или дългите, габаритите светят ли? Тоест ако го вържа към габарит, ДРЛ е изгасен при всяко едно положение на включени фарове така ли? Ако е така, това ме устройва идеално..
и аз това се чудех.. Не съм сигурен , но мисля че в закона е написано че ако ДРЛ не е монтиран заводски, отпред на стъкълцето трябва да има Е4 и 00RL 87R маркировки за да е легален. Затова търсих да купя точно с такава маркировка.gogata_vz написа:Rudy, така както си направил светлините на мен ми изглеждат много добре (нищо общо с РК тунинг), но дали с тези диоди няма да имаш проблеми с куките? С други думи-дали може да се кара с такива диоди и те да се водят дневни светлини? Въпроса ми е към всички съфорумници.
Като се изключи момента с липса на маркировка E4 (който в други страни би бил основен), не би трябвало да е проблем - има доста нови модели от различни марки на които дневните светлини са отделно, но не са маркирани , щото няма къде - точно като тези. Ма ключовата дума е "не би трябвало". Сега ще пробвам и ще пиша ако има проблеми.gogata_vz написа:но дали с тези диоди няма да имаш проблеми с куките? С други думи-дали може да се кара с такива диоди и те да се водят дневни светлини? Въпроса ми е към всички съфорумници.
Това с E4 няма как да е вярно. E-Mark е еквивалента на CE при автомобилните компоненти за предварително вграждане или допълнително (тогава не е задължителен за всички компоненти). Макркировката E4 (е4 трябва д ае вярното) означава че съответният компонент има сертификация на територията на ЕС, а 4 е кода на страната издала сертификата. Какво означават останалите числа не знам. До колкото всички страни в ЕС са равнопоставени, няма как е4 да е задължителноjerryes написа:отпред на стъкълцето трябва да има Е4 и 00RL 87R маркировки за да е легален. Затова търсих да купя точно с такава маркировка.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта