Зимна приказка без край-в главните роли:почистване, полиция
-
Точно това казвам - аз чистя пред моята къща, съседа не чисти. В резултат се получава 300 метра непочистени тротоари, 20 м почистени и осолени и още 300 м непроходими. Последствия за мързеливците - никакви! Е аз да не съм идиот и да продължавам да го правя. Ако знаех, че ако не чистя, ще отнеса едни бързи 200 лв глоба, всички щяхме да чистим.
Обаче аз да чистя, никой друг да не чисти и улицата да е непроходима (една педя лед с една педя сняг. С 4х4 съм и имаше места, на които ми беше трудно да тръгна, представям си съседите с предно/задно как се движат...), а в допълнение да знам, че и около държавни сгради не е почистено ... е що пък аз само да чистя??!
П. С. Отскоро по съседната улица минава рейс, заради ремонти. И там не е почистено. Какво има да си раздуваме глупости, като хала е страшен...
Обаче аз да чистя, никой друг да не чисти и улицата да е непроходима (една педя лед с една педя сняг. С 4х4 съм и имаше места, на които ми беше трудно да тръгна, представям си съседите с предно/задно как се движат...), а в допълнение да знам, че и около държавни сгради не е почистено ... е що пък аз само да чистя??!
П. С. Отскоро по съседната улица минава рейс, заради ремонти. И там не е почистено. Какво има да си раздуваме глупости, като хала е страшен...
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Спираш си сутринта колата пред офиса... Вечерта излизаш - нъцки... Вали сняг/дъжд, локви, мъзгоч... А ти ходиш до паркинга в другия край на града, за да си платиш 'услугата' за репатриране на автомобила...muf написа:Идват сутринта , слагат флагчета и табела че в 14.00 улицата ще се чисти и който не си махне дръгела, да си го търси при паяка.
В 14.00 минава паяка, маха дебилите.
В 14.30 започва почистване и ... воала - пряката е почистена.
Кое не достига за да стане - желание на Общината да налага правила и желание на електората да спазва правила
п.с. Утре ще стане интересно............
Обясненията, че сутринта си дошъл по-рано (или, че вечерта си взел метрото за да не правиш задръстване по хлъзгавите пътища) не вървят...
Абе - кеф голям

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
значи би трябвало общините да направят инфо-кампания,най-добре по телевизия и радио кой какви задължения има при снеговалеж.
както и съответните глоби при нарушение,тогава може и да заприличаме на австрия.
страхът от глобата движи прогреса,отдавна съм стигнал до този извод!
а що се отнася до улиците мисля бб ще ги оправи фирмите,които не си вършат работата,пак със санкции!
както и съответните глоби при нарушение,тогава може и да заприличаме на австрия.
страхът от глобата движи прогреса,отдавна съм стигнал до този извод!
а що се отнася до улиците мисля бб ще ги оправи фирмите,които не си вършат работата,пак със санкции!

я направо вижте това юом искате сами да чистите :
http://antiquetractorsforum.com/viewtopic.php?t=30750
http://antiquetractorsforum.com/viewtopic.php?t=30750
Последно промяна от Toyko на 26 Яну 2012 10:52, променено общо 1 път.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Навсякъде по Света природата създава проблеми и трябва да се примирим, че е по-силна от нас.
Утре съм решил да съм с градски транспорт или такси, както дойде...
Утре съм решил да съм с градски транспорт или такси, както дойде...

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Днес следобяд бях като снегорин. 30 метра алея от гаражите до улицата 2 пъти я ринах и сега няма и помен от труда ми. Отново е натрупало, а аз се чувствам като пребит.
Иначе да, много е красиво, ама да го гледаш през прозореца или в новините.

Иначе да, много е красиво, ама да го гледаш през прозореца или в новините.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Въпрос на организация и налагане на спазване на правила.slowtraveler написа:Спираш си сутринта колата пред офиса... Вечерта излизаш - нъцки...muf написа:Идват сутринта , слагат флагчета и табела че в 14.00 улицата ще се чисти и който не си махне дръгела, да си го търси при паяка.
В 14.00 минава паяка, маха дебилите.
В 14.30 започва почистване и ... воала - пряката е почистена.
Такава организация обаче за нашата Татковина е утопия.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
скъпи съфорумци отново се оказах прав - цели градове са откъснати от пътната мрежа (някой доста големи) поради героичните усилия на пътно почистване и създадената перфектна организация на управляващите ....
а вали само от вчера
добре че снегът щял да спре следобед.
Благодарим ви кметове, общински управници и др управляващи за грижата , която полагате! А и ние си плащаме данъците...
П.С. и за да няма спекула - безпартиен съм и не симпатизирам на нито едни от гадовете в парламента

а вали само от вчера

Благодарим ви кметове, общински управници и др управляващи за грижата , която полагате! А и ние си плащаме данъците...
П.С. и за да няма спекула - безпартиен съм и не симпатизирам на нито едни от гадовете в парламента