Покупка на Yaris XP90 1.4 1ND-TV D4D 90HP /2005–2013/ - мнения,съвети и въпроси
KiLLeR
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от diesel_power » 06 Дек 2011 08:01
Не бързай да сменяш съединитела.Me4oKyX написа:... толкова стартове бяха, то Калибри припадаха, то А6-ци минаваха на червено след третия опит .... Красиви ми ти работи.... Само дет май скоро ще правя пак съединителя, ама .... кеф цена няма
Може първо да му сложиш една РЕВИТАЛИЗИРАЩА добавка с екстракт от филипинска костенурка ,ще изкара поне още 200 години и веднага ще усетиш разликата.

diesel_power
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 06 Дек 2011 13:34
Me4oKyX
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 06 Дек 2011 15:39
Мисля, че е време да се замислиш над въпроса "Защо съм сам срещу много?Me4oKyX написа:дизеле, поне ти си мислех, че не си толкоз зле, ама успя да ме опровергаеш....... laugh.gif

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
KiLLeR
nowyaris
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 07 Дек 2011 01:49
Зизи - кои сте тези много бре мило другарче !? Има-няма петима философи сте, които хем знаете, хем обаче нещо ново не може да го приемете, защото така сте решили вие.... Хем може да сте в помощ за много неща, хем в повечето случаи не е така..... ХА сега, кой е кривия

Живи и здрави да сте ми, но с тези безпочвени мнения, няма смисъл да цапате ..... Хората пробват и тогава казват - да, харесва ми, доволен съм. Или не, мисля че може и по-добре biggrin.gif Приказки от хиляда и една нощ, че такова животно нема, са НЕнужни за форума и въпросите на хората..... Със здраве мили мой, живот и здраве, като опрете до нещо такова, имате го подарък от мен, пък после ще ми пишете на ЛС станало ли е или не, пък аз ще си мълча, вие пак ще ме наливате

Me4oKyX
-
Toyota Yaris D4D
Мнение от Илиян Петков » 19 Юли 2016 17:07
Илиян Петков
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
Toyota Yaris D4D
Мнение от Hursa » 19 Юли 2016 18:34
Когато буталата се движат, дори на празни обороти – предполагам около и над 600 об/мин – това са 10 хода надолу/нагоре в секунда, се образуват вихри. Буталото тласва обема въздух под себе си (равен на работния му обем) по оста на цилиндъра в картера, обратно при хода му нагоре засмуква такъв обем въздух под себе си. Образува се пулсиращ вихър, низходящата съставляваща е по около оста на буталото, възходящата около стените на буталото и картера. През отвора за щеката излиза (се насочва) част от тази възходяща съставляваща на вихъра образуван от тилните страни на буталата. Този въздух може да увлече капчици масло вдигнати от движещите се колена на коляновия вал, противотежестите и биалите (в картера е "мъгла" от такива "капчици"). Предполагам, че това е нормално за всички мотори и силата на ефекта зависи как е разположена тръбичката на щеката. При нормално работещ двигател, предполагам, в началото, като се изтегли щеката, ще „духа” малко по „силно”. След известно време би трябвало това „духане” да намалее, тъй като в картера ще се получи известно разреждане, близко до това в смукателния колектор. (При двигател с износени сегменти/ризи предполагам това „духане” ще е значително и ще мирише на изгорели газове

Hursa
-
Toyota Yaris D4D
Мнение от Илиян Петков » 19 Юли 2016 23:14
Илиян Петков
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Toyota Yaris D4D
Мнение от slowtraveler » 20 Юли 2016 08:00
Както Hursa е описал - в картерното пространство е 'боза' от маслени пръски и изгорели газове...
Газовете 'надуват' картера, маслото се разширява от температурата, влагата в него иска да се изпарява и т.н... Процеса е доста комплексен и затова трябва да се тълкува от специалист...Някои мислят, че мотора духа като видят изхвърчала капка...
Като пример за неправилно тълкуване е един познат, с когото ходехме да гледаме автомобил втора ръка...
Та той твърдо се отказа от добър автомобил, защото 'духал'... Гледайки при отворена капачка на клапаните дали ще изхвърчи нещо... А този двигател нямаше щит под отвора на капачката, а кобилица на вала се въртеше точно под отвора и напълно логично си пръскаше навсякъде масло...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
Toyota Yaris D4D
Мнение от Илиян Петков » 20 Юли 2016 12:46
Илиян Петков
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
Toyota Yaris D4D
Мнение от Hursa » 20 Юли 2016 15:54
Може би, такъв тест не е коректен, ако се сравняват различни модели двигатели.
Hursa
-
Toyota Yaris D4D
Мнение от Илиян Петков » 21 Юли 2016 07:37
Илиян Петков
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Toyota Yaris D4D
Мнение от slowtraveler » 21 Юли 2016 08:03

Долу в картера също има и то доста по-големи въртящи и движещи се части отколкото горе при капачката...
А и цялата вътрешност на двигателя от капака на главата до капака на картера за маслените пари е един общ обем - т.е. каквото е 'духането' горе при капачката, приблизително такова ще е и долу при щеката, като се отчете и разликата в диаметрите на отворите...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru