Total 7000

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 25 Мар 2011 20:27

Bass_Man написа:Пич мен това масло не ме интересува и не смятам да си го купувам . Въпроса ми е обаче как може да дадеш 24лв. за някакво незнайно БМВ масло при положение , че във форума имаш цена на Мотул 8100 15лв./л. за туба 5л.?
Спецификации: ACEA: A3/B4 API SL/CF
Одобрения: VW 502 00-505.00 MB 229.3 Оpel GM-LL-B-025 Porsche A40 BMW LongLife-98
Айде кажи ми какъв човек си ти ?
Значи приятелю,първо 1 л. 5W30 LL-04 в този магазин струва 16 лв.,което според мен е перфектна цена ако наистина отговаря на написаното на етикета.Второ Мотул-а,който ми препоръчваш,не ми върши нужната работа.Яриса е ЕВРО 4 и в книжката са написали с големи черни букви "Препоръчителен вискозитет 5W30,SM,Low SAPS.Мотул имат масло като за моя двигател,ама АСЕ не го предлага/поне в обявата си/.И трето/последно/аз съм човек,който много чете и малко слуша.Все пак благодаря за съвета. :thumbsup:

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 25 Мар 2011 20:57

кво стана с АМСойл-а ?

Nixter

Мнение от Nixter » 25 Мар 2011 23:07

nowyaris, с твоя нов двигател няма лабаво. Иска ти ниски SAPS. На мен с двигател 1,6 vvt-i (3ZZ-FE, произвеждан 2003-2009година) ми иска само SH, което забележи е стандарт от 1994 година. Хронологически са SG, SH, SL и последното е SM. Как така обаче и моя и твоя двигател покриват Евро 4, не знам.
АСМойл е супер, че предлагат по 1 галон опаковки, понеже на мен ми трябва не повече от галон за моя двигател. Обаче 5 литра са ми много, а те точно най-търсения вискозитет са го пуснали в 5 литрова туба dry.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Nixter

Мнение от Nixter » 25 Мар 2011 23:13

Тойота признават само масло с марката Тойота на него (Genuine Toyota Motor Oil), така ли излиза? laugh.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

nowyaris

Мнение от nowyaris » 26 Мар 2011 08:43

mitoko написа:кво стана с АМСойл-а ?
Нали писах.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 26 Мар 2011 08:55

Nixter написа:nowyaris, с твоя нов двигател няма лабаво. Иска ти ниски SAPS. На мен с двигател 1,6 vvt-i (3ZZ-FE, произвеждан 2003-2009година) ми иска само SH, което забележи е стандарт от 1994 година. Хронологически са SG, SH, SL и последното е SM. Как така обаче и моя и твоя двигател покриват Евро 4, не знам.
АСМойл е супер, че предлагат по 1 галон опаковки, понеже на мен ми трябва не повече от галон за моя двигател. Обаче 5 литра са ми много, а те точно най-търсения вискозитет са го пуснали в 5 литрова туба dry.gif
И аз не знам.И въобще не ме интересува.На мен ми налагат SM по книжка и така.Най-новия стандарт покрива всички по-стари,така че нямаш проблеми.В петлитрови туби са сложили маслото,което препоръчват за европейски двигатели,което е сравнително евтино и за това е най-продавано.Аз си взех 5/30 пълна синтетика- 1 галон за 77 лв,щото на Ярето мотора е 3,2 л.,пък мисля да го търкалям това масло 15 хиляди км.,ако ще и три години да ми отнеме.

Scott

Мнение от Scott » 26 Мар 2011 11:28

nowyaris написа:... мисля да го търкалям това масло 15 хиляди км.,ако ще и три години да ми отнеме.
Ти най-добре си знаеш, но по принцип маслата LongLife са предназначени за дълъг пробег в рамките на определен срок. Времевия им период на експлоатация (2 години) не трябва да се превишава защото стареят точно като другите масла.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 26 Мар 2011 13:07

Scott написа:
nowyaris написа:... мисля да го търкалям това масло 15 хиляди км.,ако ще и три години да ми отнеме.
Ти най-добре си знаеш, но по принцип маслата LongLife са предназначени за дълъг пробег в рамките на определен срок. Времевия им период на експлоатация (2 години) не трябва да се превишава защото стареят точно като другите масла.
Така е,прав си.Упоменатия от мен срок е просто примерен.Мисля да започна да я карам по-усилено,защото 15 600 км. за три години и нещо е много смешна работа.Надявам се,че маслата и другите флуиди на АМСОЙЛ ще ми помогнат да го направя безпроблемно.Благодаря за съвета.Ако някой може да сподели информация с какво масло се обслужват гаранционно ТОЙОТИТЕ в САЩ ще бъде много добре.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 27 Мар 2011 13:03

nowyaris написа:Значи приятелю,първо 1 л. 5W30 LL-04 в този магазин струва 16 лв.,което според мен е перфектна цена ако наистина отговаря на написаното на етикета.Второ Мотул-а,който ми препоръчваш,не ми върши нужната работа.Яриса е ЕВРО 4 и в книжката са написали с големи черни букви "Препоръчителен вискозитет 5W30,SM,Low SAPS.Мотул имат масло като за моя двигател,ама АСЕ не го предлага/поне в обявата си/.И трето/последно/аз съм човек,който много чете и малко слуша.Все пак благодаря за съвета. :thumbsup:
Ако е 16лв. по-бива но пак безименно масло за 16лв..........

Та понеже си говорим за твоя Ярис в книжката ти пише ли задължително за България ? И щом толкова много четеш защо не си го чел това http://www.toyota-tech.eu/MaintenanceSc ... /Final.pdf ?
И знаеш ли защо се слагат Low SAPS маслата ? Принципно може и да не ми отговаряш ако единственото нещо , което си чел е книжката :thumbsup: .

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 27 Мар 2011 13:04

------------------------------------------------------------------------
Последно промяна от Bass_Man на 28 Мар 2011 02:26, променено общо 1 път.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 27 Мар 2011 19:17

Bass_Man написа:
nowyaris написа:Значи приятелю,първо 1 л. 5W30 LL-04 в този магазин струва 16 лв.,което според мен е перфектна цена ако наистина отговаря на написаното на етикета.Второ Мотул-а,който ми препоръчваш,не ми върши нужната работа.Яриса е ЕВРО 4 и в книжката са написали с големи черни букви "Препоръчителен вискозитет 5W30,SM,Low SAPS.Мотул имат масло като за моя двигател,ама АСЕ не го предлага/поне в обявата си/.И трето/последно/аз съм човек,който много чете и малко слуша.Все пак благодаря за съвета. :thumbsup:
Ако е 16лв. по-бива но пак безименно масло за 16лв..........

Та понеже си говорим за твоя Ярис в книжката ти пише ли задължително за България ? И щом толкова много четеш защо не си го чел това http://www.toyota-tech.eu/MaintenanceSc ... /Final.pdf ?
И знаеш ли защо се слагат Low SAPS маслата ? Принципно може и да не ми отговаряш ако единственото нещо , което си чел е книжката :thumbsup: .
Чел съм всичко,направил съм избора си вече и единственото , което ми остава е да благодаря за съветите.Иначе по темата - TOTAT 7000 10W40 е едно много добро масло за колата на колегата,който повдигна темата. AMSOIL 5W30 e едно много добро масло за моята кола.Това е. :cheers:

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 28 Мар 2011 02:27

Добре щом си чел толкова много няма да е проблем да ми отговориш на въпросите :thumbsup: .
И още един как така едното масло е добро за него , а пък другото за теб ? Все си мисля , че или е добре или не unsure.gif ?

nowyaris

Мнение от nowyaris » 28 Мар 2011 07:34

Bass_Man написа:Добре щом си чел толкова много няма да е проблем да ми отговориш на въпросите :thumbsup: .
И още един как така едното масло е добро за него , а пък другото за теб ? Все си мисля , че или е добре или не unsure.gif ?
Ами ей така.Двигателите на колите ни са различни и добрите масла за тези различни двигатели са различни.По таблиците,които непрекъснато показваш и препоръчваш дават SM/SL и смяна на 6-12 месеца.Добре.В ръководството което ми продадоха заедно с колата при дилъра пише ,че препоръчват : API SERVICE SM,ENERGY CONSERVING,SAE 5W30,FOR GASOLINE ENGINES.Всички тези препоръки ги видях събрани на едно място отзад на етикета само на две марки двигателни масла след всичкото ровене-MOBIL 1 и AMSOIL.Мобила беше ESP Formula,5W30,LOW SAPS.И затова в Петък си купих 1 галон Амсойл.Описал съм го по-горе.Какво още искаш да ти отговоря?

mitoko

Мнение от mitoko » 28 Мар 2011 10:40

30 вискозитет според мен е малко за лятото. а ти турбо имаш ли?

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 28 Мар 2011 12:28

nowyaris написа:Ами ей така.Двигателите на колите ни са различни и добрите масла за тези различни двигатели са различни.
Благодаря ти за изчерпателния и видно технически подкрепен отговор !
nowyaris написа: По таблиците,които непрекъснато показваш и препоръчваш дават SM/SL и смяна на 6-12 месеца.Добре.В ръководството което ми продадоха заедно с колата при дилъра пише ,че препоръчват :........
Тия таблици да знаеш аз си ги измислям и бутам под масата на админчето на Тойота Корпорация Европа да ги качва на сайта та да мога после да ги пускам по форумите ! И да обърквам хората , които са си купили книжки в компелкт с коли !
Колко мъка има на този свят не е истина ..........

А ако си мислиш , че само тези две масла отговарят на тези спесификации значи абсолютно нищо не си чел !
Важното обаче е , че накрая купи малсо така , че всички моежем да си отдъхнем от тази малсена криза tongue.gif !

Публикувай отговор