Xenon Luxima поставeн от дилъра на нов Auris Е15 - мнения?

Публикувай отговор
Аватар
kando

Мнение от kando » 25 Мар 2011 11:43

Ми това, коете реших е да сложа техния, основно защото закачат и баластите и крушките към гаранцията на колата (3 годишната, не удължената 5 годишна - това ми убягваше в началото) И точно както каза - 3 пъти и да си взимат ксенона, ако създава проблеми, това не e необръщаем процес...ще си го махнат както са си го сложили и готово :):) cool.gif

Днес се чух с тях и казаха, че във вторник (най-вероятно) ще мога да си взема колата, така че тогава ще споделя мнения за този ксенон :)
Toyota RAV4 - 2008 - 2.0 VVTI 150 к.с., AT

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 25 Мар 2011 14:31

Не си сбъркал, като си сложил ксенон, дано е безавариен happy.gif Мен друго ме чуди - кое по-точно ви кара да плащате на Тойота луди пари, за сервизното обслужване и другите, при положение, че гаранционно трябва да сменят двигател и скорости, за да избиете парите, които им наливате за обслужвания..... Да не говорим, че са трагично слаби майсторите им в над 90% от случаите, приемчиците и те..... А цените им са из небесата - те 100лв ги нямат за пари!!! 96лв за 1 час труд! 6 крушки по таблото ми смениха, още като бях млад и зелен и ми взеха 60лв!!!!!! Ако караш малко - има някаква логика да сервизираш при тях 1 път годишно, но тогава пък за гаранциония период ще си на толкова малко километри, че няма да се проявят симптомите.... А ако изкараш като мен пълната гаранция тъкмо с километрите - смисъл НИКАКЪВ, защото си налял няколко хиляди лв за обслужване........ И на всичко отгоре не сменят с хубави масла и консумативи, а също така и като могат - ИЗОБЩО не ги сменят..... Особено важи това за скорости, диференциали, раздатки ако има..... Пълен БУЛШИТ е тая гаранция, но все пак много хора си плащате за тяхните "услуги".... Кое ви кара?! Защо?!

Аватар
kando

Мнение от kando » 25 Мар 2011 14:52

Ми честно казано нямам адекватен отговор на този въпрос, може би защото това ми е първата чисто нова кола и още не съм се сблъсквал с тях. Силно се надявам да не ми се и наложи 5 години да ги виждам за нищо друго освен масло и филтри...
Ама ако погледнеш от гледна точка, че заради едно масло, ако не дай боже нещо дефектира двигател ще ми е много тъпо, че не съм ходил при тях... wacko.gif

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 25 Мар 2011 16:00

kando написа:Ми честно казано нямам адекватен отговор на този въпрос, може би защото това ми е първата чисто нова кола и още не съм се сблъсквал с тях. Силно се надявам да не ми се и наложи 5 години да ги виждам за нищо друго освен масло и филтри...
Ама ако погледнеш от гледна точка, че заради едно масло, ако не дай боже нещо дефектира двигател ще ми е много тъпо, че не съм ходил при тях... wacko.gif
Само ,че няма да е само едно масло и филтри.Ще доиде и време за накладки и дискове примерно , тогава е много яко вече.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
Yuli
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Yuli » 25 Мар 2011 16:24

kando написа:...
Аз ходих за ТО тип Б в Габрово, иначе съм от София. Съчетах го с разходка през уикенда. Там е човешко с цените и не само не си загубих гаранция, но по тяхна констатация после в ТМ Ауто ми смениха водна помпа без да могат нищо да кажат...

http://www.toyota.venci.bg/apps/service_calculator/

Винаги има вариант да минеш по-тънко и по правилата :thumbsup:
Изображение
Изображение

Аватар
kando

Мнение от kando » 25 Мар 2011 16:42

Уоу....това звучи прекалено хубаво, че да е истина.... Тоест ако си правиш обслужванията - масло филтри - в който и да е оторизиран сервиз на Тойота, е ок?
Какво е становището на ТМ Ауто по въпроса? Ако ги питаш "може ли да отида там?" какво ще кажат?

:whistle: smile.gif cool.gif

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 25 Мар 2011 16:42

Yuli - не е само за по-тънкото, проблема е в това, че дори в Габрово, всичките слагат едни и същи кофти масла.... По-тънко идва спрямо Тойота Пловдив/София .... Иначе пак си е скъпо, а консуматива, който ти слагат НЕ Е Genuine Toyota .... Това е дразнещото, че побългариха много нещата...

Аватар
kando

Мнение от kando » 25 Мар 2011 16:45

А какво слагат? Тоест официално ли не слагат оригинални консумативи или го премълчават? И имам ли право да отида с тубата масло и да им кажа искам е това масло без това да повлияе на гаранцията?

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 25 Мар 2011 16:50

Официално са светци, реално - нищо общо....

Принципно по цял свят имаш право ТИ да си избереш маслото, с което да сервизираш колата си, просто трябва да отговаря на изискванията SG/AC3/4 такивата.... НО, тук ти слагат гадно ТЕКСАКО, което не е ясно точно и караш.... С едно масло колите ни горят, с другото забравям да гледам маслото.... Реално Тойота препоръчва и ползва Кастрол, но нашите тука са намерили по-добро решение на въпроса с магаданоСа biggrin.gif

P.S. Както казах, за масла на скорости - не сменят - просто ти взимат паричките, че дори не си правят труда да проверят КОЛКО събира колата, ами просто изписват там разни глупости.... На Круйзера ни е така, дори си пазя копие от Фактурата и книжката, в която са описали, че маслата са сменени. Но моята Корола трябваше да го сменят, когато сменяха съединителя, но няма и 20 000км след това източих чиста кална бозичка от скоростите ми..... Дреболийки happy.gif

Аватар
Yuli
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Yuli » 25 Мар 2011 17:17

Какво е становището на ТМ Ауто по въпроса? Ако ги питаш "може ли да отида там?" какво ще кажат?

Гаранцията ти е от "Тойота Болканс", официален вносител на Toyota за България. ТМ Ауто са дилър за София и нищо повече от това. Ти имаш гаранция и в цяла Европа и може съблюдавайки правилата и да се обслужваш където искаш...

Мечо, и на мене не ми харесва набиването на пари по нелепите часови ставки на ТМ Ауто, но все пак Диона Супер едва ли слагат...
В Габрово например не знам какво масло наляха, горивният филтър също нямаше как да проверя. Но филтър на купе, въздушен филтър, са с парт номерата на тойота - сравних ги с един колега след това. Доляха ми антифриз и понеже остана ми дадоха тубичка 1л. с парт номер и логото на тойота.
Има и едно друго нещо, понеже работех в друга сервизна област 7 години, нещата отвътре са такива, че няма по добро за всяка техника от сервиз с достъп до цалата информация и части - официалния сервиз. Аз съм инженер, но с "едрогабаритни ремонти" по колата си не мога да се наема поради липсата на "сгоди" и инструменти, затова най малкото зло би било да разчитам в случай че ми се наложи на хора, които да са пипали и ремонтирали тойота 2008 (давам го само като пример), а не да се учат на моята щото ми е по-евтино. Времето ще покаже дали съм прав за себе си, но срещу гаранцията която ти е даденост не се рита...
Аз максимално гледам да се възползвам от това удобство, че не остана много...
Изображение
Изображение

todor87

Мнение от todor87 » 25 Мар 2011 21:50

Yuli написа:

Гаранцията ти е от "Тойота Болканс", официален вносител на Toyota за България. ТМ Ауто са дилър за София и нищо повече от това. Ти имаш гаранция и в цяла Европа и може съблюдавайки правилата и да се обслужваш където искаш...

Мечо, и на мене не ми харесва набиването на пари по нелепите часови ставки на ТМ Ауто, но все пак Диона Супер едва ли слагат...
В Габрово например не знам какво масло наляха, горивният филтър също нямаше как да проверя. Но филтър на купе, въздушен филтър, са с парт номерата на тойота - сравних ги с един колега след това. Доляха ми антифриз и понеже остана ми дадоха тубичка 1л. с парт номер и логото на тойота.
Има и едно друго нещо, понеже работех в друга сервизна област 7 години, нещата отвътре са такива, че няма по добро за всяка техника от сервиз с достъп до цалата информация и части - официалния сервиз. Аз съм инженер, но с "едрогабаритни ремонти" по колата си не мога да се наема поради липсата на "сгоди" и инструменти, затова най малкото зло би било да разчитам в случай че ми се наложи на хора, които да са пипали и ремонтирали тойота 2008 (давам го само като пример), а не да се учат на моята щото ми е по-евтино. Времето ще покаже дали съм прав за себе си, но срещу гаранцията която ти е даденост не се рита...
Аз максимално гледам да се възползвам от това удобство, че не остана много...
Точно така е колега. :thumbsup: Мечо малко глупости взе да пишеш-"за маслото и частите не си прав",точно оригинални на тойота си слагат.На мен ми смениха накладки и водна помпа(гаранционно иначе струваше 350лв.) последно и да ти кажа са си оригинални навсякаде с парт.номера и пр.

baba_metca

Мнение от baba_metca » 28 Мар 2011 15:58

В отговор на Мечо за обслужванията, аз за първи път миналата година направих обслужване тип А не в Тойота, но с купен от тях маслен филтър. Маслото го купих от форума и цялото нещо, спрямо цените в тойота ми излезе около 50лв по-евтино. Става въпрос за Авенсис 2005 2.0 d4d, 116к.с.. Вярно, че маслото е някакво, различно от тяхното, но да си призная с тяхното не ми е харчело и никога не съм ходил да доливам. Е за 4-рите пъти, които трябва да ходя на А обслужване за 100 000км се падат общо 200лв спестени. За Б обслужване не мога да кажа колко ще е разликата, но и 150лв да е за 100 000км общо излизат 650лв повече(200лв тип А, 450лв тип Б). А за безинов мотор колко ли ще е разликата? Не са малко, признавам, но са няма и една минимална работна заплата разбито за 3г. Ама пък ако стане нещо. Никой не е застрахован. Колко коли има вече минали през сервизите, само заради сервизните кампании от последните години. А колко има с най-различни други проблеми - никой не знае.

Ако става въпрос за някакъв скъп ремонт, който не искат да го уважат гаранционно и разликата в парите е голяма (може би в хиляди),тогава може и да се откаже човек и да рискува, но за толкова малка сума, спрямо общата сума за колата и парите които се дават покрай нея мисля че не си заслужава.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 28 Мар 2011 22:24

Щом имате плащайте.... Както казах - при малък пробег разлика няма, но при 30 000км годишно - разликата НЕ Е 300лв за три години....Та така, ДАНО НЕ ви се налага да им ползвате услугите за нещо друго освен масла, филтри и накладки, че тогава чудото може да е безкрайно..... Говоря си такива глупости баба Мецо, щото съм изпатил по почти всички начини от техните "ремонти" та затова си чеша езика.... laugh.gif Дано не ти трябва да минаваш през 1/10 от това, което аз съм правил при тях.... :thumbsup:

baba_metca

Мнение от baba_metca » 29 Мар 2011 08:50

Me4oKyX, аз говорех само за обслужвания А и Б, нищо повече. Даже споменах, че ако се наложат някакви големи и скъпи ремонти, вероятно човек ще рискува. И в това и аз съм убеден. Прост пример, за лагер на предно колело ми искаха 170лв, от форума го купих за 70, пак същия. За една дюза на дизела искат ~1080лв, от българския вносител на Денсо - 750лв, от чужбина 550лв. Така, че много добре те разбирам, защото само от 4-ри дюзи, разликата е 2К. Но пък масления филтър от форума + транспорт или от Тойота е 2-3лв разлика макс., ако ще купуваш само един филтър. Друг пример, зимата си смених гумите в ТМ Ауто за 42лв, което за София си е добре. Искам да кажа, че явно малките консумативи са им на по приемливи цени, за разлика от повечето други неща. За това и обслужванията не удрят чак толкова много. Със сигурност има неща, за които е по-добре да не стъпваш там, но има и други, за които не е зле.

Има си телефони, има си интернет, има си и форум. От там насетне, който пита, намира. Който не го интересува отива в Тойота и не знае, дали ще му е по-скъпо или не.

Аватар
kando

Мнение от kando » 01 Апр 2011 14:20

Здрасти, колеги...
Да се похвалчя, че си взех ауриса от тойота преди два дена и засега е много добре, но малко по-подробно ще разкажа като го покарам още малко :р

Пиша за да споделя за ксенона, поне като светене е много добре. Единственото от което останах разочарован е че аз смятах че е биксенон а се оказа че не е....нооо това е мое недоглеждане което си бях решил :P

И имам един въпрос, реших да сложа на дългите габаритите и тези за мъгла по бели крушки за да е по естетически красиво. Видях в сайта на филипс че дългите са HB3 а габаритите W5W, но не пише за тези за магла, някаква идея какви са ?

А каква марка да сложа за да е най близо до 6000К ксенон?

Мерси cool.gif

Публикувай отговор