Днес се чух с тях и казаха, че във вторник (най-вероятно) ще мога да си взема колата, така че тогава ще споделя мнения за този ксенон

Само ,че няма да е само едно масло и филтри.Ще доиде и време за накладки и дискове примерно , тогава е много яко вече.kando написа:Ми честно казано нямам адекватен отговор на този въпрос, може би защото това ми е първата чисто нова кола и още не съм се сблъсквал с тях. Силно се надявам да не ми се и наложи 5 години да ги виждам за нищо друго освен масло и филтри...
Ама ако погледнеш от гледна точка, че заради едно масло, ако не дай боже нещо дефектира двигател ще ми е много тъпо, че не съм ходил при тях...
Аз ходих за ТО тип Б в Габрово, иначе съм от София. Съчетах го с разходка през уикенда. Там е човешко с цените и не само не си загубих гаранция, но по тяхна констатация после в ТМ Ауто ми смениха водна помпа без да могат нищо да кажат...kando написа:...
Ама ако погледнеш от гледна точка, че заради едно масло, ако не дай боже нещо дефектира двигател ще ми е много тъпо, че не съм ходил при тях...
Гаранцията ти е от "Тойота Болканс", официален вносител на Toyota за България. ТМ Ауто са дилър за София и нищо повече от това. Ти имаш гаранция и в цяла Европа и може съблюдавайки правилата и да се обслужваш където искаш...kando написа:...
Какво е становището на ТМ Ауто по въпроса? Ако ги питаш "може ли да отида там?" какво ще кажат?
![]()
![]()
Точно така е колега.Yuli написа:Гаранцията ти е от "Тойота Болканс", официален вносител на Toyota за България. ТМ Ауто са дилър за София и нищо повече от това. Ти имаш гаранция и в цяла Европа и може съблюдавайки правилата и да се обслужваш където искаш...kando написа:...
Какво е становището на ТМ Ауто по въпроса? Ако ги питаш "може ли да отида там?" какво ще кажат?
![]()
![]()
Мечо, и на мене не ми харесва набиването на пари по нелепите часови ставки на ТМ Ауто, но все пак Диона Супер едва ли слагат...
В Габрово например не знам какво масло наляха, горивният филтър също нямаше как да проверя. Но филтър на купе, въздушен филтър, са с парт номерата на тойота - сравних ги с един колега след това. Доляха ми антифриз и понеже остана ми дадоха тубичка 1л. с парт номер и логото на тойота.
Има и едно друго нещо, понеже работех в друга сервизна област 7 години, нещата отвътре са такива, че няма по добро за всяка техника от сервиз с достъп до цалата информация и части - официалния сервиз. Аз съм инженер, но с "едрогабаритни ремонти" по колата си не мога да се наема поради липсата на "сгоди" и инструменти, затова най малкото зло би било да разчитам в случай че ми се наложи на хора, които да са пипали и ремонтирали тойота 2008 (давам го само като пример), а не да се учат на моята щото ми е по-евтино. Времето ще покаже дали съм прав за себе си, но срещу гаранцията която ти е даденост не се рита...
Аз максимално гледам да се възползвам от това удобство, че не остана много...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта