За ГУМИТЕ...

Коя марка летни гуми препоръчвате?

Good Year
8
9%
Michelin
14
16%
Dunlop
7
8%
Continental
13
15%
Pirelli
4
5%
Vredestein
3
4%
Bridgestone
7
8%
Yokohama
14
16%
Uniroyal
2
2%
Други
13
15%

Общо гласове: 85

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 21 Фев 2011 21:19

Raya написа:
gh0s7r1d3r написа:... се ползва ВИП канала, та незнам дали това няма значение.
Ти шегуваш ли се, да няма значение..........ВИП-овете си плащат за по-специално внимание....било то и към гумите :)
Ами, не, всъщност "ВИП" смяната на гуми просто ти дава право да си запазиш час, вместо да чакаш километричните опашки в пик времето за смяна на гуми - обаждаш се по телефона, записваш си час и отиваш в определения час и не чакаш, а влизаш в едно хале отстрани на опашките. Нещото, което ми прави впечатление, е, че при ВИП смяната, затягането на болтовете на гумите става с динамометричен ключ с точната сила, която е предвидил производителя (гледат в някаква програма). Иначе смяна на гуми, като смяна на гуми - само дето те черпят кафенце и ти дават 5-6 списания, докато чакаш. Обаче кафенцето се връзва скъпичко, защото смяната е над 100 лв за 20''.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 21 Фев 2011 21:45

Понеже темата ти е доста широка "За гумите..." с многоточие :), да попитам:
Къде си сменяте гумите(в София), без да ожулят джантите и добре да ги изправят? smile.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 21 Фев 2011 22:11

Аз съм много доволен от гуми-центрове "Радиал". Работят качествено и цените им са прилични.

Изключително добре и качествено работят в Един добър сервиз за автогуми "Друмник" на бул. "България", но цените им са сравнително високи и клиентелата е основно с много скъпи коли и джипове. Това е страхотен сервиз - с отлична техника, добри специалисти и чист като аптека. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 21 Фев 2011 22:18

zi_zi_top написа:Аз съм много доволен от гуми-центрове "Радиал". Работят качествено и цените им са прилични.

Изключително добре и качествено работят в Един добър сервиз за автогуми "Друмник" на бул. "България", но цените им са сравнително високи и клиентелата е основно с много скъпи коли и джипове. Това е страхотен сервиз - с отлична техника, добри специалисти и чист като аптека. :thumbsup:
доста от хората им избягаха на Друмник, така, че незнам дали още е толкова добър, колкото беше.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 21 Фев 2011 22:39

gh0s7r1d3r написа:...доста от хората им избягаха на Друмник, така, че незнам дали още е толкова добър, колкото беше.
Няма незаменими хора, а само някои са незабравими!

Друг въпрос е, че на такива места мърлячи-всезнайковци не виреят и или ги гонят, или сами бягат. Не знам подробности за "Друмник", но това е принципно положение.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
ncuxonam

Мнение от ncuxonam » 22 Фев 2011 00:13

Зимни: Dunlop UltraGrip 7+ много съм доволен!!!
Летни: още не съм слагал, че като взех козела си беше със зимни.. задните бяха Dunlop UltraGrip само че 5+ (дот 97) blush.gif а предните Good Year Eagle нам ко си (дот 02)... и макар, че грайферите им изглеждаха, че ще изкарат до пролетта реших да не рискувам..
сега се чудя за летни колко кинти да се набутам.. rolleyes.gif
2007 Yaris Sedan, 1,5 VVTi, 1NZFE

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 22 Фев 2011 00:21

ncuxonam написа:Зимни: Dunlop UltraGrip 7+
сигурен ли си, че са дънлоп, или, че са този модел?

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 22 Фев 2011 08:39

http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/37578/ Аз си купих такива на среди лято защото бяха на много яка промоция!Излязоха ми по 145 лв парчето!Само че моите са и допълнително усилени откъм тегловен индекс(XL)ако не се лъжа!Старите ми бяха Континентал предпоследен модел доволен съм, но тази гума за 30 000 км свърши тотално!Много бързо се износва!Сега ще видим Нокиана как ще се представи!Гумите са с дот 2010 и са произведени в Финландиа!За 3-4 000 км се представиха доста добре ще видим по нататък!Имат много хубав индикатор за износване с набити в протектора цифри!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 22 Фев 2011 10:09

най-вероятно и тези са много меки и няма да изкарат много км,все пак тия финландци имат доста по-студен климат.иначе шарката е много добра.
аз търкалях йокохама geolandar G91 61к и още могат да изкарат,много добра гума за сравнително голям пробег(2-3мм имат още).made in japan!

някой да има отзиви за KUMHO ROAD VENTURE APT KL51 и FALKEN ZIEX ZE-912 MFS като пробег?
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

chaval

Мнение от chaval » 22 Фев 2011 10:24

zi_zi_top написа:Изключително добре и качествено работят в Един добър сервиз за автогуми "Друмник" на бул. "България", но цените им са сравнително високи и клиентелата е основно с много скъпи коли и джипове. Това е страхотен сервиз - с отлична техника, добри специалисти и чист като аптека. :thumbsup:
Аз им карам две обикновени королки всяка година и не ме връщат smile.gif
майтапа настрана, но единствено от там съм винаги доволен. На два-три пъти решавам да опитам в други уж добри сервизи и още докато не е свършил сезона задължително минавам през Друмник за пребалансиране и в крайна сметка ми излиза още по-скъпо.
Гледам ги от терасата докато работят и докато не направат перфектен баланс на гумата не я свалят от машината. След това с 50 и 150км/ч не трепва волана и ако има нещо нередно не се съмнявам в гумите, а започвам да си преглеждам ходовата част, докато при другите които съм ходил не се знае знаели се.
Лошото им е единствено цената която си е направо двойна сравнение с евтините сервизи.

ivo_g

Мнение от ivo_g » 23 Фев 2011 17:14

ncuxonam написа:Зимни: Dunlop UltraGrip 7+ много съм доволен!!!
Летни: още не съм слагал, че като взех козела си беше със зимни.. задните бяха Dunlop UltraGrip само че 5+ (дот 97) blush.gif а предните Good Year Eagle нам ко си (дот 02)... и макар, че грайферите им изглеждаха, че ще изкарат до пролетта реших да не рискувам..
сега се чудя за летни колко кинти да се набутам.. rolleyes.gif
Btw Ultra Grip 7+ е на Good Year :thumbsup: A за лятна гума, искам да споделя с вас отличните си впечатления от Toyo Proxes T1R.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 23 Фев 2011 17:26

chaval написа:Аз им карам две обикновени королки всяка година и не ме връщат smile.gif ...
...Лошото им е единствено цената която си е направо двойна сравнение с евтините сервизи.
Те не връщат никой и на всеки решават проблема, но на хората с по-евтини коли им се вижда скъпо и отиват при кварталните пияндета. biggrin.gif

xtreme

Мнение от xtreme » 23 Фев 2011 19:06

Бюджетно решение :

Гуми KINGSTAR K106 - Много добра гума за цената си. Невероятно сцепление на мокра настилка.Прилично се държат на сухо. Не прегряват супер бързо, въпреки че доста бързо влизат в работна температура. Изглеждат издръжливи на износване , но ще потвърдя след 4-5 хиляди, че те обикновено и най-читавите гуми повече от 10к като са отазад не изкарват. Справят се и на сняг, тая зима където съм влязъл,после съм излязъл. За тия пари дето ги платих съм особено доволен.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 23 Фев 2011 20:33

xtreme написа:Бюджетно решение :

Гуми KINGSTAR K106 - Много добра гума за цената си. Невероятно сцепление на мокра настилка.Прилично се държат на сухо. Не прегряват супер бързо, въпреки че доста бързо влизат в работна температура. Изглеждат издръжливи на износване , но ще потвърдя след 4-5 хиляди, че те обикновено и най-читавите гуми повече от 10к като са отазад не изкарват. Справят се и на сняг, тая зима където съм влязъл,после съм излязъл. За тия пари дето ги платих съм особено доволен.
Кви пари са и откъде?

xtreme

Мнение от xtreme » 24 Фев 2011 11:43

Ми незнам откъде ми ги изнамериха точно, но цената която платих беше около 90лв на гума. Размер 205/55/15.Има някаква отстъпка в тази цена ,но незнам колко. Търсех нещо евтино, че и без това всяка година ги сменям задните, нямаше смисъл да инвестирам. И китайския каучук ще ми изкара 1 година поне ;)

Публикувай отговор