ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ НОВА ЯРИС НА ЛИЗИНГ???

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 10 Фев 2011 08:19

mitoko написа:ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ НОВА ЯРИС НА ЛИЗИНГ???

споредмен НЕ
Много ти разбира главата кое си заслужава и кое не.

shoker

Мнение от shoker » 10 Фев 2011 12:21

Много интересно наистина защо да не си заслужава!!!
При конкретната оферта за Yaris 1.0 оскъпяването за 5-те години е само 2 333лв. А без значение какви са параметрите на лизинга (срок, първоначална вноска и ост. стойност) лихвата си е винаги 5.25%.
С две думи предложеието наистина си струва.

Аватар
marci

Мнение от marci » 10 Фев 2011 12:46

foho написа:
marci написа:Наи голямата набутвация в този лизинг е това (3 мес. EURIBOR + надбавка 4.25% ) тъй като 3 мес. EUROBORA сега е 1.089% но с тенденция нагоре към то 3% те за това и го предлагат и викат Елате Елате насам народе Ефтино е.... biggrin.gif

Ето ви да гледате за него: http://www.euribor-rates.eu/euribor-rate-3-months.asp
Особено да се наблегне на 2007г. и 2008г. и тогава водата става 2 чащи студена и един дущ студен. sleep.gif

Сега погледнах на и на други и там не ми харесват лизингите. wacko.gif Общо казано важни са дребните букви.... unsure.gif
Колега на базата на какво изходи, че тенденцията на EURIBOR-а е да отива към 3% , при положение че последните няколко години пада и от около половин е около 1% ? От къде също станаха тези "две чаши вода" при положение, че дори и да скочи изведнъж на 3% /което е невъзможно/ ще се увеличи вноската и съответно оскъпи кредита толкова много, простата аритметика показва повишаване приблизително на 2% крайния лихвен процент /твърда база + EURIBOR/ което разнесено по погасителния план не показва кой знае какво увеличение... Каквото и да си говорим чисто новия автомобил, в случая Ярис, е супер. Не всеки може да извади кеш 25 хиляди и да си го купи. За това има и лизинги и кредити и какво ли още не. Всеки си прави преценка. :thumbsup:
foho тъй като нещата уж се оправят в Света, ЕЦБ скоро ще повиши лихвата с цел овладяване на инфлацията просто сега се дебнат с ФЕД кой да е първи а има страни като Китай и Австралия и др. които го направиха отам зависи и EURIBOR. Сега не казвам че утре ще стане но до две години ще е толкова около 3% и банките това го знаят. smile.gif
shoker лихвата не е 5.25 а е (3 мес. EURIBOR + надбавка 4.25%=5.25%) за сега и след 3 мес. ще е друга, а дори UP от 0.5% на голяма сума знаеш ли как се отразява.
От цялата работа не казвам че лизинга е лош а ви предупреждавам с това. smile.gif
Avensis 2.2 D4D

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 10 Фев 2011 13:01

nowyaris написа:

споредмен НЕ
Новите коли обикновено губят около 20% от цената си в момента, в който бъдат купени и около 65% след 5г.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 10 Фев 2011 13:04

с други думи най-добре да се съберат стинките кеш,тогава си свалят гащите много ниско до към глезените.
wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
marci

Мнение от marci » 10 Фев 2011 13:37

А иначе за студените чаши с вода, за 2001г и м/у 2007 и 2008г. 3 мес. Eurobor е бил от 4% до 5% + 4.25% към 9% как ви се вижда в Евра. sleep.gif

А иначе от няколко месеца как го вири само, ами ако го на... ри. biggrin.gif :prayer:
Avensis 2.2 D4D

shoker

Мнение от shoker » 10 Фев 2011 13:51

Не смятам, че начина на образуване на лихвата в случая е минус за предложението. Все пак всички финансови институции си образуват лихвите по такъв или подобен начин. Т.е. ако се вдигат лихвите, то ще е навсякъде...

nowyaris

Мнение от nowyaris » 10 Фев 2011 18:53

mitoko написа:
nowyaris написа:

споредмен НЕ
Новите коли обикновено губят около 20% от цената си в момента, в който бъдат купени и около 65% след 5г.
Е и какво?За всичко е така.Може ли само втора употреба?Домакински уреди,мебели,дрехи.Утре гледайки по този начин на живота ще почнем и теракота и тоалетни чинии втора употреба да ползваме.Според мен и за процентите не си много прав-написаха ти,че е според състоянието на колата.А и в края на краищата целия живот е въпрос на финансови възможности-аз лично не познавам човек,който ако може да си го позволи не си го позволява,каквото и да е.Помисли си и погледни на живота от друга камбанария,не само от твоята-гледката може и да е различна.

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 11 Фев 2011 09:08

Големият нинус (според мен) е високата остатъчна стойност на този уж "изгоден" лизинг, или цената на опцията за придобиване на автомобила след изтичане срока на лизинга - 30 %.
Мисля някъде по-горе подоброно обясних защо. Ако не се притеснявате, че в края на лизингвия период ще извадите спокойно тези пари и да си :whistle: Ако обаче ги нямате после да не wacko.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 11 Фев 2011 21:09

http://www.usedcars.bg/catalog/toyota/y ... _1.0_vvt-i

Ето колко струва тази Yaris след 4 години. На път е да постигне остатъчната си стойност. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 11 Фев 2011 21:32

тия теми от тоя род "заслужава ли си или не"са абсолютно безсмислени.все едно да питаш 10 души--да си купя ли.......пежо или рено---половината ще кажат пежо другата рено.всяка "инвистиция" в автомобил си е набутвация било то нов или почти нов или стар или...почти стар biggrin.gif .и ако мислим че даваме 30 000 а след 5 години колата струва 7 000.......най добре да се движим с градския транспорт или пеш или с колело wink.gif .хора които са стиснати имат пари но душата им е един..пъкъл и парите си ги носят в гроба с тях си biggrin.gif аз пари нямам не ми и тряяят --купих си нов кенеф който ми омръзна понеже не търпя коли повече от година в ръцете си--писват ми.сега имам едни 5 000лв и неделя ще си купя един меган-коуч само заради кожения салон rolleyes.gif КЕФ ЦЕНА НЯМА.а и жената взе книжка и тя ще кара ярето поне ако го аргаса някъде има каско biggrin.gif .то целия шибан живот е една набутвация вий сте тръгнали да пресмятате---а сметките понякога излизат криви biggrin.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

Nixter

Мнение от Nixter » 12 Фев 2011 23:49

Набутвация е да даваме пари за храна, като можем да се задоволим само с хляб и вода! :censored:
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 13 Фев 2011 15:11

Относно закупуването на нов автомобил, всеки има глава на раменете си и да прецени сам.
Инак аз бих избрал Аурис.Разликата в цените е прекалено малка.3500 лв при 1.4Д и 5 000 лв при 1.33 при луна оборудване, като за тези 3500 лв получаваш по-голяма кола и повече екстри.

А спрямо другите конкуренти в класа си - ниска цена, много добро качество ( въпреки темите тук във форума ), добър сервиз, страхотна гаранция.На база стойност за парите си мисля, че е най-доброто.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 13 Фев 2011 17:02

Така е,прав си.Така е обаче февруари 2011.Декември 2007 не беше така.Разликата възлизаше на над 6000 лв.Да не говорим,че Яриса подхожда на дама повече.И защо да дава колежката тези пари отгоре-може обувки,чанта,пък и някоя екскурзия с новата кола да си спретне от разликата.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Raya » 13 Фев 2011 19:30

nowyaris написа:...Да не говорим,че Яриса подхожда на дама повече.И защо да дава колежката тези пари отгоре-може обувки,чанта,пък и някоя екскурзия с новата кола да си спретне от разликата.
С разликата ще си купи хубави летни гуми и всякакви естри за колата :)) .
Защо Яриса по-подхожда на дама? На мен Ауриса повече ми допада.

Публикувай отговор