http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... highlight=
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... sc&start=0
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... sc&start=0
Относно разхода :
pumabg написа:Без да разбирам много от коли, но от обща култура съм знаел винаги, че дизела не е за лек автомобил....
Bass Man каза нещата с факти, докато аз само съм предполагал...
Всекидневно карам Superb дизел 1.9 136 к.с
Да, вярно е автомат и жегите не прощават ама тая кола не е паднала под 12-13 градско!
Може и десния ми крак да е по дълъг, както казва един приятел ама ако това е икономично ...здраве му кажи ...
За мен още когато излязоха дизелите знаех, че това е маркетингов трик...
Хората очакваха нещо ново и го получиха- двигател от ТИР или Трактор на кой както му харесва ...
През годините се стигаше до такива абсурди, като на БМВ, които направиха двигател на който изкуствено му намаляваха въртящия момент защото нямаше скоростна кутия, която да му пасне ...И накрая взеха от камион ':whistle:'
Мога да изредя 20 причини заради, които не бих си взел дизел. Но ако хората искат да карат бързо и що годе евтинко (имам в предвид разхода) могат да си вземат новите Ауди двигатели с турбо компресори ..Сега weekenda карах една A5 2литра турбо.На толкова ниски обороти върви, че направо не беше за вярване ...нещо, като дизел, само че без дупка и като го настъпиш става страшно ...
И накрая един призив :
- Бъдете мислещи потребители ...Защото най омразното ми е когато някакви фирмички (които btw станаха милионери) ни правят на глупаци, а по голямата част от хората даже не се и напрягат да го разберат...
Затова се превърнахме и в малоумни консуматори ..
Peace
+1 никой не казва , че е зле просто не е икономичен и бърз !nowyaris написа:Значи Бассмане,ако знаеш как да го караш,турбодизела си е много добре.Лошото е,че като го юркаш много,след време се скапва и бягат доста кинти.Но за вървене с пежото и сега мога да скъсам некоя баварка или ауди от същата година и кубатура,па некоя лагуна-мани,мани.

И как пък така реши , че са всички ? Дизели се продават масово само в европа ! И в момента продажбите на нови коли са 50/50 ! В световен мащаб бензиновите автомобили са много повече ! В Америка , Япония , Азия и Австралия се продават и произвеждат много повече бензини .Dizzle написа:
е значи излиза,че всички производители са ебати простите,че още правят "печки" и ги усъвършенстват всяка година при положение,че стават само за возене на щайги с картофи.Също и че ги продават по-скъпо и почти всеки модел има дизелов вариант.Тук не говорехме за суперспорт клас,а за икономичност.Специално за пенсионерите и тираджиите са направили и дизелов "трактор" дето ускорява за 4 сек. 0/100. Сигурно и защото са големи таралясници все повече хора ги предпочитат.. ква стана тя и тая тема осрахме biggrin.gif
И все още няма сериен дизелов автомобил с ускорение под 4 секунди . Даже и под 5 майче няма .
А все повече хора ги предпочитат заради някакви фалшиви реклами от сорта на "еластичност" , "икономия" и "дълговечност" . А всъщност взиат голям разход ! Защото "балъците" производители нямат сметка да произвеждат вечни неща . По-добре да си "усъвършенстват " една стара технология и всяка година да си я продават , като нова топла вода от колкото да правят нещо наистина ново и смислено .