Придворния АутоБилд не пропусна да нахрани Тойота/+статията/

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

Мнение от nov » 22 Фев 2010 18:50

LEXUS написа:
nov написа:Лексусе то колкото смешно толкоз и трагично, на тоя балък му се стъжни защото "балъка" българския е от 15 годин у щатско бачка като архитект в една голяма компания ..."балъка"както казваш въпросния цървул .....
Съвсем на майтап го казах като лаф,а иначе напълно те разбрах и си прав за това, но фразата-вземи си Форд ,все едно го е пратил за шишарки в гората. biggrin.gif
Човекът,че е архитект и така нататък,моите уважения,но се е получило малко комично. Всички знаеме,че има некадърни дилъри, тука в БГ също има в изобилие,както и приемчици. Те за съжаление нямат подход към клиента и отделно свалят имиджа на марките по много тъп начин. Но аз съм казал,проблемът е още с наемането им и последващ контрол как си вършат работа.
Ееееееееее един път да се разбереме! В по горния ти пост казваш че фау ве свалили цените, ще ги свалят няма къде да идат с тая криза въпреки че според всички статистики вау ве груп са номер едно по продажби в Европа (не по качество).Но пък ако за Ярис венро искат 30 бона колкото и да е качествен незнам кой би го взел пред голф 6 примерно за същите пари ако е до 30 бона разбира се, защото може всико да е но си е 1 клас отгоре и е нова кола а и голф-а го хвалят с качествено изпълнение за 6-ца говоря, но времето ще покаже.Имах късмета да карам 1,4 тфси мотор-а и останах мноооооооого очарован откъм разход и вървеж, за качество занапред ще си проличи.
Свинксе тая фирма ще я видя каква е с тез окабелявания :thumbsup:

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 22 Фев 2010 20:06

SFINKS написа:къде го видя тоя Ярис за 33 000 с отстъпката ???
къде го видя тоя Авензис с 4-5 000 по скъп от Мазда 6 ???

стара ти е информацията , даже и днес да гледаме ситуацията на пазара да не се окаже пак че Тойота е по-евтина от Мазда .
това че на Мазда им ръждясват стотина шестици на пракинга до летището и се чудят на кой да ги пробутата на "промоция" е друг въпрос biggrin.gif...
1. Яриса го купихме преди 4 месеца. Дизел, с навигация, механична ск.кутия, ESP и т.н.
2. При последната проверка на цените Мазда6 175к.с. 49900лв (без отстъпката), Авенсис с подобни коне можеш сам да провериш...
Бензинки 147к.с - На маздата (2.0) е около 46х.лв (преди кризата струваше 49900 без отстъпката), а на Авенсиса (1.8) в момента е 52400лв...
За сериозните дизели (185к.с на маздата и 175к.с. на авенсиса) - разликата май скача на около 5-8х.лв...

Така-че това са фактите...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 22 Фев 2010 20:12

Аз ти казах защо в момента Мазда "разпродава" . Отиди в София където им е шоурума в посока гара Искър в дясно след кръговото и виж за какъв огромен паркинг на открито с чисто нови шестици става въпрос.
Трябва да ги махнат щото са се набълбукали яко wink.gif

Тойота защо не го прави това знаеш ли
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
nov

Мнение от nov » 22 Фев 2010 20:43

SFINKS написа:Аз ти казах защо в момента Мазда "разпродава" . Отиди в София където им е шоурума в посока гара Искър в дясно след кръговото и виж за какъв огромен паркинг на открито с чисто нови шестици става въпрос.
Трябва да ги махнат щото са се набълбукали яко wink.gif

Тойота защо не го прави това знаеш ли
Колега сори ама не мога да те разбера какво искаш д акажеш с това че мазда държи толкова коли да "ръждясват".Какво значи набълбукали яко?Те тойота верно са известни с "just in time", ама ако минеш по Ботевградско вдясно можеш да видиш и колко Пежа има на паркинга им и кво?А някой от тях може да са върнати от лизинг (специално за Пежо знам).На паркинага на Порше София изток стоят отзад пък и отпред сума ти коли и какво от това?Искаш д акажеш че Мазда не се продават ли в крайна сметка?Защото слоу както е цитирал цените хич ама хич не бих се поколебал за една 6-ца спрямо тоя Авенсис.Да оставим настрана качеството и дазайна който лично според мен са на много по-високо ниво от Тойотата, вътре за салона да не говорим че влизах и в едната и в другата на Пловдивския панаир и педалите на Авенсиса бяха като на Лада Нива гумите.Или искаш да кажеш че Мазда разпродава заради това че на некъв плац има 100 коли които не може да продаде.Ами дори и така да е дай боже все повече такива разподажби да стават в България.А отзад на Цариградско в ТМ-а тия Тойоти всичките ли чакат час за сервиз или има и нови?????????????? wacko.gif
Последно промяна от nov на 22 Фев 2010 20:45, променено общо 1 път.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 22 Фев 2010 20:44

Хм... защо не отскочиш до Гърция за да видиш Тойотите (май от там ги караха авенсисите - поне моя го чакахме от там) ?!?!

Довода ти не е достатъчно коректен.
Навярно забравяш, че по време на най-тежките кризисни месеци Тойота сериозно ограничи производството (май имаше и спиране на някои от заводите ). Което е съвсем нормално при такова масово производство, каквото е на Тойота и намалялото търсене.
Мазда не направиха така - имали са свои съображения и продължиха производството...
Въпреки това всеки производител понесе сериозни загуби от намаленото търсене. В по-големите складове на която и да е марка да отидеш, ще видиш автомобили (които според теб ръждясват biggrin.gif ).
Това не е заради лошо качество на автомобилите, а заради това, че купувачите нямат пари. Защо според теб на пазара има толкова върнати лизингови автомобили???
Навярно не е харесала марката на купувачите???

Но откланяме темата - просто споделих факти, от които се вижда, че нещата съвсем не са така безпроблемни за тойота, както някои си ги представят :thumbsup:

П.С. nov ме е изпреварил със секунда с поста си :thumbsup:

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 22 Фев 2010 22:06

Точно в Солун се возих на едно такси Тойота Авенсис, което беше на 840 000км.
Човекът каза, че това е колата за такси!

А колкото до това на коя марка колко са пълни паркингите с нови коли не знам, но знам това, което виждат очите ми по улиците на София.

НА 100 АВЕНСИСА СЕ ВИЖДА ПО ЕДНА МАЗДА 6. :whistle:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
nov

Мнение от nov » 22 Фев 2010 22:57

Kiki написа:Точно в Солун се возих на едно такси Тойота Авенсис, което беше на 840 000км.

А колкото до това на коя марка колко са пълни паркингите с нови коли не знам, но знам това, което виждат очите ми по улиците на София.

И какво от това - на 100 Авенсиса има поне 1000 голф 3-ки, прави ли ги по-коли от Авенсиса????????????????????????????????
На 100 Авенсиса се пада вероятно и по 1 Бентли е и?Бентли за изхвърляне ли е?
Бати логиката изкарА колега.Никак не ми се иска д аподхващаме темата Мазда - Тойота.

MX5

Мнение от MX5 » 23 Фев 2010 00:01

SFINKS написа:И откъде тръгна темата , как на 10 от 1 000 000 Тойоти им заял пидала на газта ?? И какво казава Тойота " ням проблем ние сме гъзари и ще сменим на всичките един милион" biggrin.gif
Тука си се объркал много. Тойота го направиха, не защото са гъзари, а защото US Governmenta щеше да им го сложи много лошо, ако не си направят recall на всичките коли в САЩ. А станеше ли това, Тойота просто щяха да се сринат ...

US Government > Toyota

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 23 Фев 2010 09:02

nov написа:
Kiki написа:Точно в Солун се возих на едно такси Тойота Авенсис, което беше на 840 000км.

И какво от това - на 100 Авенсиса има поне 1000 голф 3-ки, прави ли ги по-коли от Авенсиса????????????????????????????????
Бати логиката изкарА колега.Никак не ми се иска д аподхващаме темата Мазда - Тойота.
Говоря за сравними модели от един клас и Японски марки, а не за космически апарат и детско хвърчило.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 23 Фев 2010 09:59

slowtraveler написа:Хм... защо не отскочиш до Гърция за да видиш Тойотите (май от там ги караха авенсисите - поне моя го чакахме от там) ?!?!

Довода ти не е достатъчно коректен.
Навярно забравяш, че по време на най-тежките кризисни месеци Тойота сериозно ограничи производството (май имаше и спиране на някои от заводите ). Което е съвсем нормално при такова масово производство, каквото е на Тойота и намалялото търсене.
Мазда не направиха така - имали са свои съображения и продължиха производството...
Въпреки това всеки производител понесе сериозни загуби от намаленото търсене. В по-големите складове на която и да е марка да отидеш, ще видиш автомобили (които според теб ръждясват biggrin.gif ).
Това не е заради лошо качество на автомобилите, а заради това, че купувачите нямат пари. Защо според теб на пазара има толкова върнати лизингови автомобили???
Навярно не е харесала марката на купувачите???

Но откланяме темата - просто споделих факти, от които се вижда, че нещата съвсем не са така безпроблемни за тойота, както някои си ги представят :thumbsup:

П.С. nov ме е изпреварил със секунда с поста си :thumbsup:
Тойота го минаха периода с разпродажба на коли на склад отдавна ( когато беше 30 % ното намаление) изчистиха си складовете регулираха си производството според намаленото търсене и сега няма причина да си намалят цените както го правят сега Мазда wink.gif
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
nov

Мнение от nov » 23 Фев 2010 10:03

Kiki написа:
nov написа:

Говоря за сравними модели от един клас и Японски марки, а не за космически апарат и детско хвърчило.
Хахахаха айде като са сравними модели АвенЗис и пасат макар че авенсиса малко не е в неговия клас- колко са пасатите колко авенсисите."Космически апарат" хахахах добре казано.И в крайна сметка какво за Маздата бе колега че са с по-млако продажби от Тойота ли?Ми да така е но не ги прави в абсолютно никакъв случай по-лош автомобил даже напротив! :thumbsup:

Аватар
nov

Мнение от nov » 23 Фев 2010 10:16

Ей затова ги тача японците:http://news.ibox.bg/news/id_933211656, което е истина е истина.Тук като се замисля никой производител не би постъпил като тях било то европейски,американски италянски.Чест им прави cool.gif
Тъпото е че за пореден път пък доказват високомерието си пред клиента: http://money.ibox.bg/news/id_704759719, и специално както се вижда от статията Kiki проблемните коли са 8,5 милиона а не 100 на милион! biggrin.gif
Последно промяна от nov на 23 Фев 2010 12:02, променено общо 1 път.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 23 Фев 2010 10:24

Kiki, идеята ми бе, че в Гърция Тойота имаха голям склад на Авенсис - за такъв паркинг говорих, а не за закупените вече автомобили...
Навярно затова наистина в Гърция доста от такситата са Авенсис - сигурно са им ги продавали на доста по-ниски цени отколкото тук...
В Атина също се возих на Авенсис 1 2.0D на доста километри...
Състоянието му съответстваше на годините и многото километри (бе доста по-зле от моя) biggrin.gif

P.S. за това кой колко коли е пуснал едва ли е много определящо за качеството - скоро китайците ще покажат на света (след ТАТА) що е то масово производство, сред което над 90% са пълни боклуци...
Ако погледнеш статистиката - май Пежо бяха над всички по продажби в БГ, въпреки, че в световен мащаб не са най-големия производител...
От това значи ли, че Пежо е много по-качествен и по-добър автомобил от 'масовия' в световен мащаб Тойота? Не - въпрос на маркетинг и лакомия на дилъра... То и Лада имат продадени автомобили - дето се вика - за всеки влак си има пътници biggrin.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 23 Фев 2010 12:49

http://novini.dir.bg/2010/02/23/news5927539.html

най-много продадени автомобили -20759 - Тойота , от скъпите biggrin.gif
на предпоследно място по продажби -3059 - Мазда , от евтините biggrin.gif
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 23 Фев 2010 13:39

SFINKS написа:http://novini.dir.bg/2010/02/23/news5927539.html

най-много продадени автомобили -20759 - Тойота , от скъпите biggrin.gif
на предпоследно място по продажби -3059 - Мазда , от евтините biggrin.gif
интересно е как тойота пак на най отпред но вече в 5 годишен период.

иначе не разбрах тази новина до какви изводи трябва да ни води?

Публикувай отговор