mibarar написа: ↑18 Дек 2022 19:07
Новите коли с какво количество бензин ги дават?
Както и Hursa е написал- с колкото да стигнеш до първата бензиностанция. Течност за чистачките също нямаш сипана, и ако модела и нивото на оборудване е без датчик, може да го разбереш по трудния начин. Всъщност, когато ти я предават хората ти казват и те подсещат.
Когато поръчах моята (началото на февруари'2022), информацията от дилъра, и като цяло нагласата ми беше, че ще я получа докато времето е подходящо за летни гуми, с каквито идва "обута" фабрично. Но когато стана ясно, че доставката ще се забави, питах търговеца за някакви предложения за зимни гуми+джанти. Предложиха ми, разбира се, и цената на комплекта беше с около 200-300 лева по-ниска, от колкото ако ги купувам от друго място, така че си избрах един вариант. А, в цената влизаха и вентили с TPMS, въвеждането на ID-тата на вевнтилите в борд компютъра, както и безплатно сваляне на летните и монтиране на зимните.
За зла беда обаче, няколко дни преди да ми се обадят да си взема колата, търговеца ми звънна, че имат забавяне в доставката на комплектите, и в крайна сметка купих само 4 зимни гуми, които от ТМ Ауто монтираха на мястото на летните (безплатно). Ще мисля по-натам евентуално за комплект джанти, въпреки, че като пресметна колко би ми струвало 2 пъти годишно демонтажа и монтажа на летни/зимни върху един комплект джанти, не знам заслужава ли си инвестицията...
[EDIT:] Както ми казаха от дилъра, ако комплекта гуми+джанти се поръчат със закупуването на нов автомбил, те са покрити от три годишна гаранция. Ако ги вземеш след това, гаранцията е по-малка, май една година само.