[Разход на гориво] - Обща тема - потребителски данни за всички модели
Re: На кой колко му харчи автомобила-породена от друга тема.
няколко ленд круйзъра 120 дълга база, дизел - 9-10л/100км.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Добрич-Гърция-Добрич , 3050 км , 4,58/100 среден разход , измерен само пълно-пълно .
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
За пореден път се убеждавам колко е безмислена темата - всеки един от нас шофира по различен начин.
Последните 1000+ км се движихме в пакет две коли Рав4 (2012 2.0 бензин автоматик с кутия на покрива и 2+1 в колата) и моята без кутия, но 2+2 и пълен багажник.
Досега ср. разход на равката е 8.1, моя 10.5/100. Равката е и с близо половин тон по-лека.
За конкретното пътуване (повечето време аз отпред) в източните Родопи и беломорска Тракия (много завои и денивелация), много малко магистрала (около 60-80 км.) и доста километри на морското равнище ето резултатите, според пълно - пълно (почти същите по БК).
Rav 4 - 7.9
RX400h - 8.0
Както се вижда разхода на Тойотата е нормалния за колата и шофьора, но моя падна значително само защото се съобразявах с другата кола.
Последните 1000+ км се движихме в пакет две коли Рав4 (2012 2.0 бензин автоматик с кутия на покрива и 2+1 в колата) и моята без кутия, но 2+2 и пълен багажник.
Досега ср. разход на равката е 8.1, моя 10.5/100. Равката е и с близо половин тон по-лека.
За конкретното пътуване (повечето време аз отпред) в източните Родопи и беломорска Тракия (много завои и денивелация), много малко магистрала (около 60-80 км.) и доста километри на морското равнище ето резултатите, според пълно - пълно (почти същите по БК).
Rav 4 - 7.9
RX400h - 8.0
Както се вижда разхода на Тойотата е нормалния за колата и шофьора, но моя падна значително само защото се съобразявах с другата кола.

Привет,
Не знам за вас, ама аз от 3 месеца не мога да разбера има ли проблем колата или не! Рав4 D4D 136 коня. Един път дава 10/100 после 7/100, после 12/100, после 6,6/100! Маршрута е един и същ - градско в София 200км и 340км по магистрала. Нафтата една и съща винаги, стила на каране - в София до 2-3к оборота, по магистралата темпомат на 130. Никфа идея нямам вече.
Не знам за вас, ама аз от 3 месеца не мога да разбера има ли проблем колата или не! Рав4 D4D 136 коня. Един път дава 10/100 после 7/100, после 12/100, после 6,6/100! Маршрута е един и същ - градско в София 200км и 340км по магистрала. Нафтата една и съща винаги, стила на каране - в София до 2-3к оборота, по магистралата темпомат на 130. Никфа идея нямам вече.
Как изчислявате разхода?По бордкомпютър,или по резервоар-пълен-пълен.
Ако питаш мен - пълно/пълно, ама борда не се разминава с повече от 0,1-0,2 литра в показанията.petar40m написа:Как изчислявате разхода?По бордкомпютър,или по резервоар-пълен-пълен.
При мен също има разлика в разхода при еднакво каране-6.9-9.4.
А ся ... Шах с пешката.petar40m написа:При мен също има разлика в разхода при еднакво каране-6.9-9.4.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Темата е ориентировъчна , естествено , че при всеки ще има различен разход. Аз се наситих последните дни на каране в София и наистина се радвам , че си го причиних на колата само за 200 км.Rudy написа:За пореден път се убеждавам колко е безмислена темата - всеки един от нас шофира по различен начин.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Значи карането не е еднакво. Или просто разхода не го засичаш правилно.petar40m написа:При мен също има разлика в разхода при еднакво каране-6.9-9.4.
Ето последните 2 мои зареждания на извънградско каране, при абсолютно един и същ стил на каране:
Изминати 759,2 км. и заредени 49,52 л. гориво = ?
Изминати 682,6 км. и заредени 44,49 л. гориво = ?
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

Съгласен съм,че две еднакви карания няма,но шофьорът е един и почти идентични маршрути(градско,извънградско,магистрала).Зареждам само в кварталната бензиностанция на OMV от скъпата нафта.Разходът от 9.4 е само веднъж при изминати около 8000км.,а вдругите случаи 6.9-8.6 и го смятам по "просто тройно правило",като пълня резервоара до горе.Разликата обаче между сметнато и бордкомпютър е 2.5л/100км.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Наистина няма две еднакви карания.Трябва да се отчитат и метеорологичните условия.Преди много време в продължение на 20г. карах трабант и забелязах,че когато се движа срещу вятъра разхода се вдигаше с около 2л. на 100км.Тогава си го обяснявах с малката мощност(само 26 к.с.).Сега обаче забелязвам същото и при равката.В зависимост от къде духа вятърът дава разлика с около 2 л.Все пак SUV-ете са по-високи и това е естествено.Най ми е кеф,когато вятърът ме бие отзад. biggrin.gif
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
ахахахах това с вятъра ми хареса laugh.gif другата седмица ще пътувам извънградско, дано духа в моята посока laugh.gif
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
То нали затова се пожелава "Попътен вятър"!desSs написа:ахахахах това с вятъра ми хареса laugh.gif другата седмица ще пътувам извънградско, дано духа в моята посока laugh.gif

-
Тук видях на 2-3 места разход на автомобил, който ми представлява интерес с 2.0 td двигател. Обаче разходът от 7 извънграско ДИЗЕЛ как се постига? То има по-икономични бензинови мотори на други марки и то с голямо купе. Ако това наистина им е реален разход, направо ще се откажа...