Лайстните на Astra-та на покрива не са се огънали за почти 30 години, нали?

И да е само това проблема, да си затвори човек очите.
Искат с трици маймуни да ловят!
Вероятно имат някакво ръководство със одобрените процедури и материали. Поне в сервизното на Авенсиса има доста подробно как се възстановява купе от челен удар - къде се разпробива, къде се реже, какви части се влагат и каква химия се налива против корозия. Всичко извън това вероятно представителствата не могат да го направят, ако не искат да си загубят лиценза. Там е уловката - в редовете някъде из сайта на Toyota.bg - "ремонтира се със оригинални резервни части, по одобрена от инженерният отдел стратегия" (или нещо подобно звучащо). Всичко друго вече е за гаражният сервиз и там няма гаранция дали няма да компрометират нещо. Може и да го направят по-добре, но не подлежат на екологичните и всякакви други правила за безопасност. Между другото на любимата ти Астма се чупят пластмасовите щипки на металната лайсна и ги няма никъде отделно да се продават. Преди години си купих от моргите 4 лайсни за да извадя 6 здрави щипки от тях. В крайна сметка и заради течащият таван замазах отгоре шевовете на купето със лепило за битумни керемиди и лайсните станаха непремахваема конструкция. Но сравняваш металните лайсни на Астмата със пластмасовите "еко" лайсни на Корола-Крос. Минали са точно 32 години от рождението на моята - за това време нали се сещаш колко материали са отречени заради екологични причини.
Мисля да са на опорните греди на купето и не би следвало точно те да се изкривят. Все пак се очаква че този автмобил може да се обърне по таван, и точно тази част ако е станиолена ... вътре ще е мозък и черва из цялото пространство.
На сайта им, вероятно и в тоновете документация вероятно пише че са по-лесни за рециклиране, по-малко неусвоен брак (несмлени за претопяване) и по-малко тегло на автмобила и намалени емисии. Бият ги заради отпадъци и емисии на парникови газове - та са доказали че пластмасите са "по-еко". Това че са примерно 2 пъти по-евтини като сбор на материал и производствени разходи е по-случайност, и без да са го искали - те евтини боклуци не влагат в производствота на елитарната си марка. Всичко това го пиша със целия сарказъм и кисел вкус в устата на които съм способен, но черно-на-бяло си е екология а не "цакане на клиента". За други твърдения, ако не може да ги докажеш съвсем надлежно може и да те съдят за оронване на престижа и клевета (следва сарказъм отново).
И аз съм в шок, но доколкото разбрах са от китайската фабрика.Както спомена Митхат.
до колкото си спомням, в Тойота ми споделиха, че Корола Крос която се продава в България идва само от Япония …
За да сте сигурни трябва номер рама да започва с "J"
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта