Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
-
- Получена благодарност: 4 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Първо това проверих, не скърца при вдигане и сваляне...в едно положение, когато колата е в движение и от неравностите сякаш стърже стъклото, но няма боклуци видимо.
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
И при моята корола седан бензинова 2020 го има това поскърцване, когато прозореца е свален около средата и примерно съм по павета или нещо такова, мисля че не е винаги, но си продължава яено е нещо по самата сглобка
Toyota Corolla 1.6 e210
-
- Автомобил: Toyota Corolla TS 1.8
Здравей, при мен също го има откакто съм я взел, моята е 2021г. Ходих до Тойота да ги питам дали дали може да се оправи, но казаха, че почти всички са така и не мога да претендирам за гаранция.boris446633 написа: ↑05 Май 2024 08:04 Привет колеги, дали при някой св е появило скърцане на предните прозорци при отворено положение?
Toyota Corolla GR 1.8 hybrid 2023
-
Явно е дефект, но да не го признават гаранционен е несериозно.
-
- Автомобил: Corolla TS 2.0 MY22 Luxury
Здравейте, някой с някаква идея кога ще излиза новата Корола?Спекулира се ,че щяло да е 2025г. но никъде няма все още нищо категорично?
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Тази година пуснаха фейслифт. Логично е да се очаква нов модел 2027-8 година.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- BladeBG
- Автомобил: Toyota Corolla 2019 Luxury
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 10 пъти
По-вероятно е новия модел да е края на 2025 или 2026 (т.е. 7 години живот на модела) както е при Camry-то и предишни модели Corolla. Текущия фейслифт не е някакъв огромен така или иначе. А и най-вероятно никой няма да иска да я купува 2027 - модел на 9 години ;)
Да споделя нещо което ми се случва няколко пъти т.е. не е инцидентно.Колата е Корола хибрид, взех я нова през 2022 г.Оставям я на паркинга с пълна батерия или с почти пълна примерно без една чертичка и след известно време например няколко часа като я стартирам и батерията е на половина.Преди няколко месеца я обслужвах и тогава си мина и тестовете на хибридната система и всичко си е ОК.Когато я оставя с наполовина пълна батерия и седмица да стои пак така си я намирам.Я кажете как е при вас и дали да ходя до Тойота да ги питам що така се държи?
Peugeot 406
Corolla MY22
Corolla MY22
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
А как го постигате? Да я оставите с пълна или почти пълна батерия? При мен се качва над средата само когато се спускам по наклон продължително време. Не съм обръщал много внимание на тази анимация при королата, но поне при ауриса е така. Може би е някакъв недостатък на анимацията при королата.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
Ами рядко се случва ама все пак става, примерно като се спускам по наклон продължително време тогава си остава с пълна батерия.
Peugeot 406
Corolla MY22
Corolla MY22
-
Т. е. паркирате след като сте се спускали? Или когато ви е показало "заредена напълно" батерия - сте шофирали още някакво разстояние (без спускане) - но анимацията продължава да показва "заредена батерия" (не показва, че се изразходва)?
Точно, паркирам след спускане и анимацията си показва пълна батерия или почти пълна.
Peugeot 406
Corolla MY22
Corolla MY22
-
И да съм паркирал в такива случаи - не съм обръщал внимание.
Но след като
Но след като
вероятно няма проблем. Може би е проблем с анимацията. Все пак тя не изглежда като някакъв надежден прибор, а само като груба информация, като тенденции. (Почти винаги на королата шофирам с включен андроид ауто на медията, а на таблото съм пуснал други показания, затова много рядко гледам анимацията на батерията.)
Последно промяна от Hursa на 28 Май 2024 16:29, променено общо 1 път.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
По-скоро е грешка в анимацията, щом няма при други условия спад...

-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Здравейте, купих наскоро Тойота Корола седан, бензин, ниво Executive+. Въпреки, че изчетах упътването, имам два въпроса относно кокпита:
1. Нагласям си кокпита, както ми харесва, но след рестарт на колата, в дясно информацията ми се сменя на случаен принцип (примерно нагласям налягане на гумите, след рестарт се появява Trip A). Изчетах упътването, но не намерих начин да направя промените перманентни. Някой има ли идея къде бъркам?
2. Настройвам си системата за разпознаване на знаците само картинка, без звук. След рестарт на колата пак е със звук.
Благодаря предварително!
1. Нагласям си кокпита, както ми харесва, но след рестарт на колата, в дясно информацията ми се сменя на случаен принцип (примерно нагласям налягане на гумите, след рестарт се появява Trip A). Изчетах упътването, но не намерих начин да направя промените перманентни. Някой има ли идея къде бъркам?
2. Настройвам си системата за разпознаване на знаците само картинка, без звук. След рестарт на колата пак е със звук.
Благодаря предварително!
Toyota Corolla MY24, petrol.