https://toyota-club.net/files/faq/20-08 ... _r3_en.htm
Тук е описан подробно трицилиндровия двигател на чистия бензин и е дадена разликата (към края) на хибрида спрямо бензиновия.
Това се отнася за хибрида:
"Fuel system / Engine control (EFI)
Fuel injection - multipoint (sequential, synchronous or asynchronous). Fuel system - without a return line, with the pressure regulator, and the fuel filter, and EVAP canister built in pump module."
T.e. излиза, че не е директно впръскването, за разлика от бензиновия.
П.п. бях пропуснал да видя предната страница и това, че сте достигнали до същите факти ;)
Yaris Cross - има ли вече собственици?
-
- Автомобил: Авенсис Т25
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Под хибридна система разбирам ДВГ + e-CVT + контролер + батерия. Не е ли това задвижващата система на Приуса, която Тойота усъвършенстват вече почти 30 години?
Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Като цяло логиката е същата, но всеки от тези елементи е променян в една или друга посока и съответно успешно и не толкова. По тази причина е хубаво да се разглежда текущата окомплектовка и да не се сравнява повече от генерално с такава от друг модел.

-
- Получена благодарност: 42 пъти
В такъв случай ЯК и Приус нямат почти нищо общо. Някои от разликите съм ги посочил директно в предишния ми пост, другите може да ги видиш в препратките от същия пост.
Преди светът се управляваше от умните. И това беше много жестоко. Умните принуждаваха простите да учат. На простите им беше тежко..
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
-
- Автомобил: Авенсис Т25
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
За мен имат много общо, защото и двете ползват хибридната система на Приуса.

Сега ако сравняваме Ленд Крузер 4х4 без хибридна система и Ярис Крос хибрид, тука вече съм съгласен, че няма нищо общо, освен че и двата модела са на Тойота.
За разликите, посочени в предишния пост, принципни разлики не виждам, освен малко в мощността и вида на батерията. Но то е нормално да има такива разлики, мИслА.

Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.