Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
-
- Автомобил: е210 2.0 hybrid
- Получена благодарност: 3 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Да разбирам, че си е черта на тойота тая смрад на влага и ще трябва ръчно да суша, найс…..кола 2019 год, и волво от 95та имах никога климата не е правила проблем. Толкова ли не са могли да го заложат софтуерно да издуха при спиране на климатика. 4 флакона с пяна изпръсках тая година и 1 път авто климатици , човека изпръска 4 броя.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Не се получава при всяка кола и друг с твоята може да го няма проблема. Има фактори които помагат за завъждането на бактерии и единия е влагата, но не и единствения. Забелязал съм, че ако набримча климатика яко и карам на кратки разстояния се получава такъв ефект. Може да пробваш не с 5 минути, а минутка преди да гасиш да спираш климатика и да са задоволителни резултатите. Друг ефективен вариант е от време на време да пускаш на топло за кратко, но през горните въздухопроводи да върви - изсушава добре. Общо взето гадинките са издръжливи и като такива не искат да се махат лесно ако се завъдят стабилно 

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Тогава си караш с миризмата от бактерии и не ревеш.

Всичко е въпрос на това как се използва колата и какви са околните условия. Не е до това дали е Тойота или Волво.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

-
Не мисля така, имам познати с друга марка коли в същите условия, при нас е може би една идея по-влажно , нямат такива проблеми, всичките са от ФВ групата.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Това изглежда е добро решение. (Могат да организират и сравнително добра естествена циркулация.) Но нима очаквате от тойота добри технически решения, свързани с допълнителни разходи, колкото и малки да са те. Тойота е евтина марка, пестят възможно най-много от всичко. Което обаче не им пречи да вдигат постоянно цените си до неадекватни нива.

Вие поне имате оправдание, че сте били подведени от рекламите. Но какво да кажем тия, които сме купили втори път от същите.

И това не е само за моделите им до 2019, вероятно същото ще бъде и за моделите им след 2059

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Автомобил: Toyota Corolla Sedan Hybrid
- Получена благодарност: 8 пъти
Офтопик
Съгласен съм с Hursa - Тойота наистина е евтина марка! Иначе къде ти през 2019 г. можех да купя за 44к лева кола с прилично мощен бензинов двигател (1.8, 122 коня), ефективен и здрав хибрид с 10-годишна гаранция, автоматик, отлично работещи интелигентни системи (за поддържане на лента, адаптивен круиз, самозадействаща се спирачка при опасност от сблъсък и прочее, същите като на XC90-ката на мой приятел за 3 пъти повече пари и каквито Киа и в най-новия си модел Спортаж от 2022 г. не може да докара на това ниво), отлични най-нови системи за сигурност запазване на траектория и пълни въздушни възглавници, нова платформа с модерно окачване, три режима на шофиране, подгрев на седалки, огромен багажник, огромен за 2019 тъч-скрийн монитор, съчетано със срамно нисък за бензин разход, топ еко категория, с която ще те пуснат във всеки западен град, отличен и разпознаваем дизайн и широко, широко място за пътниците и техническа безпроблемност на колата. Е да, можели са да направят софтуерно обдухване на климатика. Вероятно и други неща. Но целта на евтината марка Тойота според мен не е да спестят от всяко нещо - такова твърдение е едностранчиво и не е справедливо. Моето усещане за този автомобил е, че неговата цел е да даде топ-технологиите и придобивките от значително по-скъпите брандове на далеч по-бюджетна цена, която много повече хора могат да си позволят. Т.е. да имаш всички глезотии, но разбира се на цената на някакви компромиси, които все пак МОЖЕШ да направиш, като напимер да си изключиш климатика 5 минути преди вкъщи. Пиша го в интерес на истината, като изминал вече почти 4 години и над 50к километра с колата. Иначе, Hursa, не се съмнявам, че може и трети пореден път да допуснеш "грешката" да си купшиш Тойота ;)
-
Топ технологии? Няма дори елементарно обдухване от вентилатора на климатика
Бяха евтини и до някъде си заслужаваха цената. Това вече не може да се твърди.

Бяха евтини и до някъде си заслужаваха цената. Това вече не може да се твърди.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Напротив - вдигни си задната седалка, ако има пластмасови капачета на пантите ѝ ги разкопчей и виж дали са боядисани. На Т25-цата външните не бяха, вътрешните явно е пръснало боя от някъде и бяха боядисани. Спестили са 2-3 грама боя

Боя по скритите места няма - има грунд само. Примери - вътрешната страна на праговете под мокета, дъното на купето под мокета, преградата на двигателния отсек отвътре под таблото, дъното на багажника, и вероятн на още много места, на които "боклучавия" ми Опел беше боядисан.
Отделно на една камара системи няма датчици, на които при другите има - визирам EVAP системата че няма датчик за налягане, дебит и не е особено динамично променяща се, а е със статични интервали. Климатика не мери влажност на въздуха а си духа на препрограмирани интервали, да "суши" въздуха, и още и още.
Пестили са от всичко, до последната капка или стружка.
+1 за Хурса, че си повярваха твърде много с цените.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
Надуха неадекватно цената на практически същия модел - какво добавиха да я оправдаят поне от части. Не решиха почти никакви проблеми, като например с климатика 

- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Карах CX-5, радари, адаптивен круиз, лед фарове, мъртви зони, спира сама напред и назад при препятствие и какво ли още има, дето не знам. Ами смърдеше климатика. Пък е струвала 75 хилки 2015г.
Някои постове като чета и се чудя защо си купувате изобщо Тойота, като са толкова калпави.
Някои постове като чета и се чудя защо си купувате изобщо Тойота, като са толкова калпави.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

-
- Автомобил: Corolla Executive 1.5 6МТ MY22
- Получена благодарност: 10 пъти
На моята климатика почна да мирише почти веднага след като я купих. Решението е само спиране на компресора няколко минути преди да се угаси двигателя. Имам и друга кола от ВАГ групата. Там почти го няма тоя проблем, но следващата ми кола пак ще е Тойота. Не съм съгласен и с твърденията за повишените цени на тойотите. Огледайте се какво правят и другите производители. За справка когато купувах Октавията 2017 цената й беше 36000 за комби Селекшън 1.4 тси. Сега аналогична такава е над 53000. 50 % повичение на цената дали е оправдано?
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Капиталът не се срамува от пари... 

-
- Автомобил: Toyota Corolla Sedan Hybrid
- Получена благодарност: 8 пъти
Няма безплатен обяд. Аз и не твърдя, че в Тойота не са правени компромиси. Това, което писах, е че за многото технолигични екстри на много ниска спрямо пазара цена, те карат да направиш само компромиси, които ти можеш да направиш. Изброените от мен екстри ползвам с кеф всеки ден. Ако трябва да избера с коя от тях бих се разделил, за да имам срещу това боядисано болтче под мокета или да ми показва коя точно гума ми е мека (последното ми се е случавало точно 1 (един) път за 4 години) и т.н., то отговорът ми ще е ясен. С една дума - Тойота прави достъпно и за хора като мен удоволствието и улеснението от ползването на супер технологични екстри, които иначе не бих могъл да си позволя. Компромисът, който правя срещ това, под формата на по-лошо обезшумяване, само грундиран багажник, небоядисано под мокета и други подобни, е много приемлив. Ако ме бяха питали, точно от тук щях да спестя, за да сложа другите по-важни за хората неща.
-
Колата е супер, просто дребните неща разваят кефа от всичко. Вози брутално меко(не винаги е предимство, но не съм имал проблеми по аутобана със високи скорости), имам приятел с ауди ку3 , отвратителна твърда возия, това говорим по Нидерланските пътища където е перфектно. Е не му мирише от климатика ама....Цените са много високи в момета, мойта я взех втора ръка за 22к евро на 100км началото на годината, 2ка хибрид и в момента 8 месеца по-късно мога да я продам за толкова. Не, не смятам да я сменям заради един климатик, ще си го чистя.
- BOz
- Получена благодарност: 199 пъти
Или просто му спираш компресора 3-5 минути преди да се прибереш.
По-добре да не бъркаш в лайната и да се чистиш след това, а просто ако не бръкнеш, няма и да се усмърдиш и да ти мирише ръката.

Умирисването е биологичен процес, не е проблем на модела. Някой го развиват, други не (всички го имат, но зависи от интензитета). Всичко зависи от конкретния начин на използване на автомобила. Като част от тях са каква е средната влажност и температура на въздуха. Спираш ли колата на на място, което е проветриво (течение). Спираш ли колата в тъмно. Има ли възможност топлообменника да се стопли и да поддържа желаната температура или бичи на макс. Предното предполага и настройки какви използваш. И още много неща. И ако кажеш, че ти и приятеля ти използвате колите по идентичен начин, ами сори, не е по идентичен начин. Ако беше така или твоята нямаше да смърди, или неговата щеше да смърди.

Разход на хибрид->