Но ако срещнете по пътищата едно тъмно МПС с аеродинамика на тухла (още не пуши, щото има добре работещ DPF), може да си сверявате километражите

Мнение от slowtraveler » 26 Юни 2014 18:04
slowtraveler
scorpion
Мнение от slowtraveler » 27 Юни 2014 07:25
Да се върнем малко на темата - в горното също има голяма доза истинаscorpion написа:Слоу, ще караме зад тебе да ни цепиш въздуха ... biggrin.gif
slowtraveler
Мнение от martod » 27 Юни 2014 09:24
Не преувеличавай толкова, laugh.gif 54 к.с. е, имах таман 2 броя на времето, biggrin.gif единия служеше за работно муле, другия за да не разтоварвам първият като се прибера от пазарите ..slowtraveler написа: и първия личен - Голф 1 - 1.5 атмосферен дизел май бе 55к.с..
martod
Мнение от scorpion » 27 Юни 2014 09:31
scorpion
Мнение от slowtraveler » 27 Юни 2014 10:12
Според мен е точно обратното - когато аеродинамиката не бе в стихията си, нещата ставаха по описания от теб начин. А сега, когато вложиха милиони в аеродинамиката, всяко вихърче разваля 'идеалното' обтичане и задния автомобил не може да се приближи до предния, защото ефективността на аеродинамиката рязко спада (но не и съпротивлението)..scorpion написа:...Сега заради куп системи може би не е така атрактивно, но преди, когато аеродинамиката беше в стихията си спомняме как при застигане на автомобил, пилотите се мушкаха буквално за задния и се изстрелваха като с катапулт и изпреварваха (нещо което сега ДРС подпомага много).......
slowtraveler
Мнение от scorpion » 27 Юни 2014 10:52
Неточен изказ от моя страна, в стихията си имах предвид шмекеруването - подвижни крила, огъващи се спойлери, шмекерии с планките отдолу, biggrin.gif ... не съм специалист по аеродинамика и може да съм се изказал неподготвенslowtraveler написа:Според мен е точно обратното - когато аеродинамиката не бе в стихията си, нещата ставаха по описания от теб начин. А сега, когато вложиха милиони в аеродинамиката, всяко вихърче разваля 'идеалното' обтичане и задния автомобил не може да се приближи до предния, защото ефективността на аеродинамиката рязко спада (но не и съпротивлението)..scorpion написа:...Сега заради куп системи може би не е така атрактивно, но преди, когато аеродинамиката беше в стихията си спомняме как при застигане на автомобил, пилотите се мушкаха буквално за задния и се изстрелваха като с катапулт и изпреварваха (нещо което сега ДРС подпомага много).......
Иначе за начина на шофиране - за да си икономичен и да ти харчи малко, просто трябва да шофираш предвиждайки. И с оптимална скорост - също смятам, че 80-100 е оптималния за повечето автомобили.
scorpion
Мнение от scorpion » 27 Юни 2014 21:10
scorpion
Мнение от slowtraveler » 27 Юни 2014 21:28
МноУ гори бе - затова с нея - само до кафетоscorpion написа:Айде бе, кво стана. нито тухлата видях....
slowtraveler
Мнение от nowyaris » 27 Юни 2014 22:30
nowyaris
Мнение от martod » 28 Юни 2014 08:56
Ти пък кога се научи да лъжеш ? laugh.gifnowyaris написа:2,5 литров Гранд Вояджър турбо дизел с темпомат точно на 100 км/час - Залцбург-Линц-Залцбург - точно 6,0 литра на сто.Имаше и двайсетина км.градско. За 12 годишна кола на над 500 хиляди ми се струва перфектно.
martod
Мнение от slowtraveler » 28 Юни 2014 10:31
Това е факт защото нашите автоджамбази са с уникални способности и купуват от западната европа само коли от пенсионери, които са си взели колите да им стоят пред имението в гаража, заедно с останалия автопарк от 50-100 автомобила, и точно този автомобил не го карат, защото им гори малко и ги е срам на бензиностанцията да кажат -'сложете ми за 30-40 евроmartod написа:...Такива коли в Германия няма, ако не вярваш, отвори карса и мобилето в БГ и ще видиш, че 12 годишна кола над 200 к. км. няма .. biggrin.gif
slowtraveler
Мнение от nowyaris » 28 Юни 2014 13:42
Аз съм в Австрия.За Германия нямам много впечатления.Само дето в Щутгарт на професора Мерцедеса за 12 месеца беше навъртял 54 хиляди.В Шлезвиг дъртото Кемри беше на около 300 хиляди,ама то наистина не беше карано дълго време.Тук другата кола е 530 дизел на пак 12 години-за последните 4 месеца навъртя 36 хиляди.Вече почти ги стигна 600 .Кой ли баламурник ще изгори.... biggrin.gif .Иначе още си е с 5/30 и грам не пипа,ама разхода минава 9 литра по комп.Суифта и той си беше лаком,не е като Ярето,ама пък си беше и зима.Сега в Украйна не му знам разхода.Наистина ме вълнува Версо-2002 - 2004 дизел как е с разхода,Пък и не само с негоmartod написа:Ти пък кога се научи да лъжеш ? laugh.gifnowyaris написа:2,5 литров Гранд Вояджър турбо дизел с темпомат точно на 100 км/час - Залцбург-Линц-Залцбург - точно 6,0 литра на сто.Имаше и двайсетина км.градско. За 12 годишна кола на над 500 хиляди ми се струва перфектно.
Такива коли в Германия няма, ако не вярваш, отвори карса и мобилето в БГ и ще видиш, че 12 годишна кола над 200 к. км. няма .. biggrin.gif
nowyaris
Мнение от kaltcev.72 » 28 Юни 2014 21:54
kaltcev.72
Мнение от slowtraveler » 28 Юни 2014 23:47
Хм... Трудно мога да преценя дали тук се кара доста или не... Имал съм години със 60-65х.км, а други - май с 20х.км....kaltcev.72 написа:.....Иначе в общи линии се кара доста , месечно правя около 3000 км и като спретна някоя екскурзия та 4000 ....
slowtraveler
Обратно към “Общи технически въпроси”
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 3 госта