АЛУМИНИЕВИ ДЖАНТИ

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
nenko70

Мнение от nenko70 » 14 Апр 2009 20:40

Ael написа:Начи кво излиза че тия ,коита са ми предлагали са били метаци. Бахти крадците, сигурно и парктроника за 600 лв е от китай за 50 лв... за ксеноните да не говорим :censored:
И аз първоначално бях поръчал парктроник(за задна броня), защото ме уверяваха че били "оригинални" на тойота.
Добре, че се поразтърсих и разбрах, че слагат парктроник на Cobra.
Цената му е около 150 лв(и то модел с дисплей). И ми се видя доста пари за труд до 600 лева и им отказах. Да не говорим, че видях монтирани от тях "оригинални" парктроници. Бяха си оставили ръцете.
Друга изненада, която ми спретнаха е, че ми сложиха предпазители за вратите и броните в черен цвят. Вярно, че ми взеха по-малко пари за тях, но аз очаквах да са в цвета на купето. Приех, че вината си е моя, защото изрично не съм питал какъв цвят ще ми залепят. Просто не очаквах че за 550 лева ще ми лепнат едни черни гуми.

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 15 Апр 2009 11:31

nenko70 написа:Просто не очаквах че за 550 лева ще ми лепнат едни черни гуми.
550лв не са хич малко пари да ти кажа. Аз ако бях щях да дигна скандал за това че не са в цвета на купето (освен ако в брошурата изрочно не пише че са черни). Аз оня ден си сложих парктроник от китай 50лв и сега като гледам как са монтирани другите "оригинални" направо се чувствам най-големия професионалист.
Изображение1G-FE

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 15 Апр 2009 11:58

Ael написа:
nenko70 написа:Просто не очаквах че за 550 лева ще ми лепнат едни черни гуми.
550лв не са хич малко пари да ти кажа. Аз ако бях щях да дигна скандал за това че не са в цвета на купето (освен ако в брошурата изрочно не пише че са черни). Аз оня ден си сложих парктроник от китай 50лв и сега като гледам как са монтирани другите "оригинални" направо се чувствам най-големия професионалист.
Сам ли си го слага тоя парктроник? Иначе за лайсните не си прав - те се слагат, за да ти предпазват вратите от chips and dings - от обелване на боята, понеже някой калъф с 200-годишна каруца няма не само лак ами и боя останала по неговия дръгел и въобще не го е еня за твоя лак и боя. Та ако и лайсните са боядисани, какво се получава? Че вместо да ти обели ламарината, той ще ти обели лайсната и ПАК ще имаш олюпено по боята, което да се набива на очи и да загрозява! Така че ако смята някой да си боядиса защитните лайсни в цвят, различен от черно, то той просто хвърля 550 лв (+ цената за боядисването) в кенефа! :thumbsup:

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 15 Апр 2009 12:55

Сам да , на ауриса е пиис ъф кеик в сравнение с пежо 406. Ако си заинтригуван мога да се обада на пича да вида дали има още комплекти , щото аз тогава купих пет biggrin.gif
Изображение1G-FE

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 15 Апр 2009 15:32

Ael написа:Сам да , на ауриса е пиис ъф кеик в сравнение с пежо 406. Ако си заинтригуван мога да се обада на пича да вида дали има още комплекти , щото аз тогава купих пет biggrin.gif
Mен не ми трябва tongue.gif Аз сам съм си парктроник, ама един колега с Корола се замисляше да слага... wink.gif Я пусни малко снимки да видим какъв тип ти е твоя троник и ако имаш от монтажа. Трудно ли се сваля задната броня? Може да питаш пича, дали случайно няма с датчици в графитено сиво smile.gif

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 15 Апр 2009 15:45

Само черни има, бронята не съм е свалял щото няма смисъл. От доло се бърка много свободно, по късно ще кача снимки малко че в момента нямам.
Изображение1G-FE

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 15 Апр 2009 16:50

Ael написа:Само черни има, бронята не съм е свалял щото няма смисъл. От доло се бърка много свободно, по късно ще кача снимки малко че в момента нямам.
E как издупчи бронята без да я свалиш? Троникът изписва ли ти разстояние до препятствието и показва ли ти от коя страна или само пищи "на умряло" като доближиш нещо...? tongue.gif

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 15 Апр 2009 16:55

Дупчих директно на колата. Иначе на дисплея си изписва всичко - ляво, дясно колко санта ... И за мое учудване е абсолютно прецизен в сантиметрите.
Изображение1G-FE

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 15 Апр 2009 20:52

Ael написа:Иначе на дисплея си изписва всичко - ляво, дясно колко санта ... И за мое учудване е абсолютно прецизен в сантиметрите.
то така с подсказванки се губи тръпката biggrin.gif

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 16 Апр 2009 14:23

Да бъда честен повече го взех че беше на далавера а не за това че ми трябва щото не мога да паркирам. Пак от 10 паркирания в едно ми помага наистина ,щото по някога се налага да излизам от места където единствено телепорт може да ме изкара (напоследък е много модерно да се запушваме). Някой викат - женска екстра ... нека tongue.gif

П.П. Много насрахме темата с офф
Изображение1G-FE

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 16 Апр 2009 14:47

Ael написа:Да бъда честен повече го взех че беше на далавера а не за това че ми трябва щото не мога да паркирам. Пак от 10 паркирания в едно ми помага наистина ,щото по някога се налага да излизам от места където единствено телепорт може да ме изкара (напоследък е много модерно да се запушваме). Някой викат - женска екстра ... нека tongue.gif

П.П. Много насрахме темата с офф
Tи щеше и снимки да пускаш... :whistle:

zzecov

Мнение от zzecov » 16 Апр 2009 23:26

ето ги и джантите - borbet + гуми toyo proxies T1-R 205/50/15. Аз до последния момент се притеснявах, че може да има издънка, но всичко се оказа суперточно.
Ще мина да си направя и реглаж на предница щото днеска неможах.

П.С. За китайските парктроници знам, че забиват зимата на студа.
Прикачени файлове
16042009(002).jpg
16042009(002).jpg (296.2 KiB) Преглеждано 3544 пъти

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 16 Апр 2009 23:59

"Оригиналния" троник на Круйзера заби изцяло зимата, а моя китаец но королата си работи вече втора зима без грешки! Има китаец и китаец :thumbsup: Между другото - приятеля от който си взех моя сега прави разпродажба на неговите, цените са доста добри, а качеството вече е тествано happy.gif Повече инфо на www.prepisvai.com/parking :thumbsup:

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 18 Апр 2009 17:07

Издирвам собственика на софийска Селика с номер 4477 ( видях я днес в ТМ Ауто)!
Ако е тук, моля за информация: от къде се сдобихте с такива готини джанти и какви гуми използвате за тях?

zzecov

Мнение от zzecov » 19 Апр 2009 09:09

...от къде се сдобихте с такива готини джанти и какви гуми използвате за тях?
Отговор: ...от магазина, и с пари...

Публикувай отговор