maggkrabar написа:да, аз знам доста - особено за субарата, а това е такава тема. и продължавам да твърдя че басмана е пълно ГЛУ
а с това изречение става ГЛУ на квадрат

опитам се да ти набия в интернет лексикона, че Xw30 синтетика и Xw30 дабълестер са две съвсем различни масла. и при положение, че субару турбо 300кс излиза от завода с 5w30 - да обясняваш, че това масло било еди колко си неподходящо за турбодвигател щото в интернет пишело друго е доста ГЛУ. и субарата се чупят точно щото ги пипат и експлоатират подобни на теб ГЛУ, които смятат, че са по-наясно с нещата от самият производител на колите - само защото се научили да ползват чичко гугъл.
на доста места в интернет пише, че като алтернатива за 5w30 за турбодвигател може да се ползва 10w40 полусинтетика. ама като сипеш полусинтетиката се случват интересни неща

"Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той."
До тука не прочетох нищо конкретно от тебе ( и не само до тука ами въобще) , нито техническо , нито нищо ! На мене ми е ясно колко си ПРО !!!
Разликата е много голема ама ти от къде я разбра ? В собствената си лаборатория ли ? От WRC ли ти се обадиха ? От Субару ли ? От F1 ли ?
Единственото което се разбра е , че много субарута и бигачки си разглобил и си виждал ( при все , че те са не повече от 10 за цялото БГ !!!) .
Бате велик си евала ти праим !!!
BTW: по разни форуми чета за разни изгърмели 2,5 литра STi-ки ама дето викаш не съм ги виждал сигурно нещо си измислят хората . Ама това в държави дето се продават повече от 1000 Субарута на година. и нито едно не е било с масло 10W60 да кажем ! Всичите са си със заводското

. Ама дето се вика и вие трябва да ядете я

. Ама дето викаш той гугъла не е важен важно е какво ми говори БГ майсторчето с много бигачки laugh.gif .
BTW2:
И що , като колите излизат от завода по триста коня вие ги ръчкате ве ? Правите се на по-умни от Субару инжинерите ли ? Ами що слагате по-големи спирачки и пипете окачванията ? Щом от завода са ги направили така вие много ли сте по-ПРО да ги барате а ? biggrin.gif