Май ще напускам форума :)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
jamie

Мнение от jamie » 19 Юни 2008 15:33

Мда, гледам 929 е отпаднала от листата за Англия и България със сигурност - явно 6-ката е порасла и е заела стария 626 и 929 сегмент.
Хайде сега намесихме и младежкия вид (към цвета на таблото) - вкус другар няма така или иначе --> субективно и няма защо да се коментира.

Както разбирам - сравнили сте Кемри автоматик с ръчка 6-ца ?
Би трябвало да са по-скоро на кантар, "еднозначно" не ми се вижда реалистично. Сигурен ли си че Тойотата ти е в ред ? Пробвахте ли да размените шофьорите и да повторите теста ? :thumbsup:

борис

Мнение от борис » 19 Юни 2008 15:43

1-во 929 никога не се е продавала в БГ официално. в САЩ според мен я няма от поне 10 години!
6-цата беше ръчка, камрито автомат. Не сме пробвали да разменяме шофьорите, но разликата колкото и да не ти се вярва беше голяма.
тойотата беше на 3 месеца и си е съвсем в ред!

Искам да ти кажа, че когато купуваш кола гледаш и външния вид и таблото. Може би на теб не ти се е случвало да купуваш кола, но когато ти се случи ми се обади да кажеш дали си я избрал само по механични показатели!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 19 Юни 2008 15:52

борка, есента камрито ще е на около година и половина.......
Ако и с новата маздата пак го скъсам дали ще е от възрастта му biggrin.gif tongue.gif
BW пробвал ли си дали 'оня' компютър се разбира с камрито за измерване 0-60 и знаеш ли дали ще стане на новата 6?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

борис

Мнение от борис » 19 Юни 2008 15:54

slowtraveler написа:борка, есента камрито ще е на около година и половина.......
Ако и с новата маздата пак го скъсам дали ще е от възрастта му biggrin.gif tongue.gif
BW пробвал ли си дали 'оня' компютър се разбира с камрито за измерване 0-60 и знаеш ли дали ще стане на новата 6?
с камрито се разбира, с новата 6-ца най-вероятно също защото се разбра с 3-ката на жена ми

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 19 Юни 2008 15:59

Е - тройката излезе малко след предната шестица, ама ще пробваме...
гледал ли си го камрито колко дава реално 0-60mph (май компа нямаше 0-100км/ч)?

jamie

Мнение от jamie » 19 Юни 2008 16:28

борис написа:1-во 929 никога не се е продавала в БГ официално. в САЩ според мен я няма от поне 10 години!
6-цата беше ръчка, камрито автомат. Не сме пробвали да разменяме шофьорите, но разликата колкото и да не ти се вярва беше голяма.

Искам да ти кажа, че когато купуваш кола гледаш и външния вид и таблото. Може би на теб не ти се е случвало да купуваш кола, но когато ти се случи ми се обади да кажеш дали си я избрал само по механични показатели!
1-во понеже не мислиш - не схващаш защо съм цитирал именно Ингилизия и България (щото както е близо до акъла - Щатските версии са леееко различни от европейските).

2-ро съмнявам се че си купувал повече бангии от мен.... отворко :whistle: Мисля че единствено Дайвъра ме надсвирва тука.
Когато купувам кола гледам състоянието като най-слабо ме интересува външния вид, след това - интериора. Ако бях жена - щях да почна от цвета, ако бях прост юзър - от външния вид.

борис

Мнение от борис » 19 Юни 2008 16:32

jamie написа:
борис написа:1-во 929 никога не се е продавала в БГ официално. в САЩ според мен я няма от поне 10 години!

1-во понеже не мислиш - не схващаш защо съм цитирал именно Ингилизия и България (щото както е близо до акъла - Щатските версии са леееко различни от европейските).

2-ро съмнявам се че си купувал повече бангии от мен.... отворко :whistle: Мисля че единствено Дайвъра ме надсвирва тука.
Когато купувам кола гледам състоянието като най-слабо ме интересува външния вид, след това - интериора. Ако бях жена - щях да почна от цвета, ако бях прост юзър - от външния вид.
да започнем първо от отворко... научи се да не се правиш на особенно умен защото не ти отива.
явно наистина си купувал само бангии между другото какво караш затворко?

jamie

Мнение от jamie » 19 Юни 2008 16:33

Terrano - към момента.
Ако си беше дал труд да четеш в темата - щеше да знаеш :whistle:
Лузи laugh.gif

diver

Мнение от diver » 19 Юни 2008 16:39

борис написа:Попрочетох ви темата и искам да уточня някой моменти:
колегата slowtraveler говори за две даже три от моите коли които той добре познава:
1. Камри 2.4 XLE 2007
2 Мазда 6 2.0 ТЕ 2004
3. Мазда6 MPS 2.3 Турбо 4x4

директни сравнения имаше между камрито и 2.0 6-ца. Еднозначно 6-цата е по-бърза и те не са базирани на сравняване на показатели и клавиатурен рейсинг, а на реални стартове . Камрито не е в класа на 929 това е съвсем сигурно, а поскоро е в класа точно на 6-цата , просто камри беше обновен по-рано от маздата и при него първо се забеляза тенденцията на нарастване на средния клас автомобили (дори камри да не е нарастнало значително, то 2-рото поколение на 6-цата е и е сравнимо по размери с камри).

Чисто субективно камри е кола за 45+ годишни, докато маздата има по младежки вид.
Колега, би ли обяснил с кой акъл сравнявате автоматик с ръчни скорости? Ако бяха еднакви дали някой щеше да си играе да дава времена за ръчна и автоматична скоростна кутия, като най-често разликите са къде секунда? Същото е и за разхода.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

борис

Мнение от борис » 19 Юни 2008 16:39

jamie написа:Terrano - към момента.
Лузи laugh.gif
излизаш от рамките на добрия тон!

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 19 Юни 2008 16:47

Jamie,
Явно не си влязъл в темата, че тук става въпрос за избор на нова кола, а не за 'бангии' както ги наричаш (дано не се обидят другите колеги от форума, защото всички сме минали през кола 2nd hand)...
Точно в тоя смисъл мнението ти за оглед на 'състояние', и т.н. ти е меко казано глупаво, защото при избор на нов автомобил след техническите параметри веднага следва да ти пасне интериора (ергономиката) и външния вид (дизайна)....
За броя закупени автомобили....... абе всеки си знае себе си, ама май се бъркаш с борката (хондата 2008г / 2.4 на която врътнах кръгче пак беше една от неговите) biggrin.gif
@Diver - ами сравнението беше направено между тея коли, защото и двете коли бяха на разположение. А няма само за един тест да се сменя автомобила я... biggrin.gif

jamie

Мнение от jamie » 19 Юни 2008 16:52

Slow, малко вероятно е да се бъркам с Борката при бройката БАНГИИ :whistle:
По-вероятно е той да е объркал и форума, и тона...

Повече ли ще те топли че новата ти кола виси в сервиза (дори и гаранционно) - с перфектна боя и приятно табло ? Туй е метафора - да си кажа че може пак да не разбереш. biggrin.gif

ПП: Да не искаш д ами кажеш че трябва да му се кланям на Борката само щото имал 2-3 нови и не чак толкова нови колици ?

jamie

Мнение от jamie » 19 Юни 2008 16:53

борис написа:
jamie написа:Terrano - към момента.
Лузи laugh.gif
излизаш от рамките на добрия тон!
Може би на теб не ти се е случвало да купуваш кола, но когато ти се случи ми се обади да кажеш дали си я избрал само по механични показатели!
..................................
да започнем първо от отворко... научи се да не се правиш на особенно умен защото не ти отива.
явно наистина си купувал само бангии между другото какво караш затворко?
Ти се сети бе вуйче ... laugh.gif

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 19 Юни 2008 17:08

Jamie, не мога да разбера само дали си по принцип не можеш да се изразяваш или нещо ти тече прекалено бързо мисълта и не можеш да я хванеш.....
Я разясни малко какво искаше да кажеш и каква е връзката с темата с :
QT/
Повече ли ще те топли че новата ти кола виси в сервиза (дори и гаранционно) - с перфектна боя и приятно табло ? Туй е метафора - да си кажа че може пак да не разбереш. biggrin.gif
UQ/
Тя и 'старата' Тойота като бе гаранционна и след-гаранционна пак вися в сервиза, но все пак по-ме топлеше като бе гаранционна - последната смяна на диференциала и лагери на ск.кутия излезе над 1200лв :whistle:
Но това по принцип може да се случи с всяка марка - механизма си е механизъм...
Пък и все пак се надявам с новата кола да нямам такива проблеми - все пак Мазда6 се бориха за 0% повреди до 100х.км.....

борис

Мнение от борис » 19 Юни 2008 17:14

diver написа:
борис написа:Попрочетох ви темата и искам да уточня някой моменти:
колегата slowtraveler говори за две даже три от моите коли които той добре познава:
1. Камри 2.4 XLE 2007
2 Мазда 6 2.0 ТЕ 2004
3. Мазда6 MPS 2.3 Турбо 4x4

директни сравнения имаше между камрито и 2.0 6-ца. Еднозначно 6-цата е по-бърза и те не са базирани на сравняване на показатели и клавиатурен рейсинг, а на реални стартове . Камрито не е в класа на 929 това е съвсем сигурно, а поскоро е в класа точно на 6-цата , просто камри беше обновен по-рано от маздата и при него първо се забеляза тенденцията на нарастване на средния клас автомобили (дори камри да не е нарастнало значително, то 2-рото поколение на 6-цата е и е сравнимо по размери с камри).

Чисто субективно камри е кола за 45+ годишни, докато маздата има по младежки вид.
Колега, би ли обяснил с кой акъл сравнявате автоматик с ръчни скорости? Ако бяха еднакви дали някой щеше да си играе да дава времена за ръчна и автоматична скоростна кутия, като най-често разликите са къде секунда? Същото е и за разхода.

ами това имаше в момента пък и колегата Slowtraveler избираше между тези марки и модели

п.с. много здраве на Билян Кършовски от варна!

Публикувай отговор