Разумен човек съм и като виждам, че почти всички са против, няма да настоявам. Само да отговоря на аргументите на някои колеги, без лоши чувства или нещо подобно, разбира се:
1. Защо са толкова страшни за вас думите "Президент", "Председател" и подобни. Ами че то във всяка организация, в която има някакъв ред, има и такива длъжности, без това да са политически, недемократични, авторитарни и т.н. структури. Да не говорим, че аз ги предложих просто като пример, и то с целта да се покаже уважение точно към тези, които полагат усилия за форума, пък и ако се стигне до нещо официално е логично точно тези хора да бъдат избрани на ръководни места, като дейностите, които вършат тези хора сега като модератори или просто активни форумци, ще си останат същите в общи линии.
2. Не мога също да разбера, защо като чуят всички за ред и организация, започват да казват, че форумът бил демократичен и либерален, и затова не трябвало да се регистрира официално, за да си остане такъв. Не звучи логино. Убеден съм, че редът не изключва демокрацията и либералността, а тъкмо обратното. А то стана все едно казах "Дайте да регистрираме официален клуб и да изберем Йосиф, Адолф и Бенито да управляват, и да им се подчиним." Жалко е, че в България се смята, че редът е нещо лошо, а това всеки да си прави каквото си иска /т.е. анархия / е демокрация. Както написа Georgimitrovich, другите форуми на марки отдавна са преминали към клубове и предполагам не са станали нелиберални, недемократични средища, управлявани от диктатори.
3. Виждам, че усилено се обсъжда въпросът за това просто да се види какво ще предложат от ТМ. Ами че те каквото и да предложат, ако няма нещо официално регистрирано, как ще бъде получено, питам аз? На всички преподлагам им е ясно, че вече никой не дава пари просто ей така. Нали ТМ ако предлага някакво спонсорство, какво и да е то, трябва да го опише някак си в счетоводството си. Как би звучал например разход под надслов "Пари за едни пичове, които си пишат в интернет и ни казаха, че са фенове на Тойота, защото най- вече за това си говорят." Другата възможност е управителят или някой друг от ТМ да си вади лични пари от джоба, и без отчитане или нещо друго, "на доверие" да ги дава на някой форумец за да плати на някоя среща. Тук искам да изразя недоумението си от едното от предложенията на ТМ
Blago_4A-GE написа:можем да работим заедно сигурен съм, било като спонсорство на срещите или по-добро обслужване и тнт.....
но това трябва да се коментира с управителя.(за което аз се боря)
Надявам се, че този Благо не се е изразил правилно или нещо, защото в противен случай би означавло, че обслужването е лошо, но ако се договори, може и да бъде добро, но това няма да касае редовите клиенти, а само членове на форума. Тук пак се стига до въпроса за нещо официално регистрирано, защото ако се стигне до ползване на този "бонус", как ще докаже някой, че е член? Или отива човекът на място и казва "Аз съм drZoidberg от форума на Тойота и искам по- дорбо обслужване."
4. Също не мога да разбера защо се говори за местен дилър с неясен статут, като може един регистриран клуб да се свърже директно с Тойота /Toyota Motor Corporation имам предвид/ и да се получи разрешение за ползване на марката /впрочем тази Даниела от ТМ, за която говори punkara и която е повдигнала въпроса за такова разрешение, си е била права да го направи. друг е въпросът, че не е ясно дали точно ТМ могат да дават такова разрешение, но това е друга тема/, да се постигне сътрудничество с тях и т.н. Защото съм убеден, че както всяка огромна компания, и те си имат специален отдел за клиенти, и по- скоро за фенове/почитатели. По- нагоре вече писах, че това е както при големите спортни клубове - финансират начинания и оказват съдействие на фенклубовете си по всякакъв начин заради подкрепата. Също така, както също бях посочил по- нагоре, по този начин ще се мотивират дилърите на марката да повишат качеството на услугите си, защото вече всички оплаквания за нередности ще се отнасят директно до Тойота. А да се говори за тези неща с местен дилър, е все едно ако някой иска да регистрира фен клуб на Барселона или Реал Мадрид например, да ходи да говори с продавачите в магазина за сувенири или с лелките, които продават билети на касите.
Може да съм пропуснал нещо, но в общи линии това е което исках да кажа. И пак искам да спомена - не отговарям на аргумените на колегите с цел да се карам с тях или да ги дразня. Просто за да има дискусия. Както написах, няма да настоявам повече за тази идея. Ако все пак някой освен мен и Georgimitrovich прояви желание да се проучат нещата най- малкото, да пише, пък ако се съберат повече хора може пак да се постави въпросът на дневен ред. В тази връзка смятам, че модераторите могат да я отбележат тази тема като "важна" или просто да се направи нова тема специално за регистрацията на форума като клуб, където да се дискутира въпросът и повече хора да си дадат мнението "за" и "против".