ТМ Ауто търси контакт

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
drZoidberg

Мнение от drZoidberg » 08 Юни 2008 06:28

Евала. worthy.gif
Хубава работа, ама българска, както се казва. Видно е, че всеки си знае неговото, и без дори да чете другите мнения, си пише 'квото му е на душа, пък останалото няма значение. Предложих нещо градивно - като не иска никой, ок. It's cool with me, както казват.

P.S. Мерси поне на тези, които са си направили труда да ми прочетат предложението, ако не друго.

P.S. Имам ново предложение - да се регне канал "Toyota" в mIRC и всеки, без да чете кой какво е писал преди него, да си пише това, което мисли в момента. По- практично ще е най- малкото. За какво трябва да има форум, поддръжка на последния и т.н.
"Чиста работа" с две думи. :thumbsup:

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 08 Юни 2008 09:24

drZoidberg написа: Иначе по повод легализацията на форума - въпреки че някои хора изказват мнения за противното, привеждайки като аргумент това, че едва ли не някаква политическоподобна структура ще се създаде, аз смятам, че тук членуват достатъчно много сериозни хора за да се мине на по- виско ниво. И не става въпрос за членски внос или други подобни формалности. Просто е по- представително най- малкото. Едно е да кажеш "Пиша във форума на Тойота", а друго е "Членувам в официалния клуб на Тойота феновете в България". Да не говорим, че има хора в този форум, които наистина полагат много усилия да го поддържат и да помагат на останалите, които най- малкото заслужават да носят титли като "Председател", "Президент", "Почетен член" и т.н.
Аз не мога да разбера каква е нуждата от титли като президент,председател или почетен член и тем подобни,защото това все повече започва да ми наподобява партийно заседание.В този ред на мисли може и партиен секретар да изберем,а и който не е съгласен с нашето мнение да го изхвърляме от форума.Но,сериозно, тези гръмки титли въобще не са нужни според мен, те просто са практически необосновани и неефективни.Споделям мнението на Пънкара
punkara написа:Nikoga ne sme bili nyakuv klub s chelnski vnos, prezedatel, generalen sekretar, i politburo, i se nadyavam nikoga da ne budem. Prosto tuk e mesto kudeto hora ot vsichki krugove na obshtestvoto se subirat za da obemnyat mnenie, da zapitat vupros, ili da spodelyat know-how, po vuprosite na predpochitanata marka avtomobili.

wink.gif
drZoidberg написа:Осъзнавам, че си има правила, система, "стари кучета" и т.н.

Моля напишете какво мислите по въпроса, защото ако повечето не желаят да се прави нещо по идеята, да не се занимавам напразно, както и другите, които проявяват интерес.
Честно казано Тойота бг нет е най-демократичният авто-клуб и аз съм ЗА да остане такъв.Тук никой не те задължава да пишеш на кирилица и никой не се прави на старо куче. Периодично се появяват разни идеи за задължително писане на кирилица или като тази за издигане на президент или сформиране на комсомолски съвет. biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

nissana

Мнение от nissana » 08 Юни 2008 13:05

Благо е добро момче и може би има нещо предвид.За управителя неам инфо.

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 08 Юни 2008 15:11

Blago e pich, i ako ne me luzhe pametta navremeto mai ucheshe v Milano i karashe edna ae92-ka GTI.
Ako iska neka govori s Bad_Dog, s Lorda, ili Altezzov, az lichno, vupreki che se vodya moderator, ne zhiveya v BG, vtoro ne byah vlizal tuk ot blizo godina i polovina blush.gif i prosto nemoga sega da doletya do Sofia, za da se sreshtam s TM Auto. Ako Bad _Dog ima zhelanie, neka se razberat, toi e adski trezvo mislesht chovek, i az lichno mu imam pulno doverie.
A otnosno klub i pr. kolegata da ne se yadosva, prosto nashiyat forum e prosushtestvuval zashtot navremeto reshihme da sme vuzmozhno nai-liberalni i demokratichni i da vyarvame v blagorazumieto na vseki edin chovek pishesht tuk. Mislya che vremeto dokaza che tova e bila pravilnata strategiya.
:thumbsup:

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 08 Юни 2008 16:04

punkara написа:Blago e pich, i ako ne me luzhe pametta navremeto mai ucheshe v Milano i karashe edna ae92-ka GTI.
Ako iska neka govori s Bad_Dog, s Lorda, ili Altezzov, az lichno, vupreki che se vodya moderator, ne zhiveya v BG, vtoro ne byah vlizal tuk ot blizo godina i polovina blush.gif i prosto nemoga sega da doletya do Sofia, za da se sreshtam s TM Auto. Ako Bad _Dog ima zhelanie, neka se razberat, toi e adski trezvo mislesht chovek, i az lichno mu imam pulno doverie.
A otnosno klub i pr. kolegata da ne se yadosva, prosto nashiyat forum e prosushtestvuval zashtot navremeto reshihme da sme vuzmozhno nai-liberalni i demokratichni i da vyarvame v blagorazumieto na vseki edin chovek pishesht tuk. Mislya che vremeto dokaza che tova e bila pravilnata strategiya.
sujalqvam no nemoga da se suglasq s teb. Az li4no sum edin ot horata koito nqkolko puti se e registriral i nqkolko puti sum se otkazval da vlizam. Drugoto koeto ne mi haresva v tozi forum e kakto kazah i predi nemoje ot 3000+ potrebiteli da pi6at 20. Samo dvaise toyoti li ima v bg. Masovo kolegi s toyoti mi kazvat 4e sa vlizali v foruma i 4e nqma da povtorqt (poznaite za6to).

Pozdravi :thumbsup: wink.gif
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 08 Юни 2008 16:32

Georgimitrovich написа:
punkara написа:Blago e pich, i ako ne me luzhe pametta navremeto mai ucheshe v Milano i karashe edna ae92-ka GTI.
sujalqvam no nemoga da se suglasq s teb. Az li4no sum edin ot horata koito nqkolko puti se e registriral i nqkolko puti sum se otkazval da vlizam. Drugoto koeto ne mi haresva v tozi forum e kakto kazah i predi nemoje ot 3000+ potrebiteli da pi6at 20. Samo dvaise toyoti li ima v bg. Masovo kolegi s toyoti mi kazvat 4e sa vlizali v foruma i 4e nqma da povtorqt (poznaite za6to).

Pozdravi :thumbsup: wink.gif
това не е по темата,,,бих дискутирал с теб,но не тук.

jamie

Мнение от jamie » 08 Юни 2008 18:01

Всъщност е по-скоро нормално да има 20-тина постоянни - останалите влизат само като имат проблеми или за съвет. После си заминават нанякъде - и така до следващия път. Не мисля че имаме квота за брой членове - нито че дори в конкретния случай става дума за обвързване с ТМ АУТО. Става дума за диалог просто. Не виждам който и да е да поема тежки ангажименти, не е и нужно.

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 08 Юни 2008 23:35

Georgimitrovich написа: Masovo kolegi s toyoti mi kazvat 4e sa vlizali v foruma i 4e nqma da povtorqt (poznaite za6to).
mi nyamam si i nai-malka predstava zashto?! wacko.gif
ako iskash, spodeli.

Аватар
drZoidberg

Мнение от drZoidberg » 09 Юни 2008 01:43

Разумен човек съм и като виждам, че почти всички са против, няма да настоявам. Само да отговоря на аргументите на някои колеги, без лоши чувства или нещо подобно, разбира се:
1. Защо са толкова страшни за вас думите "Президент", "Председател" и подобни. Ами че то във всяка организация, в която има някакъв ред, има и такива длъжности, без това да са политически, недемократични, авторитарни и т.н. структури. Да не говорим, че аз ги предложих просто като пример, и то с целта да се покаже уважение точно към тези, които полагат усилия за форума, пък и ако се стигне до нещо официално е логично точно тези хора да бъдат избрани на ръководни места, като дейностите, които вършат тези хора сега като модератори или просто активни форумци, ще си останат същите в общи линии.
2. Не мога също да разбера, защо като чуят всички за ред и организация, започват да казват, че форумът бил демократичен и либерален, и затова не трябвало да се регистрира официално, за да си остане такъв. Не звучи логино. Убеден съм, че редът не изключва демокрацията и либералността, а тъкмо обратното. А то стана все едно казах "Дайте да регистрираме официален клуб и да изберем Йосиф, Адолф и Бенито да управляват, и да им се подчиним." Жалко е, че в България се смята, че редът е нещо лошо, а това всеки да си прави каквото си иска /т.е. анархия / е демокрация. Както написа Georgimitrovich, другите форуми на марки отдавна са преминали към клубове и предполагам не са станали нелиберални, недемократични средища, управлявани от диктатори.
3. Виждам, че усилено се обсъжда въпросът за това просто да се види какво ще предложат от ТМ. Ами че те каквото и да предложат, ако няма нещо официално регистрирано, как ще бъде получено, питам аз? На всички преподлагам им е ясно, че вече никой не дава пари просто ей така. Нали ТМ ако предлага някакво спонсорство, какво и да е то, трябва да го опише някак си в счетоводството си. Как би звучал например разход под надслов "Пари за едни пичове, които си пишат в интернет и ни казаха, че са фенове на Тойота, защото най- вече за това си говорят." Другата възможност е управителят или някой друг от ТМ да си вади лични пари от джоба, и без отчитане или нещо друго, "на доверие" да ги дава на някой форумец за да плати на някоя среща. Тук искам да изразя недоумението си от едното от предложенията на ТМ
Blago_4A-GE написа:можем да работим заедно сигурен съм, било като спонсорство на срещите или по-добро обслужване и тнт.....
но това трябва да се коментира с управителя.(за което аз се боря)
Надявам се, че този Благо не се е изразил правилно или нещо, защото в противен случай би означавло, че обслужването е лошо, но ако се договори, може и да бъде добро, но това няма да касае редовите клиенти, а само членове на форума. Тук пак се стига до въпроса за нещо официално регистрирано, защото ако се стигне до ползване на този "бонус", как ще докаже някой, че е член? Или отива човекът на място и казва "Аз съм drZoidberg от форума на Тойота и искам по- дорбо обслужване."
4. Също не мога да разбера защо се говори за местен дилър с неясен статут, като може един регистриран клуб да се свърже директно с Тойота /Toyota Motor Corporation имам предвид/ и да се получи разрешение за ползване на марката /впрочем тази Даниела от ТМ, за която говори punkara и която е повдигнала въпроса за такова разрешение, си е била права да го направи. друг е въпросът, че не е ясно дали точно ТМ могат да дават такова разрешение, но това е друга тема/, да се постигне сътрудничество с тях и т.н. Защото съм убеден, че както всяка огромна компания, и те си имат специален отдел за клиенти, и по- скоро за фенове/почитатели. По- нагоре вече писах, че това е както при големите спортни клубове - финансират начинания и оказват съдействие на фенклубовете си по всякакъв начин заради подкрепата. Също така, както също бях посочил по- нагоре, по този начин ще се мотивират дилърите на марката да повишат качеството на услугите си, защото вече всички оплаквания за нередности ще се отнасят директно до Тойота. А да се говори за тези неща с местен дилър, е все едно ако някой иска да регистрира фен клуб на Барселона или Реал Мадрид например, да ходи да говори с продавачите в магазина за сувенири или с лелките, които продават билети на касите.

Може да съм пропуснал нещо, но в общи линии това е което исках да кажа. И пак искам да спомена - не отговарям на аргумените на колегите с цел да се карам с тях или да ги дразня. Просто за да има дискусия. Както написах, няма да настоявам повече за тази идея. Ако все пак някой освен мен и Georgimitrovich прояви желание да се проучат нещата най- малкото, да пише, пък ако се съберат повече хора може пак да се постави въпросът на дневен ред. В тази връзка смятам, че модераторите могат да я отбележат тази тема като "важна" или просто да се направи нова тема специално за регистрацията на форума като клуб, където да се дискутира въпросът и повече хора да си дадат мнението "за" и "против".

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 09 Юни 2008 02:42

Kolega, prosto zashtoto nyamshe 50 otgovora "za" sled tvoeto predlozhenie, izobshto ne znachi che vsichki, ili "povecheto" hora sa protiv!
Az dazhe se chudya zashto tolkova se kahurish po tozi vupros? Vsushnost nikoi ne spori s teb, prosto nyakoi kolegi se opitaha da obyasnat che foruma tuk si e takuv, spokoen, neka go narechem. Toest, ne ochakvai horata da trugnat da registrirat, da se zanimavat s poveche neshta i angazhimenti, ot kolkoto sa neobhodimi, za da sushtestvuva foruma, koito taka ili inache si sushtestvuva. I red si ima, bez za tova da se nalaga da se pishat tabelki na vseki ugal.
Ideyata principno e dobra, ako zhelaesh da se nagurbish sus vsichko tova, povyarvai mi nikoi nayama da te spre, prosto ne se surdi, ako povecheto hora ne ti pomognat.
eto tova e vsichko, i se nadyavam da ne se yadosvash bez nikakuv povod, tuk sme za da si pomagame i da se razvlichame. wink.gif
pozdravi,
punkara :thumbsup:

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 09 Юни 2008 03:34

Здравей пак, drZoidberg, в думите "Президент", "Председател" няма нищо лошо,но в случая няма трудови правоотношения и смятам,че са безсмислени.Уважението може да се изразява по многостранни начини,но ако има съгласие за титли,които да гъделичкат притежателите им,нека се разисква.
2.) Аз нямам против официалните работи.Това,че форумът е демократичен не пречи да е официален ,не забелязах някой да твърди,че са несъвместими двете неща.
Редът не е нещо лошо ,нито анархията е демокрация,която се познава по света,по-скоро е друга форма на демокрация,но това е съвсем отделен въпрос.
По въпроса с другите форуми-Като започнем от налагането да се пише на кирилица и се стигне до безсмислени предупреждения за различни дребни неща,свързани с тематиката на форума,а не извън нея,също заключване на интересни теми по всяко време,когато на модератора му скимне,защото СПОРЕД НЕГО темата се е изчерпала.Ето това се казва недемократизъм и липса на свобода за изказване по теми в контекста на общата насоченост на форума.
3.)Ти наистина ли вярваш,че ТМ-Ауто би плащала на клуб?????Все пак никой не дава пари без възвръщаемост.Аз 100% съм сигурен,че ТМ-Ауто няма да даде 1 стотинка за интернет фен-клуб и не защото е ТМ-Ауто,а защото никой не би дал.А пък за вадене на лични пари от джоба на управителя или някой друг от ТМ-Ауто дума да не става.
4.)Тойота има отдел клиенти,но отдел фенове не.В клиенти се разправят с клиентите , а не с фенове в имагинерното интернет пространство. smile.gif А за да има сътрудничество с тях,трябва да има обща полза според мен,интересно каква е тяхната полза от сътрудничеството с фен-клуб.
А и при цялата работа,която имат,първи по продажби ,аз категорично не вярвам да предлагат контакт,разклонител,щепсел или каквото и да е с клуба. biggrin.gif
Още, така няма да се мотивират дилърите да повишават качеството на обслужване,защото клубът няма капацитета да захрани Тойота с препоръки и оплаквания.Още повече,че в ТМ-Ауто има отдел "Контрол на качеството" и всеки клиент може да изрази впечатленията си от обслужването с чудесно направена анкетна карта,които/карти/ са поставени пред приемчиците.Така всички оплаквания от клиенти отиват директно в отдела на ТМ-Ауто и оттам взимат мерки.
Наистина стана интересна дискусия. :thumbsup:
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 09 Юни 2008 07:28

LEXUS написа: Наистина стана интересна дискусия. :thumbsup:
само дето Благо хвърли бомбата и изчезна laugh.gif

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 09 Юни 2008 08:47

drZoidberg написа:...другите форуми на марки отдавна са преминали към клубове и предполагам не са станали нелиберални, недемократични средища, управлявани от диктатори.
tochno obratnoto, v mnogo ot tezi forumi ima po niakoi det sa mu dali vlast i toi si misli che e Gospod i moje da si trie i mesti prosto ei taka, shtot nego po go kefi.

ta po temata. parvo nie niamame nikakvo konkretno predlojenie ot TM Auto che da sedim i da se chudim kvo da pravim. v obshti linii tova det TM Auto moje da tarsiat ot nas e reklama. tova det nie kat potrebiteli bihme tarsili ot TM Auto e otstapki. ili inache kazano, ako TM Auto tolkoz iskat da si praviat reklamata, mojem da napravim edna podsekcia v koiato da si puskat saotvetnite promocii(t.e. obiavi v koito naistina da imat otstapki) ili niakva druga informacia det shte e naistina polezna za tuk chetiashtite. ili moje da im kachim edin baner, v koito shte se spomenava che chlenovete na foruma shte polzvat 20% otstapka na chasti zakupeni ot TM Auto ili neshto ot sorta. sashto taka moje da organizirat sabirania ili pitnici, pri koito te shte osigoriat miastoto i piene/iadene, pak jelaeshtite ot tuk det sa se iavili i im e haresalo shte im nosiat dobroto ime. v sashtoto vreme vaprosnia podforum moje i da bade izpolzvan za chlenovete tuk da si ostaviat mnenieto za TM Auto(nezavisimo dali sa dobri ili loshi), pak te kat si gi chetat shte si reshavat kakvo da promeniat i kakvo ne.

po vaprosa dali foruma ni triabva da bade ili ne oficialno registriran, az ne vijdam nikva vraska s temata, pak i ne e kat da mi puka, ne mislia che neshto bi se promenilo(t.e. ne vijdam polza ili nedostataci). ako stava vapros che triabva da se izvajdat chlenski karti, niakoi dobrovolec naistina shte triabva da se nagarbi s taz zadacha. v momenta v koito se spomene chlenski vnos, sam siguren che baia hora shte poglednat upuleno za kvo stava vapros. az do sega ne sam chlenuval vav forum det da mi iziskvat pari ili pak da mi davat niakvi chlenski karti, a tezi forumi saotvetno si imat sponsori(tipichen sponsor sa TireRack)

a za vaprosnata sreshta mejdu moderatorite i upravitelia na TM Auto, osven ako Bad_dog mu se zanimava, az ne vijdam koi drug moje da svarshi taz rabota.

Аватар
Blago_4A-GE
Обратна връзка:

tuk sum

Мнение от Blago_4A-GE » 09 Юни 2008 10:02

desSs написа:
LEXUS написа: Наистина стана интересна дискусия. :thumbsup:
само дето Благо хвърли бомбата и изчезна laugh.gif
Тук съм, просто има много работа а и мениджъра постоянно следи дали си вършим работата (да продавам нови тойоти).
Искам да ицчета всички мнения и да отговоря.
Радвам се че има интерес
Carpe Diem

BrAmKo-4A-GE_AE92

Изображение

Аватар
Blago_4A-GE
Обратна връзка:

Мнение от Blago_4A-GE » 09 Юни 2008 10:08

drZoidberg написа:Разумен човек съм и като виждам, че почти всички са против, няма да настоявам. Само да отговоря на аргументите на някои колеги, без лоши чувства или нещо подобно, разбира се:
1. Защо са толкова страшни за вас думите "Президент", "Председател" и подобни. Ами че то във всяка организация, в която има някакъв ред, има и такива длъжности, без това да са политически, недемократични, авторитарни и т.н. структури. Да не говорим, че аз ги предложих просто като пример, и то с целта да се покаже уважение точно към тези, които полагат усилия за форума, пък и ако се стигне до нещо официално е логично точно тези хора да бъдат избрани на ръководни места, като дейностите, които вършат тези хора сега като модератори или просто активни форумци, ще си останат същите в общи линии.
2. Не мога също да разбера, защо като чуят всички за ред и организация, започват да казват, че форумът бил демократичен и либерален, и затова не трябвало да се регистрира официално, за да си остане такъв. Не звучи логино. Убеден съм, че редът не изключва демокрацията и либералността, а тъкмо обратното. А то стана все едно казах "Дайте да регистрираме официален клуб и да изберем Йосиф, Адолф и Бенито да управляват, и да им се подчиним." Жалко е, че в България се смята, че редът е нещо лошо, а това всеки да си прави каквото си иска /т.е. анархия / е демокрация. Както написа Georgimitrovich, другите форуми на марки отдавна са преминали към клубове и предполагам не са станали нелиберални, недемократични средища, управлявани от диктатори.
3. Виждам, че усилено се обсъжда въпросът за това просто да се види какво ще предложат от ТМ. Ами че те каквото и да предложат, ако няма нещо официално регистрирано, как ще бъде получено, питам аз? На всички преподлагам им е ясно, че вече никой не дава пари просто ей така. Нали ТМ ако предлага някакво спонсорство, какво и да е то, трябва да го опише някак си в счетоводството си. Как би звучал например разход под надслов "Пари за едни пичове, които си пишат в интернет и ни казаха, че са фенове на Тойота, защото най- вече за това си говорят." Другата възможност е управителят или някой друг от ТМ да си вади лични пари от джоба, и без отчитане или нещо друго, "на доверие" да ги дава на някой форумец за да плати на някоя среща. Тук искам да изразя недоумението си от едното от предложенията на ТМ
Blago_4A-GE написа:можем да работим заедно сигурен съм, било като спонсорство на срещите или по-добро обслужване и тнт.....
но това трябва да се коментира с управителя.(за което аз се боря)
Надявам се, че този Благо не се е изразил правилно или нещо, защото в противен случай би означавло, че обслужването е лошо, но ако се договори, може и да бъде добро, но това няма да касае редовите клиенти, а само членове на форума. Тук пак се стига до въпроса за нещо официално регистрирано, защото ако се стигне до ползване на този "бонус", как ще докаже някой, че е член? Или отива човекът на място и казва "Аз съм drZoidberg от форума на Тойота и искам по- дорбо обслужване."
4. Също не мога да разбера защо се говори за местен дилър с неясен статут, като може един регистриран клуб да се свърже директно с Тойота /Toyota Motor Corporation имам предвид/ и да се получи разрешение за ползване на марката /впрочем тази Даниела от ТМ, за която говори punkara и която е повдигнала въпроса за такова разрешение, си е била права да го направи. друг е въпросът, че не е ясно дали точно ТМ могат да дават такова разрешение, но това е друга тема/, да се постигне сътрудничество с тях и т.н. Защото съм убеден, че както всяка огромна компания, и те си имат специален отдел за клиенти, и по- скоро за фенове/почитатели. По- нагоре вече писах, че това е както при големите спортни клубове - финансират начинания и оказват съдействие на фенклубовете си по всякакъв начин заради подкрепата. Също така, както също бях посочил по- нагоре, по този начин ще се мотивират дилърите на марката да повишат качеството на услугите си, защото вече всички оплаквания за нередности ще се отнасят директно до Тойота. А да се говори за тези неща с местен дилър, е все едно ако някой иска да регистрира фен клуб на Барселона или Реал Мадрид например, да ходи да говори с продавачите в магазина за сувенири или с лелките, които продават билети на касите.

Може да съм пропуснал нещо, но в общи линии това е което исках да кажа. И пак искам да спомена - не отговарям на аргумените на колегите с цел да се карам с тях или да ги дразня. Просто за да има дискусия. Както написах, няма да настоявам повече за тази идея. Ако все пак някой освен мен и Georgimitrovich прояви желание да се проучат нещата най- малкото, да пише, пък ако се съберат повече хора може пак да се постави въпросът на дневен ред. В тази връзка смятам, че модераторите могат да я отбележат тази тема като "важна" или просто да се направи нова тема специално за регистрацията на форума като клуб, където да се дискутира въпросът и повече хора да си дадат мнението "за" и "против".
Нямах това в предвид.
Обслужването трябва да е еднакво за всички, просто с форума може да се разясни и да не се разкарвате напразно и да си губите времето, мои клиенти много често им спестявам разкарването. Било то при щета или за чаркълтии и тнт... . А не аз сум от форума давайте първо мен (то така над 20% не боравят изобщо с интернет пък камоли да ровят във форума.)
Carpe Diem

BrAmKo-4A-GE_AE92

Изображение

Публикувай отговор