Купете си Руска Тойота, още ДНЕС!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 03 Апр 2008 19:34

diver написа:Сещам се поне за 4 начина за верно мерене на скорост.

1. Смятаме обороти по предавателно число, по размер на гумите. Сложно но точно!
2. Качвам си кука с радар. Правил съм го бачка безотказно ;)
3. Г-ТЕЧ. Не мери съвсем точно, но горе долу става.
4. ГПС. Сравнявано е с радар. Бачка точно но му трябва време, неприложимо за високи скорости, които не може да държиш постоянно.

разбира се из мрежата има и всякви знания от рода коя марка колко греши, ма няма как да знаеш гъзето сложило белия километраж как е мръднал стрелката спрямо оргинала та не става съвсем....
http://driftbox.com/drift1.html
точка 3 и 4 с GPS system with an update rate of 10 samples per second

diver

Мнение от diver » 03 Апр 2008 19:43

rudolf написа:
diver написа:Сещам се поне за 4 начина за верно мерене на скорост.

1. Смятаме обороти по предавателно число, по размер на гумите. Сложно но точно!
2. Качвам си кука с радар. Правил съм го бачка безотказно ;)
3. Г-ТЕЧ. Не мери съвсем точно, но горе долу става.
4. ГПС. Сравнявано е с радар. Бачка точно но му трябва време, неприложимо за високи скорости, които не може да държиш постоянно.

разбира се из мрежата има и всякви знания от рода коя марка колко греши, ма няма как да знаеш гъзето сложило белия километраж как е мръднал стрелката спрямо оргинала та не става съвсем....
http://driftbox.com/drift1.html
точка 3 и 4 с GPS system with an update rate of 10 samples per second
Пич до последно... Значи да го кажа по друг начин. Аз не разполагам със толкоз прецизен и бърз ГПС. За това съм пояснил. Инак некви зелки последно мериха със ГПС колко "расте" еверест, кат ставаше дума за некви микрони....Моя съм го сравнявал с полицейски радар и на права отсечка с постоянна скорост е 1:1. Разлика 0, но му трябва време...Да не говорим че БГ е малко в сянка от сателитите и е малко тото кога и как ще се закачиш...Абе темата е интересна. Защо някой админ не пусне такава за грешки на километража и начин ина корекция....че пак оспамихме/офтопнахе темата....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
K-A-N-U

Мнение от K-A-N-U » 04 Апр 2008 22:09

V35GTR написа:Cd #'s za razlichni modeli:

http://en.wikipedia.org/wiki/Automobile ... efficients

BTW G35 sus Aero packeta e 0.26
VQ35DE (stariat motor) dava okolo ~235 WHP stock!

Nqakade bqah chel che teoritichnata skorost ako mahnesh prekasvacha e 172 mph - govorim za realna skorost pri idealni uslovia

Kanu, ne zabravqai che Golfa ti sushto beshe priblizitelno 2500lb! Verno che pri top speed tova ne koi znae ot kakvo znachenie no vse pak si 700lb po leko ot z-to
$hut up you and your stupid NI$$ANus! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 04 Апр 2008 23:36

LordDigital написа:
Nedkow написа: Турбините са ми оригинални и ми казаха, че са като за USA. Само софта ми смениха като за USA и километража ми е вече в мили и нямам ограничител за скорост, но имам само 7000об/мин.
Иначе не съм стигал повече от 170МрН поради ситуации на пътя.
Сменили турбините със стоманени? Това е интересно ,малко хора го правят звучи ми леко съмнително ,а това за Хамеринаксия софтуер е вече във границите на безкраино малко вероятното защото американския софтуер изисква дебитомер (ти имаш ли или немаш?) ,освен това ако колата не ти е OBD2 USDM Software-to ima BUG i obedniava po nekoga kym RedLine.

Какъв ти е надува изобщо във момента?
Имам дебитомер и не казах, че е Face Lift. На таблото ми имам манометър показва само над и под налягане не е уразмерен и при натоварване отчита над горната граница.
Не съм я замервал защото още несъм си намерил майстор в БГ на когото да има доверие.

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 04 Апр 2008 23:50

diver написа:
Scott написа:
diver написа:Мдам. Току що и Джейми ме поправи. Пусти мили, се ги бъркам. Бях ги смятал по 1.85. Ама т 270 не е скорост за омаловажаване....
Не знам колко е мощността на Супрата му (може и да е казал някъде), но 170mph иска > 300 hp на колелата.
laugh.gif laugh.gif laugh.gif Да префразираме не става само с ядене требе и акъл на - не става само с коне требе и сърце за да караш с такава скорост ;) Инак в зависимост от диференцял и предавки, предполагам, че ще ги чукне и с 200-250 коня на гумелите. Аз за това и питах къде ги е дигал, щото си требе бая дълга права отсечка без дупки и да няма движение....
В Германия, а и на новия участък Нови пазар Шумен
Шумен Варна ~ 70km го правя 20мин
Не мисля, че съм повече от 330к.с.

diver

Мнение от diver » 05 Апр 2008 09:42

Nedkow написа: В Германия, а и на новия участък Нови пазар Шумен
70км за 20мин не е интересно. Тва съм го правил и с 200 коня умрела калибра....Интересното иде над 240-250....А точно отсечката Шумен Варна е толкоз навълни, че Цариградско шосе ми се струва гладко кат стъкло....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 05 Апр 2008 18:23

diver написа:
Nedkow написа: В Германия, а и на новия участък Нови пазар Шумен
70км за 20мин не е интересно. Тва съм го правил и с 200 коня умрела калибра....Интересното иде над 240-250....А точно отсечката Шумен Варна е толкоз навълни, че Цариградско шосе ми се струва гладко кат стъкло....
Imeno za towa kazwam tazi otsechka nqkyde dori sym i spiral sad.gif
A w ostanalite mesta ti e iasno s kolko sym karal wink.gif

Публикувай отговор