Е то някой и с 200 можеше да мине!slowtraveler написа:Като гледам как минават автомобилите в лявата лента - май наистина е такаprius 3 написа:.......тези с Приусите се влачели, като бабички.
http://www.youtube.com/watch?v=q4AN2snM78A...
А първото клипче ясно се вижда начално темпо около 120км/ч по километраж, с навярно моментно 'покачване' на 151км/ч (при което разхода май скача над 7л/100км?), каране по надолнище и намаляване на скоростта до 50-60км/ч, при което действие практически е нулев разход...
Така, че нищо странно или необичайно - при по-интензивно темпо дори приуса скача нагоре в разхода...
Уточнявам:
това е околовръсното на Мюнхен. Там разрешената скорост по принцип е 120 км/ч. В случая скоростта беше ограничена на 80 км/ч заради трафика и пиковият час. Учудващото беше, че действително нямаше чак толкова коли и повечето караха със 120, но аз горе-долу спазвах ограничението на скоростта и карах само с 20-тина км/ч отгоре. Има случай, когато позволената макс. скорост е 40 км/ч. Ако карах по такова време сигурно хептен щеше да кажеш, че се влача. Истината е, че тези които караха в лявата лента обикновено ги настигам някъде, където се е получила тапа и изобщо няма смисъл от по-високата скорост. Хората наблюдават с камери и електронни устройства и сменят скоростта с която е най-добре да се движиш.
Не можах да те разбера, какво искаше да кажеш за първото клипче. Моментния разход понякога скача, като има изкачване и пада при нанадолнище. То това е съвсем ясно. Точно за това съм казвал много пъти, че няма абсолютно равен път и щом има изкачвания и спущания идва силата на хибрида. Все някъде ще намалиш или нещо друго, което ще ти помогне в разхода. Накрая като погледнеш борда и виждаш какъв е резултата, а той е, че Приус не е лаком и при подобни скорости от 120-150 км/ч. Ясно се вижда предполагам, през повечето време какъв е разхода. Вижда се и на втория клип какъв действителен разход има колата, ако се кара разумно, но в никакъв случай не и бавно. Резултата е 14 км с около 100 км/ч + 6 км. градско = 2,8/100. Ако бях карал още 10 км в града, разхода щеше да е около 2,5/100. Е няма друга такава кола, която да не е Plug-In и да харчи толкова. Ако някой знае такава да сподели!