Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
-
Обратна връзка:
Мнение
от Vesko » 09 Юли 2013 00:22
SFINKS написа:Избора на Приус може да е продиктуван от всичко друго но не и от правилна мисловна дейност .
Този автомобил нито върви , нито е икономичен ,нито е комфортен, нито превъзхожда с каквото и да е всяка останала Тойота ...
Технически проблем по хибридната система или батериите може да Ви достави незабравими душевни и финансови вълнения.
I koe te vodi do misalta che sobstvenicite na hibridni avtomobili sa bez pravilna mislovna deinost? I sas sigurnost izdarjat pone 165000km i bateriite i hibridnata sistema ;)
PP: Kato se zamislia za 165000km na rx400h mi se razbi edno lagerche na makfersona, e smeniha gi i dvete

Edinstveniat problem beshe, che se slchi sled kato kolata napravi 100k i izleze ot garancia ;)
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г

Vesko
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 09 Юли 2013 09:50
Веско ,ако си забелязъл никъде не съм споменавал хибридите като цяло , единствено Примуса ..
Хибридната система има много по-голяма ефективност при по-големи двигатели и по-големи автомобили .
Въпреки че на един и същ автомобил , да кажем RX , ако съпоставиш хибридната версия и примерно версия със дизелов двигател със старт стоп система ( какъвто съвсем умишлено няма ) със същите параметри не съм много убеден кое ще е по-добре ...В най-добрият случай разликата в разхода ще е пренебрежимо малка ...
Хибридите са правени , мислени и произвеждани най-вече за пазарите на Северна Америка и Япония .
На пазар като Европейският, където дизелите са много разпространени и технически развити , хибридите са по-скоро екзотика отколкото смислен избор ...
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
-
Владислав
Мнение
от Владислав » 09 Юли 2013 10:11
Ама какво я превъзнасяте тая START/STOP система, не мога да разбера.Карал съм достатъчно дълго няколко такива автомобила и работата си е пълен та*ак.Ако има икономия, тя е пренебрежимо малка.
А по отношение на това - "Технически проблем по хибридната система или батериите може да Ви достави незабравими душевни и финансови вълнения." мога да кажа само, че вероятността да има такива вълнения с кой да е дизелов автомобил е много по-голяма.На последното ми возене с Green Taxi, бакшиша каза, че това е едно от първите две таксита в София.Среден разход за незнам-какъв-си период (месеци някакви) - 5.0 бензин градско.Настъпваше автомобила колкото може.За 120 000 км - няма влизане в сервиз, освен за обслужване и няколко боядисвания на брони.
А по отношение на това - "Пазара определя ВИНАГИ най-точно , без изключения.Пазара казва че Приуса не си заслужава , не го казвам Аз ..", мога да ти препоръчам да се поинтересуваш за глобалния пазар, а не да гледаш малка (и бедна) България.А дори и у нас - забелязвам как се умножават хибидните автомобили буквално с месеци.Даже в квартала имам втори комшия с такъв.За миналата година всяка 5-та продадена Toyota в Европа е хибрид.За нашия консервативен континент, и със силната конкуренция на любимото дизелово задвижване, май е доста добър резултат.Та именно пазара сочи конкретната тенденция - хибридите, с всичките им недостатъци, само ще се увеличават, и процентно, и като абсолютна цифра.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Владислав
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 09 Юли 2013 10:32
Какъв автомобил си карал със старт стоп сиситема по точно ?
Голям двигател или малък ? В София в задръстванията или на село без трафик ??
Голям дизел в София ( + 3 литра ) дава доста голяма разлика със и без старт/стоп система.
Разхода на Грийн такситата на които съм се качвал беше толкова колкото и ти си видял 5.0 - 5.5 , тва за информация на собствениците които твърдят че на градско горял 3-4 Примуса .....
Королата ми дизел гори в София 6.0-6.5 , и за чий ( питам аз и отговор не искам ) ми е притрябвал Примуса който е с 1 литър по-малко в града ???????
За сметка на това на магистралата със 150-160 км/ч бия Примуса по разход поне с 2-3 литра ....
Е .. да го д..а Примуса ... казвам Аз .
Глобалният пазар какво да го гледам ????????
Ако живеех в Америка щях да карам 8 литров двигател и какво от това ????
Само че живея в Европа , не че в момента не карам 5.5 AMG но това е отделен въпрос .
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
SFINKS
-
Владислав
Мнение
от Владислав » 09 Юли 2013 10:45
Колите бяха последните 2 генерации Passat с 2.0 дизелов мотор.Общо карах 3 коли, всяка за по около 1000 км.Карах ги и градско (София по задръстванията), и извънградско, и в по-малки градове - Разград, Търново.И твърдя, че си е пълен та*ак тая система.
Това, че ще ти гори по-малко в града за теб не е важно, но ти не си мерило.За мен ще е чудесно.С мойто каране - 10-ина хиляди годишно, 8 от които градско, ще ми е идеален.Затова и пазара е широк, и всяка стока си има купувач.Просто на теб като не ти допада и върши работа, има хора при които ще пасне добре.
За това колко ще даде 1ND-FTV със 160, и каква ще е разликата с Prius няма да коментирам.Възможно е Corolla-та да е по-икономична.С малко.2-3 литра ми се струва пресилено.
Никой не говори за САЩ.Казах ти да погледнеш Европа.А иначе, ако можех да си го позволя, и аз щях да карам многолитров бензинов, или хибриден осмак.
Владислав
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 09 Юли 2013 10:53
Еми щом те кефи взимай си Примус , какво го мислиш .
За мен е абсолютна грешка .. На година минавам към 25-30 000 км . От които 2/3 по магистрали . Само летният сезон имам 15 000 от които 13 000 са София-Бургас-София . Автомобил тип "градски бакшиш" изобщо не ме вълнува ..
Даже и да ме вълнуваше щях да си взема бензин и да му сложа газ и пак ще имам по-икономичен автомобил от Примуса ...че даже и ще върви доста повече ..
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
SFINKS
-
Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Rudy » 09 Юли 2013 13:22
SFINKS написа:За мен е абсолютна грешка .. .
Твоето мнение по темата го разбрахме! Остави човека да получи и други такива. Пък ти си карай АМГ-то и на метан ако искаш! Нас не ни интересува - пиши си в МБ форума.
пп. Виж ако искаш пак качи снимка на гаджето - нея може би ще оценим. И на офиса качи. И на компа.
Rudy
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 09 Юли 2013 13:32
Аз имам 2 броя Тойота и затова пиша в този форум . Ти чий го дириш тук ? Бегай в Лексъс форума да си фалиш счупения хибрид ..Вземи да сложиш по-голям подпис че тоя не се вижда .
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
SFINKS
-
E60_Power
Мнение
от E60_Power » 09 Юли 2013 19:21
Владислав написа: .... мога да ти препоръчам да се поинтересуваш за глобалния пазар, а не да гледаш малка (и бедна) България.А дори и у нас - забелязвам как се умножават хибидните автомобили буквално с месеци.Даже в квартала имам втори комшия с такъв.За миналата година всяка 5-та продадена Toyota в Европа е хибрид.За нашия консервативен континент, и със силната конкуренция на любимото дизелово задвижване, май е доста добър резултат.Та именно пазара сочи конкретната тенденция - хибридите, с всичките им недостатъци, само ще се увеличават, и процентно, и като абсолютна цифра.
Тази препоръка в пълна сила важи и за теб. 65% от продажбите на тази кола се случват в Япония и се дължат на ниската й цена, формирана благодарение на данъчни облекчения. 1/4 от продажбите на колата в САЩ са реализирани в Калифорния, като причината е същата. Продажбите на Приус в ЕС са незначителни и средно годишно са в размер на не повече от 24-25.000 автомобила. За пазар като този това е нищожна цифра. Някои твърдят, че европейците били консервативни и това била основната причина за слабите продажби. Това е много погрешно твърдение. Автомобил като Нисан Кашкай през февруари 2013г. попадна в топ 5 на най-продаваните коли в Европа, а тази компания до преди няколко години имаше скромни продажби на фона на тези, които имат с Кашкай /. За 2012г. в ЕС са продадени 218.755 автомобила от модела и дори в криза компанията бележи ръст при продажбите.
E60_Power
-
Not_active_user_1
Мнение
от Not_active_user_1 » 09 Юли 2013 21:33
Не мога да ти хвана мисълта, че много хвърчи. Искаш да кажеш, че понеже хибридите не ги карат много и за това не са стока? Или може би нещо друго се опитваш да загатнеш?
Абе те и Бентлитата не се карат много, че по твоята логика не са хубави, нали! ;)
Not_active_user_1
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 10 Юли 2013 09:38
Какво да анализирам на един рекламен уеб сайт и приказки на теория ?
Я прочети пак един друг немски анализ където беше доказано че точно хибридите са най-големите измамници по отношение на обявен каталожен и реален разход... за Приуса разликата беше някъде 40 % .Lexus Хибрид 50 % ... Същото е и с Яриса , разход нисък но само на хартия ... Реалният е сигурно пак 40 % над обявения ...
http://www.autobild.de/artikel/verbrauc ... 44828.html
Последно промяна от
SFINKS на 10 Юли 2013 09:45, променено общо 1 път.
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
SFINKS
-
Владислав
Мнение
от Владислав » 10 Юли 2013 09:43
E60_Power написа:
Тази препоръка в пълна сила важи и за теб. 65% от продажбите на тази кола се случват в Япония и се дължат на ниската й цена, формирана благодарение на данъчни облекчения. 1/4 от продажбите на колата в САЩ са реализирани в Калифорния, като причината е същата. Продажбите на Приус в ЕС са незначителни и средно годишно са в размер на не повече от 24-25.000 автомобила. За пазар като този това е нищожна цифра. Някои твърдят, че европейците били консервативни и това била основната причина за слабите продажби. Това е много погрешно твърдение. Автомобил като Нисан Кашкай през февруари 2013г. попадна в топ 5 на най-продаваните коли в Европа, а тази компания до преди няколко години имаше скромни продажби на фона на тези, които имат с Кашкай /. За 2012г. в ЕС са продадени 218.755 автомобила от модела и дори в криза компанията бележи ръст при продажбите.
Аз не споря по въпроса къде се продава най-много конкретен модел.Става дума за друго - а именно:
"Toyota Motor Europe (TME) обяви продажбите на компанията за тримесечието в Европа - 197 309 автомобила от марките Toyota и Lexus.През първите три месеца на годината продажбите на пълни хибриди на Toyota и Lexus достигат 38 673 автомобила, което е с 82,3% повече от същия период от миналата година и представляват около 20% от всички продажби.Toyota Motor Europe отбелязва приблизителен пазарен дял от 4,5% в Европа между януари и март с продадени 188 053 автомобили Toyota и 9256 автомобили Lexus."
Дали средно са 24-25 000 са били през годините не е важно вече.Освен Prius има още 2 европейски пълнохибридни модела, които се продават успешно.И както казах по-горе тенденцията е повече от категорична в посока увеличаване на продажбите на хибриди.Не случайно почти всички производители се ориентират в тази посока.
Сравнението с Кашкай не го разбрах...Както и да е.
Владислав
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 10 Юли 2013 09:50
Хибридите се продават и купуват в Европейските страни и по света с голеееми държавни преференции и субсидии , ако ги махнеш тези преференции ще продават дедовия ..Това и малките деца го знаят , не се излагай така ..
Същата работа е и с грийн такситата , изкуствена работа и силно миришеща схема ..
P.S. Няма ли най-накрая някой горд собственик на Примус да се съгласи да видим колко е истинският разход на магистрала със 150 -160 км/ч ?
Какъвто и да е резултата ще го пуснем във форума за да стане ясно на всички ..
Голяма смях ще е резултата , за феновете на хибридите по скоро мъка и сълзи защото си знаят че разхода ще гони 8-9/100 ...
Ако никога не сте развивали 160 км/ч със тези "високо технологични" кочини или ви е страх , Аз ще карам , такива скорости а и доста по-високи са ми ежедневие така че можете да бъдете спокойни ..
Последно промяна от
SFINKS на 10 Юли 2013 10:10, променено общо 1 път.
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
SFINKS
-
sdo master
Мнение
от sdo master » 10 Юли 2013 10:06
Благодаря на колегата
acf_prius за мнението... всъщност това се оказва полезно мнение от гледна точка - имам такава кола и карам - харесва ми това и това, не ми харесва еди кое си! В този ред на мисли мисля, че по-горе благодарих и на
prius3, макар че той язди по-нов модел

За споровете относно дали хибрида е измама или не - всеки е с право на мнение, за мен си е авангардна технология с бъдеще, ако разчитам на добре познатото, изпитано и доказано - МОСКВИЧ 408, мисля е моя избор
Ще се възползвам да попитам, някой от собствениците на Приус дали е мачкал газта по магистрала - =>140 за продължително време и какъв е средния разход в подобни случаи? Понеже пазара в БГ е доста тесен на тези автомобили - по-добре всички екстри и 2005 година или по-добре по-малко екстри и 2008 да речем... Другия въпрос, който ме тормози - внос от къде Швейцария, Германия или Италия? - това е принципен въпрос, но все пак...
sdo master