Аналогови vs цифрови индикации

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: Аналогови vs цифрови индикации

Мнение от Scott » 17 Ное 2012 16:05

LEXUS написа:Относно разчитането на дисплея - не е задължително да мени цифрите една по една. Има решение, разбира се.
Естествено че има, ама ако прескачаме цифри, обясненията на твоето приятелче за абсолютната точност отиват по дяволите...

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 17 Ное 2012 18:01

Scott написа:Лекси, нали си чувал лафа за зелника ... Определено не си карал кола с цифров скоростомер.
То това е ясно още от самото начало, както и за повечето неща, за които той спори.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 17 Ное 2012 18:12

Japanese_fever написа:
Scott написа:Лекси, нали си чувал лафа за зелника ... Определено не си карал кола с цифров скоростомер.
То това е ясно още от самото начало, както и за повечето неща, за които той спори.
Ти ме остави мен, не ги приемай толкова лично нещата. Чети какво се пише и си прави изводите за себе си. А не да се измъкваш,че волана във Ф1 бил малък. По-достойно приемай нещата, не на лична основа.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Scott

Мнение от Scott » 17 Ное 2012 19:21

LEXUS написа:
Japanese_fever написа:
Ти ме остави мен, не ги приемай толкова лично нещата. Чети какво се пише и си прави изводите за себе си. А не да се измъкваш,че волана във Ф1 бил малък. По-достойно приемай нещата, не на лична основа.
Ето няколко видеота от ускоряване на Сивик, да не кажеш че се заяждаме на лична основа... напротив, образоваме те :thumbsup:
http://www.youtube.com/watch?v=hB_crzDu7ZE
http://www.youtube.com/watch?v=SL1_uQn3h58
http://www.youtube.com/watch?v=ANaIrG64rBM

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 17 Ное 2012 19:51

LEXUS написа: Ти ме остави мен, не ги приемай толкова лично нещата. Чети какво се пише и си прави изводите за себе си. А не да се измъкваш,че волана във Ф1 бил малък. По-достойно приемай нещата, не на лична основа.
Какво да чета?
Миналата година лятото работих малко като valet.
Карал съм толкова коли колкото ти сигурно нямаш на хард драйва. Вкл. BMW 6 със дигитална проекция на спидометъра на предното стъкло. Куп други чудесии като SLK AMG, всякакви Лексуси и Акюри, и т.н. Какво да чета като съм ги карал по 1/2-1 миля. Верно не е много, но е достатъчно да добиеш представа поне за уредите вътре и за возията, както казват някои.
Също и тогава ми се затвърди мнението, че японските коли най-ми допадат като интериор и като цяло.
Не знам може и да съм пристрастен, но може и да съм им свикнал вече.

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 17 Ное 2012 20:08

Scott написа: Ето няколко видеота от ускоряване на Сивик, да не кажеш че се заяждаме на лична основа... напротив, образоваме те :thumbsup:
http://www.youtube.com/watch?v=hB_crzDu7ZE
http://www.youtube.com/watch?v=SL1_uQn3h58
http://www.youtube.com/watch?v=ANaIrG64rBM
Човек,който кара дизел помпа-дюза няма какво да ме образова по отношение на колите. Най-добре ти се образовай в това отношение. Иначе клипчетата както се вижда потвърждават моите думи,че дисплеите не е нужно да изписват цифра по цифра,за да не може да се разчете,както ти твърдеше. Но наглостта да спориш,когато само се оборваш е много интересна. Поне си изтрий старото мнение, пък тогава ме поучавай.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 17 Ное 2012 20:15

Japanese_fever написа:
LEXUS написа: Ти ме остави мен, не ги приемай толкова лично нещата. Чети какво се пише и си прави изводите за себе си. А не да се измъкваш,че волана във Ф1 бил малък. По-достойно приемай нещата, не на лична основа.
Какво да чета?
Много работи, но си пропуснал . Иначе поне прочети какво се изписа дотук и пак помисли за големината на воланите във Ф1!
Japanese_fever написа:Миналата година лятото работих малко като valet.
Карал съм толкова коли колкото ти сигурно нямаш на хард драйва. Вкл. BMW 6 със дигитална проекция на спидометъра на предното стъкло. Куп други чудесии като SLK AMG, всякакви Лексуси и Акюри, и т.н. Какво да чета като съм ги карал по 1/2-1 миля. Верно не е много, но е достатъчно да добиеш представа поне за уредите вътре и за возията, както казват някои.
Също и тогава ми се затвърди мнението, че японските коли най-ми допадат като интериор и като цяло.
Не знам може и да съм пристрастен, но може и да съм им свикнал вече.
Това колко коли си карал изобщо не кореспондира с тезата ти,че при екстремно шофиране гледаш стрелката на километража,за да разбереш дали ускоряваш. Моля те, не ме карай да ти обяснявам по-подробно. Карай, чети, но като плюеш по нещо, поне имай мисъл, и то аргументирана, за да обосновеш думите си.

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 17 Ное 2012 22:14

А ти вземи да караш по-често коли и по-малко да четеш за тях!
И как мога да приемам нещо лично като аз говоря от собствен опит - не са практични дигиталните цифри, а също така съм сигурен че не си карал кола с дигитален спидометър. Какво да се обиждам...?

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 17 Ное 2012 22:44

Фактът,че непрекъснато говориш за мен,а не по темата, ми изяснява веднага кое те засяга и кое - не. Елементарна психология.
Чети поне какво се изписа в темата и тогава пак коментирай кое е практично и кое - не. Най-непрактичните цифрови индикатори ги ползват във Ф1.

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 17 Ное 2012 23:43

Абе къде сравняваш болид от Ф1 с кола, дето се кара по улиците?
(риторичен въпрос, не ми отговаряй)
На колите не им слагат уредите по волана, както е при Ф1, те си имат табла на англ. dashboard.
И т.н. и т.н.
Казах ти, че много състезателни коли дори нямат скоростомер и оборотмер, защото това там се следи с други средства,
а и никой който се състезава не го интересува с колко километра в час кара, интересува само да не пренатовари двигателя и т.н.
Неща, които въобще не могат да се кажат за колите по улиците.
Те при Ф1 болидите нямат и парно, и мигачи и т.н. да не искаш колите по улицата да са така.

Аватар
Not_active_user_1

Re: Мнение за Honda Civic!?

Мнение от Not_active_user_1 » 18 Ное 2012 12:40

Japanese_fever написа:
Добре, а може ли да си обясниш защо при самолетите всички уреди са със стрелки?

...
Japanese_fever написа:Абе къде сравняваш болид от Ф1 с кола, дето се кара по улиците?

...
Те при Ф1 болидите нямат и парно, и мигачи и т.н. да не искаш колите по улицата да са така.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Абе къде сравняваш самолет с автомобил?
tooth.gif
Така, като чета какви ги каканижеш остава с впечатление, че само на самолети с парно, мигачи и които се движат по улиците си се возил/карал. В коя самолетна компания си бил valet? Трудно ли се паркират летателни средства, които се движат по улиците? biggrin.gif
П.С. Ти докато си бил valet аз всеки ден карам десетки километри автомобили от двата вида и от личен опит казвам, че по-добро СПОРЕД МЕН от цифровите дисплеи няма. wink.gif

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 18 Ное 2012 22:30

Искам само да изразя възмущението си, че сте изнесли целият този спор в отделна дискусия, не мислех че ще породи толкова коментари, иначе нямаше да си отварям устата, явно имам талант да предизвиквам дискусии, така едно време си спомням минавам покрай една опашка за вестници 1990 година и гледам един съученик - викам му - а бе къв вестник ще земаш? А той - примерно Дума или Демокрация, не помня, честно, а аз му отвръщам - да не си свършил тоалетната хартия ? Е Богу цялата опашка за секунди се изпокара пред мене и стана такова шоу, че направо се чудя как не ме набиха и мене в суматохата хахахах :)))

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 18 Ное 2012 23:04

Toyko написа:Искам само да изразя възмущението си, че сте изнесли целият този спор в отделна дискусия,
Защо?! Мястото на спора не бе в 'избор на Сивик '..
А дискусията е интересна - рядко се замисляме по тези въпроси..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 19 Ное 2012 00:05

Стрелкожите индикатори са много по удобни от цифровите за възприемнае от хората. Предимството на цифровите е тяхното евтино производство и възможността върху един и същ индикатор да се визуализират множество параметри. Но... мнгото информация всъщност пречи. Защо ми е да знам например точната скорост до километър, след като глобите са през 10км? А и ако класа на точност на скоростомера е 5 или 10% то съвсем си губи смисъла. Например по цифровият индикатор си гледаш, че карасх с 99км/ч (което не е за глоба), но при 10% грешка (и ако е е от цялата скала грешката) ти реално караш а 90 или 110км/ч. Та за какво ти е да мислиш, че караш с 99км/ч??????

ПП: Няма точен измервател на скорост :thumbsup: Тя е аналогова величина и няма как да се дискретизира точно.

ПП: Фиша, който получих от кемрата край Плевен показвашем че съм карал със скорост хххс разделителна способност до километър. След Като имоя измервателен уред измерва скоростта със същата разделителна способност не би трябвало изобщо да удобрят такъв контролен уред.....
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 19 Ное 2012 07:52

Vesko написа:...Фиша, който получих от кемрата край Плевен показвашем че съм карал със скорост хххс разделителна способност до километър..
Затова и ако са те снимали с ?1км/ч (например 61 при ограничение 50км/ч) и ти пишат фиш за превишение с 11+км/ч, то можеш да оспориш и глобата да ти спадне в графата '10км/ч).. И ще спечелиш...
П.С. тъкмо сега се зачетох в Закона - законотворците ни са много 'умни'..... Как бихте тълкували ЗДвП, и по кой член биха ви глобили ако в града карате с 59км/ч???:
Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
1. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване с 10 km/h - с глоба 20 лв.;
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор