За ГУМИТЕ...
Аз лично това лято изкарах с Good Year и бях доста доволен никакви проблеми дори и на мокро.Вече 2-ра зима съм с Firestone също съм много доволен.Сега за лятото съм си поръчъл Yokohama Parada Spec II един колега спомена за тях, на мен ми казаха че се износвали по бързо защото ги водели полу сликове. 

Toyota Paseo 1.5i
-
Аз пък от Firestone-а съм страшно разочарован и зимата, ако всичко ми върви наред ще отиде в раздел ПодарявамFBR написа:Аз лично това лято изкарах с Good Year и бях доста доволен никакви проблеми дори и на мокро.Вече 2-ра зима съм с Firestone също съм много доволен.Сега за лятото съм си поръчъл Yokohama Parada Spec II един колега спомена за тях, на мен ми казаха че се износвали по бързо защото ги водели полу сликове.

SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
-
може би е разискван из темите, но все пак така или иначе има нови модели гуми, което значи, че и новата тема не е излишна.jim_beam написа:и този въпрос сме го дъвкали мнoгoкратно май.
няма универсални гуми за всички ситуации,а трябва да се направи компромис между няколко фактора:
сцепление с пътя,комфорт,шум,пробег. по-меките се износват по-бързо,но са по-стабилни при спортно каране и т.н.
А и още повече, че ТОЙОТА Е НОМЕР 1 и проблеми с колите (технически) нямаме, за да не замре форума трябва да си измисляме разни дребни тревоги - например Какви гуми да изберем.
Ясно е, че няма гуми за всички ситуации, въпроса е как да разберем, когато отидем да си купим гуми, коя гума е мека, коя е твърда, коя шуми, коя държи в завоя, коя е добра на сухо, коя на мокро, за да си изберем гумата, която за нас е оптимален вариант.
-
Хахахах, ами нека разискаме въпроса за гумите и ще спретна една анкетка от типа Ареон или Амби пур предпочитате? biggrin.gif biggrin.gifRaya написа:Още няма тема "За ароматизаторите" biggrin.gifgh0s7r1d3r написа:...за да не замре форума трябва да си измисляме разни дребни тревоги ....
-
На тойотата съм с летни 195/55/15 infinity inf-040 като за 86лв парчето доста добре се представят
, зимни - semperit ice grip 3 185/65/14 (103лв парчето) - Едни от най-добрите за сняг
За летните на примерата вече споменах - TOYO Proxes CF1
зимни - пак TOYO Snowprox S940

За летните на примерата вече споменах - TOYO Proxes CF1
зимни - пак TOYO Snowprox S940
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250
-
Ами аз бих предложил използването на все по-често срещаните вече "хотели" за гуми. Годишната такса е около 30 лв. и си заслужава, защото освен, че не се чудиш къде да ги държиш, си спестяваш и мъкненето нагоре надолу на калните гуми.Raya написа:Тази тема наистина е много дъвкана (ако пуснеш търсачката, ще излязат 10 теми), защо да не я разширим с направление:
Как да си съхраняваме зимните гуми на балкона (за тези които нямат гаражи и мазетата са неизползваеми)? На балкона пече лятото, което е враг за каучука/гумата.

Явно никой колега не се е сблъсквал с UNIROYAL, няма нито един глас.
-
Ами гаранция няма, но има и по-малки центрове, които го предлагат и предполагам, там няма проблем да влезеш да видиш къде и как ги слагат.
В ДИАНА държим 20-ките за една Q5-ца без джанти и досега не сме имали проблем, но за нея винаги пр смяна на гуми се ползва ВИП канала, та незнам дали това няма значение.
В ДИАНА държим 20-ките за една Q5-ца без джанти и досега не сме имали проблем, но за нея винаги пр смяна на гуми се ползва ВИП канала, та незнам дали това няма значение.