Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
gh0s7r1d3r
Мнение
от gh0s7r1d3r » 09 Фев 2011 00:31
(в т.ч.застраховки и данък МПС за целия период на кредита)
това само аз ли го забелязах? сметнете каско и гражданска за 5 г. на ауриса и ще откриете разликата.

SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
gh0s7r1d3r
-
Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Мнение
от Akima » 09 Фев 2011 00:37
Колежката казва,че
предпочита нова кола.
Офертата за разсрочено плащане на SG и Alianz е перфектна предвид,че се предполага,че не можеш да "удариш пачките в масата".
Не знам дали някога ще разберете,но в България няма лизинг,а вид покупка на разсрочено плащане,но да не задълбавам в правните термини - едва ли повече от 1% от юзърите тук могат да обяснят какво е оперативен лизинг./без да имам за цел да подценявам или обиждам някого/
Според мен да взема
Yaris 1.33 и да се преражда - другата опция май наистина е за Auris-а,но все пак всеки си преценява.

Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.

Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".
Akima
-
Dizzle
Мнение
от Dizzle » 09 Фев 2011 00:53
Akima написа:
Според мен да взема Yaris 1.33 и да се преражда

Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Dizzle
-
nowyaris
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение
от nowyaris » 09 Фев 2011 05:20
Вие сте интересни хора-не може хем душата в Рая,хем уя до края-Ами нова кола ще се купува все пак.Понеже сме мъже и не ни е ясно как се стои два месеца без заплата,на солети,за да си купиш нова чанта на ЛВ и три месеца за Маноло Бланик/или както се пишат/.Ами Огледайте се и при другия пол как са нещата.И аз пия студена вода вече четвърта година,ама какво да се прави.Затова съм с две ръце за нова кола-майната му,веднъж се живее.Само да не е Аурис.
nowyaris
-
Dizzle
Мнение
от Dizzle » 09 Фев 2011 13:10
nowyaris написа:Само да не е Аурис.
защо бе градски кво му има на Ауриса biggrin.gif
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Dizzle
-
jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
-
Обратна връзка:
Мнение
от jim_beam » 09 Фев 2011 13:25
Dizzle написа:nowyaris написа:Само да не е Аурис.
особено ако е HSD май и аз бих го взел !

то и без това на задната седалка освен кучето рядко сяда някой.

Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan
jim_beam
-
scorpion
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от scorpion » 09 Фев 2011 14:00
Akima написа:Колежката казва,че
предпочита нова кола.
Офертата за разсрочено плащане на SG и Alianz е перфектна предвид,че се предполага,че не можеш да "удариш пачките в масата".
Не знам дали някога ще разберете,но в България няма лизинг,а вид покупка на разсрочено плащане,но да не задълбавам в правните термини -
едва ли повече от 1% от юзърите тук могат да обяснят какво е оперативен лизинг./без да имам за цел да подценявам или обиждам някого/
Според мен да взема
Yaris 1.33 и да се преражда - другата опция май наистина е за Auris-а,но все пак всеки си преценява.

E, хайде сега. Току виж сме направили една секция на финансистите

scorpion
-
heller
Мнение
от heller » 09 Фев 2011 14:33
scorpion написа:Akima написа:Колежката казва,че
предпочита нова кола.
Не знам дали някога ще разберете,но в България няма лизинг,а вид покупка на разсрочено плащане,но да не задълбавам в правните термини -
едва ли повече от 1% от юзърите тук могат да обяснят какво е оперативен лизинг./без да имам за цел да подценявам или обиждам някого/
Според мен да взема

Пазете се и от юристите laugh.gif
ПС - Да не допираш и
до тях ...

Avensis D4D, 2.0, 2000г.
heller
-
Raya
- Благодарил/а: 1 път
Мнение
от Raya » 09 Фев 2011 15:46
heller написа:...

Ти не ли си един от тях? biggrin.gif
Raya
-
heller
Мнение
от heller » 09 Фев 2011 17:48
Raya написа:heller написа:...

Ти не ли си един от тях? biggrin.gif
Съм, но да не спамим темата... biggrin.gif
Без майтап, ама колежката /евентуалната/ да чете много внимателно, та да не я боли главата после. А най-добре е, ако не се чувства подготвена, да вземе проекто-договора и да го консултира с юрист/финансист!

Последно промяна от
heller на 09 Фев 2011 19:21, променено общо 1 път.
Avensis D4D, 2.0, 2000г.
heller
-
mitoko
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от mitoko » 09 Фев 2011 18:02
ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ НОВА ЯРИС НА ЛИЗИНГ???
споредмен НЕ
mitoko
-
marci
Мнение
от marci » 09 Фев 2011 23:35
Наи голямата набутвация в този лизинг е това (3 мес. EURIBOR + надбавка 4.25% ) тъй като 3 мес. EUROBORA сега е 1.089% но с тенденция нагоре към то 3% те за това и го предлагат и викат Елате Елате насам народе Ефтино е.... biggrin.gif
Ето ви да гледате за него:
http://www.euribor-rates.eu/euribor-rate-3-months.asp
Особено да се наблегне на 2007г. и 2008г. и тогава водата става 2 чащи студена и един дущ студен.
Сега погледнах на и на други и там не ми харесват лизингите.

Общо казано важни са дребните букви....

Avensis 2.2 D4D
marci
-
Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Мнение
от Akima » 10 Фев 2011 00:53
heller написа:scorpion написа:Akima написа:Колежката казва,че
предпочита нова кола.
Според мен да взема

ПС - Да не допираш и
до тях ...

Хах - аз се подготвям точно юрист,а имам и наследствена икономическа насоченост!
Но не си прав - без нас не можете!
Айде на Ярисите 1.33.

Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.

Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".
Akima
-
foho
Мнение
от foho » 10 Фев 2011 00:54
marci написа:Наи голямата набутвация в този лизинг е това (3 мес. EURIBOR + надбавка 4.25% ) тъй като 3 мес. EUROBORA сега е 1.089% но с тенденция нагоре към то 3% те за това и го предлагат и викат Елате Елате насам народе Ефтино е.... biggrin.gif
Ето ви да гледате за него:
http://www.euribor-rates.eu/euribor-rate-3-months.asp
Особено да се наблегне на 2007г. и 2008г. и тогава водата става 2 чащи студена и един дущ студен.
Сега погледнах на и на други и там не ми харесват лизингите.

Общо казано важни са дребните букви....

Колега на базата на какво изходи, че тенденцията на EURIBOR-а е да отива към 3% , при положение че последните няколко години пада и от около половин е около 1% ? От къде също станаха тези "две чаши вода" при положение, че дори и да скочи изведнъж на 3% /което е невъзможно/ ще се увеличи вноската и съответно оскъпи кредита толкова много, простата аритметика показва повишаване приблизително на 2% крайния лихвен процент /твърда база + EURIBOR/ което разнесено по погасителния план не показва кой знае какво увеличение... Каквото и да си говорим чисто новия автомобил, в случая Ярис, е супер. Не всеки може да извади кеш 25 хиляди и да си го купи. За това има и лизинги и кредити и какво ли още не. Всеки си прави преценка.

Toyota Yaris P10 998 VVT-i '01
ex Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i '03
ex Toyota Corolla E10 2.0 D '96
foho
-
nowyaris
Мнение
от nowyaris » 10 Фев 2011 08:17
Dizzle написа:nowyaris написа:Само да не е Аурис.
Щото за последните две години откакто чета тук много теми за Аурис видях и много хора все нещо не ги устройваше и им създаваше дискомфорт.А за нов Ярис почти никакви негативи.Верно,че Авенсисите са първенци,но Ауриса ги следва-всичко това за новозакупени коли.Сега новите маски може да са ги пооправили и дано да е така.Иначе страшно,ама страшно много ми харесва и като изплатя Яриса като нищо ще се гръмна за един Аурис/дано съм добре с мангизите тогава,че иначе кофти/.
nowyaris