Avensis T25 - размери на съвместими гуми - ще опират ли?
-
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
-
Ами и аз незнам точно, обаче примерно на Е46 БМВ 3-та серия АSC-то работи ужасно - спира ти газта ли незнам и аз но няма тръгване, отделно в завой, пак така ти отнема много осезаемо газта, докато тук ми направи впечатление, че като я счупих остро в един завой, системата просто си вкара колата в пътя, без да усетя намаляване в ускорението. Та затова ми се стори, че работи по друг начин. Отделно при тръгване, ASC-то не може да превърти гуми, защото като тръгне да превърта, пак отнема газта и колата просто не тръгва. При мен позавърта гумите няколко метра, но се намества и върви, а там колата просто не тръгва...
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
При тойотата (и на всички други марки) системите работят на абсолютно същия принцип...
Просто Королата е маломощна и не може да усетиш толкова рязко пропадането на мощността (ускорението)...
А превъртането на гумите и отнемането на газта - пробвай на някое широко място с гладък асфалт (скоро ще можеш да пробваш на лед): завий плътно волана и пробвай да тръгнеш с въртене на гуми с много газ...
Ще видиш, че след първоначалното приплъзване, колата ще забие нос laugh.gif
Просто Королата е маломощна и не може да усетиш толкова рязко пропадането на мощността (ускорението)...
А превъртането на гумите и отнемането на газта - пробвай на някое широко място с гладък асфалт (скоро ще можеш да пробваш на лед): завий плътно волана и пробвай да тръгнеш с въртене на гуми с много газ...
Ще видиш, че след първоначалното приплъзване, колата ще забие нос laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Темата е минала в друга фаза вече , така като чета , за това да я върна към първоначалния въпрос "ЗА ГУМИ"
Вън ,вали ,вали ,вали ,вали и няма начин трябва да се дават пари.
Имам оферта за гуми с оригиналните размери 195/60/15 за Пирели и Фулда - зимни с 20 % отстъпка
Едните са на 111 лв. другите на 107 лв. разликата не е голяма , а бюджета е ограничен до два броя за отпред. Та кажете кои да взема щото се чудя.......
Карам предимно градско и по малко - 6 до 10 км дневно.
Благодаря
Имам оферта за гуми с оригиналните размери 195/60/15 за Пирели и Фулда - зимни с 20 % отстъпка
Едните са на 111 лв. другите на 107 лв. разликата не е голяма , а бюджета е ограничен до два броя за отпред. Та кажете кои да взема щото се чудя.......
Благодаря
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Ако смяташ, че можеш да сравниш гумите само по марка - тогава няма значение.moloko написа:Темата е минала в друга фаза вече , така като чета , за това да я върна към първоначалния въпрос "ЗА ГУМИ"
Благодаря
Иначе различните модели на различните марки си имат различно поведение. Фулда Кристал Монтеро например, е с много добри оценки от АДАК.
Освен това - ДОТ, къде е произведена,.... ..., цена.
п.с.:Като ги сравниш, вземи по-калпавите, за да нямаш голяма разлика в поведението на двете оси.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
-
- Получена благодарност: 3 пъти
Здравейте колеги,
имам питане относно гуми за Авенсис бензин 1.8 2004г.
Стандартно колата е с гуми с размер 205/55/16.
Възможно ли е да сложа 15 цолови стоманени джанти на тази кола,
или ще опират в спирачните апарати? Целта ми е да ползвам зимни гуми с размер 195/65/15.
Предварително Ви благодаря и се извинявам ако вече е писано по тази тема!
или ще опират в спирачните апарати? Целта ми е да ползвам зимни гуми с размер 195/65/15.
-
- Получена благодарност: 1 път
Мисля, че можеше.Vimpel написа:Здравейте колеги,
Тук предлагат според модел аи джанти:
http://www.margel.info/lang_bg/search.p ... mres=stock
В серв.книжка трябва да пише !