Борд компютъра ми ме лъже!
-
И аз така смятам. Преди няколко часа излязох за малко и Range беше 98. След 500 м. светна лампата и спрях да заредя малко, защото излязох без пари и документи - симах 20 лв бензин (колкото успях да намеря из джобовете) и Range от 98 стана 118 (с близо 9 литра).павел павлов написа:"Рестартира се по няколко пъти на ден, без никаква логическа последователност " написа gh0s7r1d3r
нещо не е наред!Не знам какво ама не е нормално!
А иначе, относно рестартирането. Понякога, като запаля и се рестартира и при тръгването ми показва 25-6 л/100 ср, разход. Под "без логическа последователност" имам в предвид, че не е при всяко палене, а много избирателно. Понякога го прави по няколко пъти на ден, друг път по веднъж на няколко дни. В началото си мислех, че е свързано с наклона на мястото където паркирам, но го прави и на напълно равен паркинг. И като цяло изобщо не е верен - понякога показва и 6/100 при градско каране, друг път 10-12-18... И аз мисля, че има проблем, защото при Яриса, БК е точен до 0,1 литра, а Range е супер верен и се мени много динамично - почти винаги карам до 5-10 км Range и като заредя установявам, че наистина колата е на R - всеки път събира около 37 л. При Версото е друго и почти винаги е грешно, а и заради това рестартиране никога не мога да разбера средния разход (дори и ориентировъчен) ако заредя по-малко от цял резервоар. Дайте някаква идея къде да ида да го погледнат този пробле, не за друго, а защото ме дразни.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008