скорост на тойота авенсис
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Слов, точно авенсис 1 1.6 4А-ФЕ спокойно си се движеше с >220км.ч от личен опит. Дори като си взех авенсис 2003 1.8 бях силно разочарован от него зашото 200 ги вдигаше много трудноslowtraveler написа:А каква ти е максималната скорост по паспорт?Rudy написа:Чакай Слоу, чакай!slowtraveler написа:И 240км/ч при такъв тип автомобил (семеен седан) се достигат някъде около 250-270к.с...
Доста се забавлявах с темата, ама май всички се поунесохте, особено Тихомир.
Моя авенсис е 116 коня и съм карал около 15 км с 205-207 според GPS (Гармин), сигурно може и по-дълго, ама не смея, че все пак е семейната кола......
Предполагам, че за 15км скоростта ти е била между 190 и пиковото 205км/ч, което е с около 7-8км/ч повече от максималната по паспорт.
Нещата са много прости - въздушното съпротивление расте по геометрична прогресия, а не линейна.
Затова и нужната мощност расте по геометрична прогресия.
Ако за 240км/ч са ти достатъчни около 250-270к.с, то за следващите 60км/ч (за достигане 300км/ч) ти трябва почти двойна мощност - още около 200к.с.
Иначе на приказки - всички сме силни biggrin.gif
(Моя авенсис 110к.с съм го пробвал на максимална скорост (195км/ч) - достигна я, но автомобила въобще не се чувстваше комфортно, и би било доста идиотско да я мъча в този режим. Докато при 180км/ч нямаше проблем да се поддържа дълго време.
Но разхода от около 7 изведнъж скочи на над 12л/100км

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Доколкото жена ми кара авенсис-а 2,Д4Д в момента и казах че много пари и иска да си отиде до добрач и обратно (за рзервоар и половина). Вярно разстоянието е по-голямо от софия-бургас, ама каза че ако и падбеш в рачичките ще останеш без глава за такива изказвания biggrin.giftihomirn написа:vesko аз ти говоря за 792 км бургас софия и обратно не с 60 литра а с 55 литра резервоар пълен до капачката иначе е 50 л
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Веско, авенсиса ми бе 3ZZ-FE, и скоростите ги казвам по GPS (останалото не е меродавно)...
А иначе за 220+ - старата ми астра Ф 93г, 1.4/8V карбуратор редовно 'вдигаше' и поддържаше около 230км/ч, ама само по километраж biggrin.gif
Предполагам, че спорещите колеги могат да предоставят GPS лог (само дето ще е трудно да се докаже с какво МПС се снеман лога)...
А иначе за 220+ - старата ми астра Ф 93г, 1.4/8V карбуратор редовно 'вдигаше' и поддържаше около 230км/ч, ама само по километраж biggrin.gif
Предполагам, че спорещите колеги могат да предоставят GPS лог (само дето ще е трудно да се докаже с какво МПС се снеман лога)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
[quote="Vesko"][quote="tihomirn"]vesko аз ти говоря за 792 км бургас софия и обратно не с 60 литра а с 55 литра резервоар пълен до капачката иначе е 50 л[/quote]
Доколкото жена ми кара авенсис-а 2,Д4Д в момента и казах че много пари и иска да си отиде до добрач и обратно (за рзервоар и половина). Вярно разстоянието е по-голямо от софия-бургас, ама каза че ако и падбеш в рачичките ще останеш без глава за такива изказвания biggrin.gif[/quote]
май жена ти не пътува директно за добрич ами позаобикаля отдругаде .провери тази версия защо авенсиса ти гори толкова biggrin.gif
Доколкото жена ми кара авенсис-а 2,Д4Д в момента и казах че много пари и иска да си отиде до добрач и обратно (за рзервоар и половина). Вярно разстоянието е по-голямо от софия-бургас, ама каза че ако и падбеш в рачичките ще останеш без глава за такива изказвания biggrin.gif[/quote]
май жена ти не пътува директно за добрич ами позаобикаля отдругаде .провери тази версия защо авенсиса ти гори толкова biggrin.gif
Бургас - Стара Загора за час и 40 мин. си е напълно нормално време!!! Точно 100км/ч средна скорост. Колегата ми го е взимал с лада за 1:45 при спортно каране и слабо движение, вие за Авеснис ще се съмнявате
Даже като му се роди син и бързаше да го види с Фиат Браво (103 коня) за 1:30 го взе!!!
А на магистралата вече като паднат задръжките си караш с близка до максималната скорост. Напълно постижимо е 2:50 като време Бургас-София.

Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007