Добавка за дизел

IfchoOo

Мнение от IfchoOo » 02 Дек 2009 12:19

miLen4o написа:Слагах на моята Карина 2.0 ТД.....СТП беше добавката и се слага на 50 литра гориво,но определено има разлика след това.19 лв. е в Шел така че я има по евтино някаде. :thumbsup:

Тази цена е страшно много за тоцхн тази добавка купувам я аз лично от пазара за колите в Димитровград на цена 4 лв...... smile.gif

Аватар
Versos

Мнение от Versos » 02 Дек 2009 15:23

Да благодарим на snooker за информацията ,която ни даде.Само не ни каза дали може да се намери в БГ.
Аз лично съм внасял и продавал доста американски и европейски добавки и масла,но този продукт не го познавам и е възможно да е от най добрите.Работил съм с STP,Quiqer state и доста други от Щатите и определено мога да кажа ,че са по хубави и качествени от европейските.

vladeee

Мнение от vladeee » 03 Дек 2009 14:14

Колеги повечето добавки съдържат една и съща основа и това е прословутата светилна газ.Тя е основн разтврител на много боклуци и от части водата.Същата е и за бензинови двигатели но с добавен нафталин за по високо октаново число.Всичко останало е реклама опаковка и име.Ако имате допир първо померишете и ще се убедите сами.
Аз лично имам бензинови и дизелови добавки на Stp И други купувах ги преди време мога да дам бесплатно на някой да пробва за втората ще почерпи каквото прецени.Тел 0888560581.София :thumbsup:

snooker

Добавки за гориво

Мнение от snooker » 03 Дек 2009 15:56

"Колеги повечето добавки съдържат една и съща основа и това е прословутата светилна газ"
Ти наистина си прав за газта. Това са именно тези добавки които се продават за по 2-3 лева по супермаркети и бензиностанции. Ами ти какво очакваш да получиш за без пари? С фирма с която аз сам работил я има и в Европа и България. И пак ви казвам нещата са истински не миришат на газ а и решават проблеми.
www.bovalmoto.com

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 07 Дек 2009 17:38

2-3 пъти съм слагал преди време в мераклииския ми пероид на тойотата и никва разлика не намерих, пълен бошлаф ми се вижда тази работа. газ за горене (2литра на резервоар) и бензин ( до 10% от дизела носва) съм слагал навремето на опелко в нафтата, с цел по лесно палене, ама тогава и под -10 градуса, не можеха да ми налеят нафта от колонката щото ставаше на желе от парафин и боклуци.
АVENSIS 2.0TD-комби

Аватар
krismc
Обратна връзка:

Мнение от krismc » 10 Дек 2009 20:06

Колеги, няколко дни вече търся по бензиностанции Лукойл и ЕКО добавката на LIQUI MOLY за common rail дизел, но не я намирам никъде.
Моля, ако някой я е виждал наскоро да сподели, че имам около 100-тина километра до зарядка и искам да сипя добавката на цял резервоар.

МНОООООГО БЛАГОДАРЯ предварително!!!!!!
TOYOTA Corolla 2.0 D-4D

krasikalchev

Мнение от krasikalchev » 10 Дек 2009 21:30

Добре де в официалния представител SENAX няма ли?

spinus

Мнение от spinus » 10 Дек 2009 21:54

Виж в Мосю Бриколаж, ако наблизо има магазин на Карфур - също, там дори са на по ниски цени. Наскоро промениха етикета на опаковката, но добавката си е същата.
Toyta Corolla 2.0 D4D

Аватар
krismc
Обратна връзка:

Мнение от krismc » 11 Дек 2009 16:31

Благодаря на отзовалите се!

Намерих въпросната добавка в SENAX, обаче докато им открия офиса... :censored:
TOYOTA Corolla 2.0 D-4D

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 18 Дек 2009 22:02

внимавайте с алпин дизела на омв,разликата с нормалния е,че са сложили добавки за ниски температури-керосин.това е силно обезмаслена нафта и не е лошо да си слагате по 200-300g двутактово масло на 1 резервоар.тая тема сме я дъвкали вече,особено за по-новите дизели е препоръчително.иначе се износва бързо дизеловата помпа(cr).
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Niki
Обратна връзка:

моето мнение

Мнение от Niki » 31 Дек 2009 11:05

По принцип аз съм твърдо ЗА поставянето на "подобрители на горенето" в горивото, изхождам от простичка лична философия - Никое гориво в България не отговаря на каквито и да е стандарти, по простота причина, че такива липсват в родината ни. БДС е премахнат с цел влизането на ISO, но дали е навлязло не се знае, всичкото ISO дето съм срещал досега е за документацията, а не за качеството на изделието, отделно досега не съм чул нарушител да бъде санкциониран по някакъв начин, но това е дълга и досадна тема.
Имам Карина 96г 2.0 ТД, зареждам гориво от където ми падне, слагам присадка на Кастрол, понеже на шишенцето има разграфено дозаторче, не са ми удобни присадки за по цял резервоар защото наливам малки количества. Също така на 10л нафта слагам и 100 гр двутактово масло, зимно време бутам веднъж в месеца 1л газ за горене - ако някой има възражения по рецептата ми моля нека я коментира, за мен самият също ще е интересно, понеже никой не ми е казвал какво да правя и затова така процедирам

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: моето мнение

Мнение от zi_zi_top » 31 Дек 2009 12:12

Niki написа:зареждам гориво от където ми падне, слагам присадка на Кастрол, понеже на шишенцето има разграфено дозаторче, не са ми удобни присадки за по цял резервоар защото наливам малки количества. Също така на 10л нафта слагам и 100 гр двутактово масло, зимно време бутам веднъж в месеца 1л газ за горене - ако някой има възражения по рецептата ми моля нека я коментира, за мен самият също ще е интересно, понеже никой не ми е казвал какво да правя и затова така процедирам
Извинявай, но това ми прилича на рецептата за туршия на баба ми biggrin.gif !
За зимата ако си сипваш Алпин дизел на ОМВ бъди сигурен, че не са ти необходими никакви "магийки" и добавки. Лятото каквато и нафта от Лукойл, ОМВ или ЕКО да сипеш няма да имаш ядове с твоя ДВГ.
Весело посрещане на Новата година и безаварийно шофиране! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

paco

Мнение от paco » 31 Дек 2009 12:14

Niki слагай и спирт той разтваря водата wink.gif
от както има добавки спрях да ббъркам рецепти, но забелязах че тука всеки говори за добавки но маи на малко хора им е ясно за какво се ползват добавките :има довакиивната сис за почистване на горивната система, против замръзване на нафтата ,за вдигане на цитановото число,за уплатянване на помпата и т . н . така че гледаийте за какво е добавката преди да я сложите wink.gif ,не колата ви да пуши от запечени дюзи, а вие да слагате добавка за помпа и очаквате ефект и после да викате че от добавки файда няма

Niki
Обратна връзка:

ами

Мнение от Niki » 31 Дек 2009 13:32

Спирт се слага на бензина, за същата цел на дизела слагам газ за горене. Присадката която слагам е за цетановото число.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: ами

Мнение от zi_zi_top » 31 Дек 2009 15:09

Niki написа:Спирт се слага на бензина, за същата цел на дизела слагам газ за горене.
Защо не опиташ в една бутилка да смесиш газ за горене и вода и да ги разтвориш? НЕ СТАВА! Подобно се разтваря в подобно. Спирта и водата имат хидроксилни групи и се разтварят едно в друго (диполна връзка), но газта е нефтопродукт и няма атоми, които биха се свързали с водната молекула. Газта плува над водата, защото има по-ниско молекулно тегло.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Публикувай отговор