масло
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Da, to4no tova mi e misulta. Za tova i Honda go vodqt 5W30 all season, a 10W30 za lqtoto, no ne e zaduljitelno.ugabuga написа:shto be pri studeno 5w30 e po-tunko ot 10w30
A s 10W30 moje da karash su6to all season, no samo v iujnite 6tati.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Re: re
И за чии хуй им е да наливат малко масло през дупката на щеката дет е има няма 4-5мм?! Аре стига глупости. Че са мърлячи и изписват нови части за щяло и нещяло сигурно, ма че не сменят маслото заеби...andrian999999 написа:1. пръчката се избърсва, след това масления филтер се изчиства и през дупката за щеката се долива малко масло

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
това ми го казва човек на който му вярвам ти ако искаш ми вярвайdiver написа:И за чии хуй им е да наливат малко масло през дупката на щеката дет е има няма 4-5мм?! Аре стига глупости. Че са мърлячи и изписват нови части за щяло и нещяло сигурно, ма че не сменят маслото заеби...andrian999999 написа:1. пръчката се избърсва, след това масления филтер се изчиства и през дупката за щеката се долива малко масло
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
само искам да те питам знаеш ли какво масло са ти сложили?slowtraveler написа:Малко ме съмнява варианта в официален сервиз да те лъжат с маслото...
Каква е ползата да налееш през отвора за щеката масло?!?!?
Нали като превърти двигателя, докато изкарат колата и маслото пак ще е черно ако не е сменяно.
При първата смяна на маслото на Маздата ако исках, можех да стоя до главата на механика. Оставих ги да си работят спокойно докато си пиех кафето. В ТМ Ауто също има стъклена стена. Във Варна в Карком също си ги гледаш през стъклената стена какво правят на 3 метра от теб.
Не вярвам при смяната на маслото да са ме измамили, защото нивото бе ОК, маслото бе чисто и ми върнаха остатъка от последната бутилка Кастрол (което не правеха в Тойота)...
Как ще ми сменят част без да забележа?! Нали двигателя ми е с 1см прах върху него? И как ще я сложат на друг?! Нали някой трябва да я плати.
Развалената гаранционна част се връща към производителя за рекламация. Нали като върнеш част от друга серия, несъвпадаща с тази, монтирана на твоя автомобил и сервиза ще изгори...
От над 10г съм само по официални сервизи (на няколко марки) и до момента не съм имал проблеми от такъв характер.
като го пипнеш и помиришеш ли познаваш че не е приста ойл 15х40
а казваш оооо 5х 40 е.
и ми кажи как само със заплата обядват за 10лв. да не говорим за кафета и цигари през деня
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
За маслото сега в колата знам какво е - няма нужда да го пипам, мириша, опитвам на вкус и т.н.....andrian999999 написа:....
само искам да те питам знаеш ли какво масло са ти сложили?
а казваш оооо 5х 40 е.
и ми кажи как само със заплата обядват за 10лв. да не говорим за кафета и цигари през деня
Всичко е въпрос на организация...
Виждам откъде взема момчето неразпечатаните бутилки, а остатъка ми е върнат в същата бутилка....
А и не съм свикнал да гледам в чинията им на обяд....
Затова ще се оправим трудно, защото има дребни душички, дето не ги интересува как те да изкарат повече, а се притесняват, защо другия харчи повече от него....
Адрианчо, не знам какъв опит имаш с официалните сервизи и колко пъти са те лъгали, но аз споделих личния опит от доста изминали години (като се замисля май станаха над 10) само по официални сервизи...
Освен конструктивните дефекти на Тойотата, друг проблем с маслото не съм имал...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Искам да го видя туй как стаа наливането на масло през местото на щеката...па ти продължавай да си вярваш...ако идеята е по пръчката да има свежо масло, що не я топнат в тубата да e*e тъпаците....andrian999999 написа:това ми го казва човек на който му вярвам ти ако искаш ми вярвайdiver написа:И за чии хуй им е да наливат малко масло през дупката на щеката дет е има няма 4-5мм?! Аре стига глупости. Че са мърлячи и изписват нови части за щяло и нещяло сигурно, ма че не сменят маслото заеби...andrian999999 написа:1. пръчката се избърсва, след това масления филтер се изчиства и през дупката за щеката се долива малко масло

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
колега да ти обяснявам ли схемата маслото се пълни в склада в избърсани бутилки носи се от склададжията до монтиора ти гледаш през стъклото и не виждаш че са разпечатани шишетата тои налива ти гледаш как изхвърля празните в коша но не виждаш как в всяко шише има 100грама (изхвърляно случаино ) ама то до математика 100литра на ден сменяш 10литра за монтиорите от 100 литра по 10лв разлика в цената 1000лв за сервиза аи в големите сервизи са наи много глупаците които си мислят че си дават колата в божиите ръце едва ли не а точно там са наи ниско платените кадриslowtraveler написа:За маслото сега в колата знам какво е - няма нужда да го пипам, мириша, опитвам на вкус и т.н.....andrian999999 написа:....
само искам да те питам знаеш ли какво масло са ти сложили?
а казваш оооо 5х 40 е.
Всичко е въпрос на организация...
Виждам откъде взема момчето неразпечатаните бутилки, а остатъка ми е върнат в същата бутилка....
А и не съм свикнал да гледам в чинията им на обяд....
Затова ще се оправим трудно, защото има дребни душички, дето не ги интересува как те да изкарат повече, а се притесняват, защо другия харчи повече от него....
Адрианчо, не знам какъв опит имаш с официалните сервизи и колко пъти са те лъгали, но аз споделих личния опит от доста изминали години (като се замисля май станаха над 10) само по официални сервизи...
Освен конструктивните дефекти на Тойотата, друг проблем с маслото не съм имал...
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- slowtraveler
Тойота работеше с масло от бидони...
Да ти обяснявам ли каква е цената на това масло на едро?!
Купувал съм пълна синтетика много висок клас (за дизел) и имам представа за какви цени става въпрос при покупка на сериозно количество...
А и няма нужда да правиш сценки за да откраднеш масло - просто наливаш по-малко с 1мм по щеката...
За литровите бутилки масло, с което ми смениха на Маздата - ако им се свидеше маслото, едва ли биха ми върнали бутилката с около 0.5л масло - просто биха си я задържали при себе си...
Не обичам да ме лъжат и рядко позволявам на някой нещо такова.
Но тези истории ми се струват че повече теоретични или изключение, отколкото да са практика на официалните сервизи...
Да ти обяснявам ли каква е цената на това масло на едро?!
Купувал съм пълна синтетика много висок клас (за дизел) и имам представа за какви цени става въпрос при покупка на сериозно количество...
А и няма нужда да правиш сценки за да откраднеш масло - просто наливаш по-малко с 1мм по щеката...
За литровите бутилки масло, с което ми смениха на Маздата - ако им се свидеше маслото, едва ли биха ми върнали бутилката с около 0.5л масло - просто биха си я задържали при себе си...
Не обичам да ме лъжат и рядко позволявам на някой нещо такова.
Но тези истории ми се струват че повече теоретични или изключение, отколкото да са практика на официалните сервизи...
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Или по-скоро ти си див късметлияslowtraveler написа:.............................

Идеята , че някой седи и бачка усърдно за 800лв. на коли за по 30- 300 000 лв. просто може да си я избиете от главата !
Може би не се прави всичко по всяко време но със сигурност си има сериозни акций и врътки .
ПС:
Сега се сещам , че Кики беше супер доволен от обслужването в ТМ-а доакто не му забравиха тасовете , начислят филтри дето сам си ги е сменил , начислят настройка на ръчната и не му завият джантите та за малко да се пребие . Та най-вероятно и ти ще си имаш своя първи път . ( не ти го пожелавам разбира се !!!! )
- slowtraveler
Надявам се да не се случи, но имам и едно предположение защо се е получило така с Кики, като голяма част от проблемите са по негова грешка....Bass_Man написа:.......
Сега се сещам , че Кики беше супер доволен от обслужването в ТМ-а доакто не му забравиха тасовете , начислят филтри дето сам си ги е сменил , начислят настройка на ръчната и не му завият джантите та за малко да се пребие . Та най-вероятно и ти ще си имаш своя първи път . ( не ти го пожелавам разбира се !!!! )
Голяма част от работещите действат по стереотип...
Нещата, които ги карам да правят не излизат от стереотипа...
Например при смяна на масло ги карам да сменят филтъра и всичко необходимо, като е закупено от тях, а не си го сменям сам.
Така въпреки, че е по-скъпо, при възникване на проблем не могат да прехвърлят отговорността, защото никой освен тях не е пипал автомобила...
И те си го знаят (особено като им го напомня преди ремонта).
Ако при теб дойде някой, който започне да ти нарежда нещо от рода - 'ще развиеш трите гайки, ама другите две няма да ги пипаш, защото аз съм ги проверил', вероятността за грешка, объркване 'кои гайки да пипам и кои не' и възникване на проблем е много голяма....
И ако този, който е приел автомобила за ремонт е прехвърлил работата на друг, а той- на трети, се получава развален телефон и нещата тотално се объркват... Възможно е да се забрави нещо, да се объркат фактурите и т.н. (при единственото ми посещение в ТМ Ауто ми регулираха ръчната спирачка да хваща на 3-ти зъб без да ми калкулират услугата - явно тая услуга са я калкулирали на Кики) laugh.gif

Винаги и при най-големите професионалисти са възможни грешки, но е недопустимо грешките да са преднамерени...
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Принципно има логика в това , което казваш , но до колкото си спомням на Кики колата не е гаранционна . Демек там не би трябвало да се действа по стереотипа . Щото иначе ще излезе , че не могат да правят нищо друго освен обслужване на гаранционни коли !
И второто и доста по-важно нещо е ,че той не им е казвал нищо за колелата . А те са му сменили накладките ( не безплатно ) и са го оставили да се пребие . Което няма нищо общо с никакъв стереотип !
Че на всеки може да се случи това е вярно ! Но хората си купуват Тойота защото разчитат на качествен контрол . А и не само Тойота новия автомобил се купува с презумция за по-малко проблеми . Но практиката показва , че не е съвсем така .
И второто и доста по-важно нещо е ,че той не им е казвал нищо за колелата . А те са му сменили накладките ( не безплатно ) и са го оставили да се пребие . Което няма нищо общо с никакъв стереотип !
Че на всеки може да се случи това е вярно ! Но хората си купуват Тойота защото разчитат на качествен контрол . А и не само Тойота новия автомобил се купува с презумция за по-малко проблеми . Но практиката показва , че не е съвсем така .
Kolegi skoro mi predstoi smiana na masloto na skorostnata kutia .V4era vidiah 4e v Praktiker prodavat maslo castroll 80w30 za ry4ni skorostni kutii dali tova maslo htee dobro za skorostnata kutia na Avensis 1.I drugiat mi vypros moje bi go ima niakyde vyv Forruma ama nemojah da nemeria info za nego. Ta kum vyprova kolko litra maslo sybira skorosnata kutia na Avensis 1 za dvigatel 4a-fe