rashkov написа:аз мислех, че всичко се прави в Турция. Явно има още много тънкости за четене ;)
Дано да се нормализира и намали разхода на масло с времето. Не ме кефи този разход.
2.2Д4Д 150коня и 177 коня и те ли се правят в Полша? Може ли някой накратко да каже разликата с 136коня каква е ?
всичките 2.2д4д мотори и ръчната 6-ст. кутия се правят там.за 2.0 д4д не знам,но съм почти сигурен,че също не идва от япония,там дизел не се кара.
177к.с. версията е d-cat,има видоизменена глава заради филтъра за сажди,който е вътре.вероятно и турбото е по-различно,както и електрониката за управл. на мотора и впръскването.бягайте далеч от тая версия,че с това лошо гориво само сериозни проблеми,а като знам и майсторите как са наясно.
разхода на масло при всички случаи ще падне,при всяка нова кола е малко по-висок в началото.но трябва да намериш добро масло,най-добрите за дизел в момента отговарят на спецификацията ACEA-C3.вискозитет 5W-30/40 или 0w30/40,според мен 5W е за предпочитане.и друго,трябва да може да издържи поне 15-20k,това е минимум спецификацията MB229.3,а който е с DPF MB229.31/229.51!
с 0W40 се оплакват,че го гори повече(2.2D4D),но пак зависи каква марка е и качество.
от опит го знам-валволина има големи загуби от изпарение,независимо кой вискозитет.просто е едно евтино масло.