Може би имате предвид "паркинг спирачката" - автоматичното и задействане и освобождаване. На "холда" и аз му нямам доверие, но може защото не съм свикнал с действието му, рядко го ползвам.
Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
Обикновено прави проблеми след ъпдейт. Но, днешния ъпдейт беше успешен. И приложението работи.
Yaris Hybrid XP210
-
- Автомобил: Corolla 1.8HSD Executive+ MY22
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Тръгна, имаше втори по-малък ъпдейт и сега вече работи.
Благодаря за съвета, ще пробвам. За съжаление книжка с инструкции нямам, вече не давали хартиени носители. А да се блещя в екрана да търся сред 240 страници ми е някак досадно.Krachunov написа: ↑12 Сеп 2022 11:18Трябва да може, разгледай книжката/диска с инструкции.Моя беше активиран, когато взех колата.
Освен ако не бъркам нещо, беше свързано с ръчната спирачка. Като за целта трябваше да я задържа в една от двете позиции според зависи дали искам да пусна или спра.
@Metod1ew тествай, със задържане на копчето за 3-5-10 секунди... дали ще се случи нещо. Ако не тествай същото с бутона за ръчна спирачка.
Класика си беше вечерно време да полегнеш с книжката и да разгледаш обстойно и да се запознаеш с новозакупеният автомобил, но... това е положението.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 578 пъти
240 страници се събират на 60 листа, ако ги напечатате в booklet режим двустранно. Принтер от рода на HP LaserJet 1020 му е 20-30 лева пълненето на касетата, 60 листа са под 10 лева по спомен...
Остава да се справите с дребния шрифт на фотьойла в хола. Дори и двустранно да ги напечатате 1 страница на страна от лист са 120 листа. Ако не ползвате мастиленоструен принтер цената на печата не е разгромяваща.
Алтернатива е приложение за електронни книги, което чете и PDF.
Ако искате да постигнете нещо си намирате начин, ако не - оправдание.
Остава да се справите с дребния шрифт на фотьойла в хола. Дори и двустранно да ги напечатате 1 страница на страна от лист са 120 листа. Ако не ползвате мастиленоструен принтер цената на печата не е разгромяваща.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
До някъде съм съгласен, но и до някъде не особено... Смятам, че е редно да насочим устремеността си в нещо по-различно от това, как и по какъв начин да принтираме ръководството за експлоатация на автомобил. Просто изтъкнах, че е глупаво да процедират така. При положение, че са ме затрупали с десетки хартиени фактури. А ако пък толкова им тежи да ми бяха обявили цена... щях да си го купя въпросното ръководство за експлоатация.mapamop написа: ↑13 Сеп 2022 00:16 240 страници се събират на 60 листа, ако ги напечатате в booklet режим двустранно. Принтер от рода на HP LaserJet 1020 му е 20-30 лева пълненето на касетата, 60 листа са под 10 лева по спомен...
Нямам нито времето, нито нервите да се занимавам с принтиране, още повече да съобразявам модели принтери.
Поздрави, дано не съм ви обидил.
Накрая на книжката има таблица с функции, които могат да се включат от водача и такива, които се активират само в сервиза. При мен стъклата не бяха активирани по подразбиране и ми ги включиха в сервиза. Сега със задържане на бутона се заключва колата и се вдигат всички стъкла.
Metod1ew,
Аз си го принтирах, но не съм много доволен. Стана една доста солидна тухла, с която се борави трудно.
Щеше да е удобно електронното ръководство, ако след всяка препратка, а те са хиляди, имаше предвиден бутон или линк за връщане към предното четиво. Не ми се играе, да поправям и тази тяхна недоумица.
Yaris Hybrid XP210
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Back бутона е за целта.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 117 пъти
Като отворите PDF файла, ползвайте да търсите по ключова дума. Ctrl+F и се отваря едно прозорче, в него пишете. И аз нямам хартиена книжка, но по този начин намирам за секунди, каквото ми трябва.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Напълно съм съгласен... Важното е да се прочете и знае инструкцията... Често в нея се намират инстересни технически решения...
На предходният ми автомобил инструкцията бе 800 страници и я бях прочел преди да дойде автомобила... На по-предходния - същата работа... Улеснява доста боравенето с техниката...
И знаеш кое може да си го настроиш с подръчни средства...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Да това със стъклата е безумно. Предвид че е някаква опция дето я има от десетилетия, защо не е включена или защо не го включват като дойде колата?
-
- Автомобил: Corolla E210 1.6
- Благодарил/а: 13 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Привет, колеги, някой успял ли е да пребори проблемът със слабите чистачки и замазаното предно стъкло?
Сутрин като пусна чистачките остава някакъв много гаден филм върху стъклото, като капки.
Същото се случва и след автомивка, стъклото седи на петна и вадички, като засъхнала вода.
Колата е така от чисто нова.
Пробвах с какво ли не да изчистя стъклото, препарати, разтворител, както беше предложено по-назад в темата, но няма резултат.
Чудя се дали клейбар или нещо по-абразивно ще оправи нещата. Като краен вариант мисля да дам колата някъде да ми полират предното стъкло.
Сутрин като пусна чистачките остава някакъв много гаден филм върху стъклото, като капки.
Същото се случва и след автомивка, стъклото седи на петна и вадички, като засъхнала вода.
Колата е така от чисто нова.
Пробвах с какво ли не да изчистя стъклото, препарати, разтворител, както беше предложено по-назад в темата, но няма резултат.
Чудя се дали клейбар или нещо по-абразивно ще оправи нещата. Като краен вариант мисля да дам колата някъде да ми полират предното стъкло.
-
Днес на моята ѝ беше първото обслужване, ТО1 май му се казва. В ТМ Запад. 340 лв. Звънях и в Монца преди това, и там е толкова. Маслото са си го писали 4.2 литра, не са се опитвали да ме товарят с филтри (колата е под 10 000 км). Но ако ти е мерак, купе и филтър хибридна система - плюс още 100 лв общо.
Влязох като пълен потребител, без да се правя на умен да питам дали имат избор на маслото. Сложили са: 08880-84082 0w16, от варел. Това хубавото или евтиното масло се води? От близки съм чувал, че са им предлагали различни масла някой път за Авенсисите им.
Влязох като пълен потребител, без да се правя на умен да питам дали имат избор на маслото. Сложили са: 08880-84082 0w16, от варел. Това хубавото или евтиното масло се води? От близки съм чувал, че са им предлагали различни масла някой път за Авенсисите им.
Последно промяна от GringoBG на 13 Сеп 2022 10:05, променено общо 1 път.
Toyota Corolla TS MY21, 1.8 HSD
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Из страната не знам какъв е случая. Ако си в софия запази час в ТМ имат "СПЕЦИАЛЕН" уред за тая работа. Още не съм се наканил да отида. Но от познат знам че се било оправяло.
Та обобщено в монца е по - евтин труда и по - малко като време, но се компенсира със парите за бензин. УТОЧНЕНИЕ... СЕГА след като ТМ почнаха да ползват масло от варел.. Иначе сметката винаги беше по - добре извън София.
Колега, интересно ми е фактурираха ли ти ХИБРИДНО почистване и ако да, дали са го правили.
1вото обслужване на колата направих при тях и мишоците не бяха пипнали хибридния филтър, разбира се ми го фактурираха. След като реших, че така и така съм им подарил близо 50 лева ше ходя да се правя на циганин. Приемчика много се жечна и взе да ми обяснява какво къде се чистело и му обясних че ИДЕАЛНО ЗНАМ къде какво и как се чисти и че те не са. Даш камерата ми записва звук и приемчика като отиде да се прави на важен, майстора хал хабер си нямаше че трябва да прави това.
На 2рото обслужване като дойде ред, от ТМ пак някой много важен приемчик, ми обясняваше как било задължително хибридното почистване (в превод ЗАДЪЛЖИТЕЛНО те доим 50 лева за тоя де духа) и тогава си обслужих колата в Тойота Сливен. Разликата в парите беше над 260 лева.
Тази година като си писах с ТМ Изток, девойката по телефона каза, че щом не искам хибридно почистване - няма да го правим.
Относно вида масло. Август месец ТМ нямаха налично 0-16 масло и бяха ми написали 0-20 в проформата... питах ги що така, обясниха че имали туби 0-16 но било по - скъпо и септември чакали вече във варели 0-16. Според книжката пише че 0-20 е допустимо, но при следваща смяна трябва да си се ползва 0-16..
Относно филтрите, винаги сменям и въздушен и купе без значение състоянието им.
Преди седмица обсллужих в монца и не за друго, ами ТМ имаха час чак на 16ти септември. Като пари 3-тото обслужване ми излезе същото както в ТМ. В монца сипваха явно от туби масло защото беше по - скъпо от това в ТМ. Това в тм отскоро имат във варели, преди това ти фактурираха 5 литра (ТМ запад), реално ползваха 4.2... в монца също ползват туби но ти фактурират 4,2.GringoBG написа: ↑13 Сеп 2022 10:03 Днес на моята ѝ беше първото обслужване, ТО1 май му се казва. В ТМ Запад. 340 лв. Звънях и в Монца преди това, и там е толкова. Маслото са си го писали 4.2 литра, не са се опитвали да ме товарят с филтри (колата е под 10 000 км). Но ако ти е мерак, купе и филтър хибридна система - плюс още 100 лв общо.
Влязох като пълен потребител, без да се правя на умен да питам дали имат избор на маслото. Сложили са: 0888084082 0w16, от варел. Това хубавото или евтиното масло се води? От близки съм чувал, че са им предлагали различни масла някой път за Авенсисите им.
Та обобщено в монца е по - евтин труда и по - малко като време, но се компенсира със парите за бензин. УТОЧНЕНИЕ... СЕГА след като ТМ почнаха да ползват масло от варел.. Иначе сметката винаги беше по - добре извън София.
Колега, интересно ми е фактурираха ли ти ХИБРИДНО почистване и ако да, дали са го правили.
1вото обслужване на колата направих при тях и мишоците не бяха пипнали хибридния филтър, разбира се ми го фактурираха. След като реших, че така и така съм им подарил близо 50 лева ше ходя да се правя на циганин. Приемчика много се жечна и взе да ми обяснява какво къде се чистело и му обясних че ИДЕАЛНО ЗНАМ къде какво и как се чисти и че те не са. Даш камерата ми записва звук и приемчика като отиде да се прави на важен, майстора хал хабер си нямаше че трябва да прави това.
На 2рото обслужване като дойде ред, от ТМ пак някой много важен приемчик, ми обясняваше как било задължително хибридното почистване (в превод ЗАДЪЛЖИТЕЛНО те доим 50 лева за тоя де духа) и тогава си обслужих колата в Тойота Сливен. Разликата в парите беше над 260 лева.
Тази година като си писах с ТМ Изток, девойката по телефона каза, че щом не искам хибридно почистване - няма да го правим.
Относно вида масло. Август месец ТМ нямаха налично 0-16 масло и бяха ми написали 0-20 в проформата... питах ги що така, обясниха че имали туби 0-16 но било по - скъпо и септември чакали вече във варели 0-16. Според книжката пише че 0-20 е допустимо, но при следваща смяна трябва да си се ползва 0-16..
Относно филтрите, винаги сменям и въздушен и купе без значение състоянието им.
-
Тези варели с масло, не съм им фен. Знам, че при 1.8 не трябва да се прави човек на много смел с маслото, поне старите генерации отпреди 10 години, и да сменя често с качествено масло, всеки 8000 км.
Иначе са фактурирали "Почистване охладителна система HSD", не дебнах нон стоп колата, но задна дясна врата не видях да се отваря, ако това е за филтъра пред вентилатора на батерията. 38.50 лв са писали.
Вентилатора в книжката не си ли пишеше и ние да си го чистим (филтъра) сами на някакъв период като си чистим колите?
Иначе са фактурирали "Почистване охладителна система HSD", не дебнах нон стоп колата, но задна дясна врата не видях да се отваря, ако това е за филтъра пред вентилатора на батерията. 38.50 лв са писали.
Вентилатора в книжката не си ли пишеше и ние да си го чистим (филтъра) сами на някакъв период като си чистим колите?
Toyota Corolla TS MY21, 1.8 HSD