Е, това е въпрос на личен вкус. Ако не искаш да купуваш "оскъпени" Тойоти (въпреки, че точно ти го направи това с Королата ти....)- може и Пежо за 70 000 Евро да си вземеш. Не се заяждам, колега. Просто изказванията ти в това отношение са представят само едната страна- Тойота били скъпи. Ами да, целият живот стана неоправдано скъп, включително и колите. За мен не е оправдано за кило пастарма в Германия (тукашния еквивалент) да плащам 6,65 Евро за 70грама (предишната цена беше толкова ма за 120г), за кв.м. жилищна 8-9 000 Евро, при цени до преди 5 години 5-6к- сметни сам колко % поскъпване е това..Ама като искам да консумирам това си плащам. Като искаш кола да караш- кеф ти Голф за 35-400 000Е, кеф ти Корола за толкова и т.н.
Но голфа си е голф!!!
Някой намирал ли е описание на "по-новите" хибридни системи (с 1.8 и 2 литровите двигатели на королите)? Любопитно, че за седана - дават системата, като преди.
Ако е вярно - вдигната е мощността и на ДВГ, и на батерия - надявах се мощността да е по-голяма, благодарение на "електричеството". (Като в ценовата листа мощността се е вдигнала допълнително )
"Странни" неща де случват на бг сайта на тойота. За седана в момента се отваря ценовата листа 02.2022 с доста по-ниски цени, а в същото време конфигуратора показва някакви луди цени - Executive plus хибрид в момента е с почти 10000лв по-скъпо спрямо началото на Февруари тази година.
Дали е грешка или вдигат яко цените, не знам.
Ужас! Моята я поръчах м. Май на 51 880.00 лв., сега ми я дава че е 59 150.00 лв.! Ако наистина ще трябва да давам такива пари, най-вероятно ще се откажа. Дано все пак направената поръчка да има някаква тежест.
Ненормален свят...
Не, може би не се изразих правилно. Имах предвид, че сега, когато вляза в акаунта си, моята конфигурация е вече на новата цена. И предполагам, че когато дойде време за приемане на доставката може да ми поискат новата сума. Дано да бъркам, трябва да погледна какво пише в поръчката и как се процедира при такава ситуация.
А и в четвъртък/петък така и никой не ми вдигна телефоните в Тиксим Пловдив. Да не са затворили за отпуск? Странно...
При поръчката на моята (от Тиским Пловдив), представителят ме увери, че ако цената се повиши в бъдеще, ще платя цената, от времето на поръчката. Но в договора пише, че ако цената до доставката се повиши с до 10%, съм длъжен да я купя на новата цена (или губя депозита). Ще видим когато дойде.
Ако се повиши - би трябвало да можете да се откажете с възстановяване. Дори с лев. Но пък ако сте подписали договор с такава клауза - лошо. Да се надяваме, че дилъра няма да се възползва
Пише, че продавачът може да променя цената, ако тя се е повишила от производителя. А ако цената се повиши над 10%, клиентът може да се откаже и да му бъде възстановено капарото Ще видим...
FearSoft написа: ↑31 Юли 2022 17:30
Пише, че продавачът може да променя цената, ако тя се е повишила от производителя. А ако цената се повиши над 10%, клиентът може да се откаже и да му бъде възстановено капарото Ще видим...
То затова има толкова много коли по салоните.Аз като купувах миналата година салона беше напълно празен.
Следващата "екстра" от алиекспрес най-после пристигна - амортисьорчета за багажника. За щастие не ги задържаха на митница.
За момента работят доста добре. Затварянето е малко по-трудно от преди, но се търпи.